Thermowave 3 in 1 ondershirt & Pinewood Abisko Base Shirt

DE WINTERWARME BASISLAAG PLUS KLEDING VAN VRIEZZ TRADING. Door: Henk “DINO” Kraaijvanger.

 

DE NOODZAAK VAN GOED PASSENDE KLEDING VAN GOEDE KWALITEIT. 
Het is bij veel militairen, natuuronderzoekers en outdoor Profi’s bekend dat je bijvoorbeeld op de Noordpool kunt overleven (Nee, nee Antarctica zonder speciale toestemming mag niet), mits je maar de juiste kleding, uitrusting, mind-set en training hebt gehad. En ja, ik heb er nog een” slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”. Ik ben jaren geleden eens op de “grens” van de Duits/Oostenrijkse Alpen door medium onderkoeling “bijna het haasje geweest”/ lees bijna Rust In Putje (R.I.P.). De destijds hoog bejubelde Tenson MPC buitenjas lekte in de hevige nattige sneeuw bij de naden, waardoor ik nat en langdurig zeer koud werd,  met alle nadelige gevolgen zoals desoriëntatie en verdwalen van dien (zie onder).  

BEST OF BOTH WORLDS.
Onder koude en slechtere weersomstandigheden kan goede wollen of een goede wol-mix onderkleding echt het verschil maken tussen inzetbaar blijven of fysiek & mentaal instorten. Geloof me, ik heb voorbeelden van slechte kleding en de gevolgen daarvan zat gezien en dat jammer genoeg ook bij mezelf. Was na de jaren Zeventig van de Vorige Eeuw wollen kleding “oubollig en erg uit” en fleece en andere kunststoffen “erg modern en in”, nu komt men weer terug op het dragen van wollen onderkleding of vanwege de gevraagde slijtvastheid, met een mix van wol met polyester, wol met polyamide, wol met bamboe en met elastiek. Dat wegens de voortreffelijke natuurlijke eigenschappen van wol en de bewezen duurzaamheid van genoemde wol-mix toevoegingen. Dus als wol vermengt wordt met kunst of andere vezels (polyester, polyamide, elastiek of bamboe) heb je een “Best of Both Worlds”, een warm en vocht regulerend comfortabel kledingstuk dat ook nog zeer slijtvast is. Een katoenen of synthetische basis laag wordt drijfnat en verliest hiermee heel snel zijn ademend vermogen. Natuurlijk waren er destijds toch personen die in deze eigenschappen van wol en van wol-mix bleven geloven en bleven zelfs producten van/met wol produceren. Je ziet dat de geschiedenis altijd herhaalt en de aanhouder ook in deze altijd wint.

WAAROM WOL, EEN WOL-MIX MET POLYPROPYLEEN EN/OF BAMBOE?
Het unieke effect van wol is dat het niet snel zweet/vocht opneemt en het ontstane zweet snel verder weg transporteert naar andere kledinglagen en dus zweet/vocht weghoudt van je huid. Doordat je wollen of mix basis laag minder snel nat wordt, koel jij dus ook minder snel af. Dit alles komt doordat wol, de wol-mix of polypropyleen en/of bamboe fungeert als een drager van warme lucht tussen zijn kleine natuurlijke wol vezeltjes en deze werken zelfs als de wollenstof tot ca. 80% van zijn gewicht nat is! En wol geeft zoals vanouds/ sinds jaar en dag  lekkere warmte en bamboe vermindert geurtjes! De keerzijde van de medaille is echter dat puur wol voor zwaar outdoor gebruik minder slijtvast en ook minder sterk is en tegenwoordig zijn langlevende duurzame kledingstukken de trend en in mijn ogen ook erg noodzakelijk. Je moet onder alle omstandigheden namelijk op je uitrusting en kleding kunnen vertrouwen!

