Thermowave Full Zipp Jacket

DE MEN’S RENEW MERINO FULL ZIPP JACKET VAN THERMOWAVE.  By: Henk Kraaijvanger.

 

 

DE FIRMA THERMOWAVE EN HUN PRODUCTEN. Met meer dan 95 jaar productieve vakmanschap voor outdoor onderkleding zetten ze zich bij Thermowave uit Litouwen in om de moedige “outdoor liefhebbers” van de moderne buitenwereld te ondersteunen. Ze zijn daar gepassioneerd om actieve professionals te voorzien van ondersteunende kleding waarop ze kunnen vertrouwen en waarderen. Ze creëren kleding met de Europese aanpak, dit van ontwerp tot productie. En dat voor iedereen, die streeft naar prestaties, uithoudingsvermogen en comfort. Hun doel is dus om de ultieme, milieubewuste outdoor kleding voor elk seizoen te creëren. Thermowave gelooft dat ieder van ons een aangeboren verlangen en nieuwgierigheid heeft om het onbekende Outdoors te verkennen. Ze zijn daar toegewijd aan het creëren van de ultieme outdoor kleding waarop je tijdens je ontdekkingstochten kunt vertrouwen. Bij Thermowave willen ze je voor avontuur inspireren, terwijl je het buitenleven trotseert. Het dus is tijd om uit je comfortzone te stappen en de alledaagse sleur achter je te laten, want het is tijd om het buitenleven NU  te trotseren.

logo  

Ik had enige tijd geleden al eens warmtekleding van Thermowave getest en voor goed bevonden. Zie daarvoor deze weblink. http://www.bushcraft.nl/thermowave-3-in-1-ondershirt-pinewood-abisko-base-shirt.

GARANTIE: Mijn “oude” 3-in 1- shirt was in de winteropslag “mysterieus aangevallen” waardoor er mysterieuze gaatjes in de stof ontstaan zijn. Op elk Thermowave kledingstuk zit garantie, daardoor stuurde het familiebedrijf Thermowave een nieuw exemplaar onder die garantiebepaling op. Hoe peppie is dat? En voor deze nieuwe Thermowave review, de Men’s Renew Merino Full Zipp Jacket ook.

 

DE BESCHRIJVING VAN DE MEN’S RENEW MERINO FULL ZIPP JACKET.
Het heren ReNew Merino (Mid-Layer) vest zal u verbazen met zijn unieke, detailgerichte ontwerp en uitstekende thermische isolatie. De 350 GSM-stof Merino Blend/ wol-mix met hoge dichtheid is gemaakt van gerecyclede materialen en is daardoor perfect voor alle zelfs de zwaarste weersomstandigheden. Met de ReNew merinos vest geniet je van comfort en warmte en draag je bovendien bij aan een duurzamer milieu.

fullzip jacket 

                      DE MEN’S RENEW MERINO FULL ZIPP JACKET OUTDOORS.       

(Voor de bushcraft liefhebbers: het vaststaande mes is een BRISA Trooper).

 

DE SPECIFICATIES.                                                                                                              

-  Normale pasvorm.

-  Gerecycleerde/hergebruikt wol uit Italië, daarna gemixt volgens onderstaand procedé.

-  Samenstelling Merino “blend/ wol-mix stof: 63% gerecyclede merinoswol, 24% polyamide, 13% polyester.                   

-  Details polyamide: 50% gerecycled polyamide, 50% polyamide.

-  Bezit in het midden op de windflap een kwaliteit YKK-ritssluiting, dit om te je te beschermen tegen harde wind en ook geschikt voor jouw individuele warmteregulering.

-  Polyester PFC-vrije DWR- borstzak met kwaliteit YKK-ritssluiting om uw kleine spullen droog en veilig te houden.

-  Twee buitenzijzakken met ook kwaliteit YKK-ritssluiting en deze zijn gevoerd met ultrazacht fleece polyester om je handen warm en inzetbaar te houden.

-  Materiaal voering zijzakken: 100% polyester.

-  Twee van boven open zijnde binnenzakken (voor eventuele dunne handschoenen).

-  Winddichte elastische sluiting aan de mouwuiteinden, dit om de warmte binnen te houden en de koude wind erbuiten.

-  Hoge warmte binnen & koude buiten houdende kraag van Merinos wol-mix.

-  Ophang lus aan de binnenkant, dit om het kledingstuk ook in het bos op te kunnen hangen. Dat kan het “stiekem binnenlopen” van insecten en tekenprobleem voorkomen.

-  Superieur ademend vermogen en natuurlijke antibacteriële bescherming.

-  Optimale vochtverdamping.

-  Milieuvriendelijk geproduceerd.

-  Materiaaldikte: 350 gsm.

-  Adviesprijs: €159,95.

thermowave 

MERINOS BLEND/WOL-MIX, BEST OF BOTH WORLDS.  Het unieke effect van wol-mix is dat het niet snel zweet en/of vocht opneemt en wel het ontstane zweet snel verder weg transporteert naar andere kledinglagen. Dus je zweet en/of vocht weghoudt van je huid. Doordat je wollen-mix laag ook minder snel nat wordt, koel jij dus ook minder snel af. Dit alles komt doordat wol-mix fungeert als een drager van warme lucht tussen zijn kleine natuurlijke wol vezeltjes/ mix vezels en deze werken zelfs als de wollen stof en mix tot ca. 80% van zijn gewicht nat is! Je moet onder alle omstandigheden namelijk op je uitrusting en kleding kunnen vertrouwen!

En Merinos blend/wol-mix geeft zoals vanouds/ sinds jaar en dag lekkere warmte, kriebelt niet, vermindert ook je lichaamsgeurtjes en is door de mix ook sterker, slijtvaster en daardoor duurzamer!

embleem thermowave 

WAAROM ER GEEN PURE/NIEUWE MERINOSWOL GEBRUIKT IS?
De “keerzijde van de medaille” is echter dat nieuwe pure Merinoswol voor zwaar outdoor gebruik minder milieuvriendelijk, minder slijtvast en ook minder sterk is. Tegenwoordig zijn langlevende duurzame & herbruikbare kledingstukken met een blend/ wol-mix wel de trend, dus ook Outdoors. Want je moet zoal reeds gezegd namelijk onder alle omstandigheden op je uitrusting en kleding kunnen vertrouwen, derhalve is een blend/wol-mix een betere en meer duurzamere oplossing! Ook het direct wassen van het kledingstuk na het gebruik hoeft echt niet, behalve als het echt vuil is. Veel luchten is namelijk veel beter voor de levensduur van het kledingstuk en ook voor het milieu.

MERINO RENEW: Met Merino ReNew kunnen ze kledingstukken van merinoswol recyclen voor een nieuw leven. In Italië worden verschillende gebruikte kledingstukken van merinoswol verzameld en op kleur gesorteerd, versnipperd en gesponnen tot garens van merinoswol. Daarna zonder tweede verfbad en gecombineerd met polyester en polyamide gebreid tot een blend/wol-mix stof om opnieuw te worden gebruikt. Ze geven stoffen een tweede leven, verkleinen tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk en zorgen voor meer banen in Europa. Duurzame materialen zorgen voor ademende warmte en een tijdloos ontwerp, terwijl je daardoor op meer avonturen bij koud weer gaat. Voel je op je best en bescherm tegelijkertijd de natuur!

borstzak 

Milieubelastende besparingen Thermowave ReNew Merinos Blend/wol-mix ten opzichte van nieuwe Merinoswol volgens Thermowave:

-         11 kg of Co2 per kilo ten opzichte van nieuwe Merinoswol.

-         600 liter water Co2 per kilo ten opzichte van nieuwe Merinoswol.

 

DE ONDERHOUDSDETAILS.

- Kijk ook het label in het kledingstuk na.

- Machine wasbaar met wolwasprogramma, liefs met een wolwasmiddel (maximumtemperatuur 30 graden C).

- Was met soortgelijke kleuren.

- Binnenstebuiten wassen.

- Gebruik wolwasmiddel, gebruik geen wasverzachter.

- Niet bleken.

- Niet in de droger.

- Trek het in vorm als het nat is.

- Koel strijken indien nodig (maximale temperatuur 110 graden C).

 

DE ONAFHANKELIJKHEIDS VERKLARING. Op mijn verzoek en zonder daaraan gestelde voorwaarden of stalorders heeft de firma THERMOWAVE de “Mid-Layer” warmtekleding aan mij opgestuurd, dit voor het maken van deze veldtest & nieuwe THERMOWAVE -review. De bevindingen en mijn statements zijn geheel mijn eigen en deze zijn zonder tussenkomst van de genoemde firma, direct naar de webmaster opgestuurd. Dus geen handjeklap, geen stalorders en wel meten is weten! En nee, ik sta niet op hun betaallijst.

DE DRAAGTESTEN MET DE  MEN’S RENEW MERINO FULL ZIPP JACKET.

- Design en snit: mijn vrouw en ook mijn buurvrouw vonden de Thermowave Men’s ReNew  Merino Full Zipp Jacket erg goed van design en snit en mij ook nog mooi staan!  Met “zoveel veren in mijn achterste” kon ik bijna niet meer zitten.

- Ik droeg onder mijn groene Outdoor jas de Thermowave ReNew Merino Full Zipp Jacket als tweede laag “Mid-Layer” tijdens Outdoor’s bij mijn vele wekelijkse Hikes en Gear testdagen in de bossen en velden en dagelijks bij het uitlaten van de hond alsmede rondom huis.                                    

- Ik droeg hem ook bij zware zaagpartijen in het bos, zelfs ook als eerste laag zo op mijn huid (zonder overjas) en de Merino blend/wol-mix stof kriebelde daarbij totaal niet, maar hield mij wel erg goed op temperatuur. 

- Ik droeg hem bij koud en droog weer ook als “buitenjas” en bleef goed warm.                                                                         

- Bij al van mijn huidige activiteiten waren zowel de pasvorm en de elastische bewegingsvrijheid uitmuntend goed en bleef ik comfortabel warm, redelijk zweervrij en mijn huid droog.                                                                                                                                                                   

OPMERKING: Uiteraard heb ik ook het nieuwe Thermowave 3-in 1- shirt in het veld gedragen en deze beviel mij ook weer zeer goed.

Memories/Back in the Days: Had ik destijds lang geleden bij het begin van mijn militaire carrière ook maar die niet zware en niet kriebelende kledingstukken verstrekt gekregen, maar ja toen waren we niet verwend en wel noodgedwongen “spijkerhard”.

 

PERSOONLIJKE BEOORDELINGDTABEL THERMOWAVE MEN’S RENEW MERINO FULL ZIPP JACKET.

CONCEPT EN DESIGN:

Uitmuntend goed/****half.

PASVORM:

Uitmuntend goed/****half.

PRAKTISCHE KLEUR:

Zeer goed/**** (groen zou een extra punt scoren).

BEWEGINGSVRIJHEID:

Uitmuntend goed/****half.

AFWERKING NADEN:

Zeer goed/****.

AFWERKING GEHEEL:

Zeer goed/****.

STERKTE NADEN:

Zeer goed/****.

STERKTE MERINOS BLEND STOF:

Zeer goed/****.

FUNCTIONALITEIT:

Uitmuntend goed/****half.

FUNCTIONALITEIT RITSEN:

Zeer goed/****.

KWALITEIT RITS:

Zeer goed/****.

ritssluiting

 

ISOLEREND VERMOGEN STOF:

Uitmuntend goed/****half.

ANTI-KRIEBELEND:

Uitmuntend goed/****half.

ADEMEND VERMOGEN STOF:

Zeer goed/****.

ELASTICITEIT STOF:

Zeer goed/****.

GEURNEUTRAALHEID STOF:

Zeer goed/****.

VUILAFSTOTENDHEID STOF:

Zeer goed/****.

GELUIDSREDUCEREND VERMOGEN:

Zeer goed/****.

DOORGEVEN ZWEET/VOCHT AAN VOLGENDE LAAG:

Zeer goed/****.

DRAAGCOMFORT:

Uitmuntend goed/****half.

ONDERHOUDSVRIENDELIJKHEID:

Zeer goed/****.

SLIJTVASTHEID:

Goed tot zeer goed/***half.

ANTI-PILLING:

Goed tot zeer goed/***half.

DUURZAAMHEID (TOT NU TOE):

Goed tot zeer goed/***half.

PRIJS & KWALITEIT:

Zeer goed/****.

PERSOONLIJKE AANBEVELING WAARD:

Dikke ja.

 

PERSOONLIJKE BEOORDELING THERMOWAVE MEN’S RENEW MERINO FULL ZIPP JACKET:

 

 

 

ZEER GOED/ VERY GOOD/SEHR GUT/ LABAI GERAI.

 

 

 3 graden

                                          IN HET BOS BIJ 3 GRADEN CELCIUS BEZIG.

RESUME: De Thermowave ReNew Merino Full Zipp Jacket combineert de beste eigenschappen uit “Twee Werelden”, namelijk het goede van Merinoswol zoals de warmte, het ademend vermogen, de isolatie in vochtige toestand en het goede van de kunstvezel materialen polyester en polyamide, zoals de sterkte, slijtvastheid en onderhoudsgemak. By the Way: het design en de maakwijze is ook erg goed. En deze Thermowave ReNew Merino Full Zipp Jacket houd je echt warm, ook in een wat natte toestand in het veld.

 

DANKBETUIGING: Met dank aan Austėja Ginotytė van het familiebedrijf Thermowave uit Litouwen. Zonder haar support had deze nieuwe Thermowave kledingreview niet tot stand kunnen komen. En nogmaals dank voor het zonder gezeur vervangen van het kapotte 3-1 shirt onder de Thermowave Garantiebepalingen. Dat zouden meer bedrijven zo moeten doen! Dar kartą dėkojame už produkto rėmimą.

www.bushcraft.nl