COLD MEMORIES: De onderstaande Litouwse Thermowave of de Zweedse Pinewood shirts en de uitkomende Lappland Extreme Jacket/buitenjas had ik vele jaren geleden eigenlijk aan moeten hebben bij een bijna noodlottig kunnen aflopende survivalsituatie op de grens van de Beierse / Oostenrijkse Alpen. Toen de naden van een destijds duur, innovatief, ademend en zeer hoog bejubelde Zweedse Tenson MPC Outdoorjas tijdens langdurige natte sneeuwbuien flink doorsloegen en ik aardig onderkoeld, rillerig en daardoor ook wat gedesoriënteerd aan het geraken was.  Gelukkig kon ik na ”slechts” tweemaal een stukje verkeerd gelopen had (desoriëntatie door beginnende onderkoeling), na flink “stoempfen”/doorstappen net op tijd een bezette en dus bemande/bevrouwde (toen had je nog geen BS over A t/m Z identiteitscrises) warme berghut bereiken om mezelf op te warmen, op te drogen, door twee koppen hete goulash soep te nuttigen en warme thee met VEEL suiker te drinken. Om daarna toen mijn kleding weer droog was, naar mijn uitgangsstelling terug te keren en net voor donker kwam ik daar gelukkig ook aan. Ik heb dus wel geleerd dat “slecht weer niet bestaat, maar slechte kleding wel” en een goede uitrusting echt een must is. De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat de MPC techniek destijds nog in de “kinderschoenen” stond en dat ik na dat boven beschreven debacle, ik een stevige brief aan Tenson Nederland gestuurd heb en ik daarna de jas kosteloos kon omruilen en NEE dat was toen beslist er geen met MPC buitenstof meer.

VERGEET NOOIT: Het dragen van nat katoen onder koude & natte winterse omstandigheden kan als het nat is en productmatig langzaam opdroogt, langzaam dodelijk kan zijn / Wet Cotton is Killing You! Dit afkoelen komt doordat het natte katoen om te kunnen drogen veel warmte nodig heeft en dat natte katoen trekt dus die warmte dan uit je lichaam en raak je daardoor mogelijk onderkoeld. Tevens droogt katoen heel erg langzaam waardoor je het langdurig koud heb en ook lang rillerig blijft. Niet alleen blijf je dan langer nat en koud (en mogelijk ook later ziek), je gaat ook nog eens flink stinken naar zweet (door de snelle bacteriën groei) en daar zijn je buddy’s en je kompanen echt niet blij mee.           

 

I. DE FIRMA THERMOWAVE EN HUN PRODUCTEN. 
Met meer dan 92 jaar productieve vakmanschap voor outdoor onderkleding zetten ze zich bij Thermowave uit Litouwen in om de moedige “outdoor liefhebbers” van de moderne buitenwereld te ondersteunen. Ze zijn daar gepassioneerd om actieve professionals te voorzien van ondersteunende kleding waarop ze kunnen vertrouwen en waarderen. Ze creëren kleding met de EU-aanpak dit van ontwerp tot productie.  En dat voor iedereen die streeft naar prestaties, uithoudingsvermogen en comfort. Hun doel is dus om de ultieme, milieubewuste outdoor kleding voor elk seizoen te creëren. Thermowave gelooft dat ieder van ons een aangeboren verlangen en nieuwgierigheid heeft om het onbekende te verkennen. Ze zijn daar toegewijd aan het creëren van de ultieme outdoor kleding waarop je kunt vertrouwen tijdens je ontdekkingstochten. Bij Thermowave willen we je avontuur inspireren, terwijl je het buitenleven trotseert. Het dus is tijd om uit je comfortzone te stappen en het alledaagse achter je te laten. Het is tijd om het buitenleven te trotseren.  Yep, de Thermowave 3 in 1 shirt ziet er capabel genoeg voor uit.

 

 thermowave basis laag

                                   HET THERMOWAVE 3 in 1 BASIS LAAG SHIRT.

 

 

DE OMSCHRIJVING VAN DE THERMOWAVE 3 in 1 BASIS LAAG SHIRT.
Deze 3-in-1 basis laag shirt van Thermowave is ontwikkeld om jouw “go-to item” te zijn voor superieure warmte en comfort als de temperaturen dalen of de activiteit weinig inspanning vergt. Vroeger in militaire dienst, droeg ik bij erge kou een slechts 2 in 1 shirt van het destijds echte Engelse merk Arktis, maar deze 3 in 1 van Thermowave bevalt me nog beter.

WERKING 3 IN 1 KLEDINGSTUK: De functionele sneldrogende polypropyleen binnenkant voert het zweet/vocht vanaf de huid perfect af en houdt die droog, warm en reukvrij. De snel drogende middelste laag uit polyester zorgt voor een betere isolatie en lichaamsgeur regulatie, terwijl de Thermowave Merinoswollen buiten laag voor anti bacteriële werking, de erg goede warmte-isolatie en het ademend vermogen zorg draagt.

EN DAT ZULLEN WE TIJDENS DE GEZAMENLIJK VELDTESTEN NOG WEL EENS ZIEN, VOELEN EN RUIKEN!

Thermowave is ok 

DE DOELGROEPEN VOOR DE THERMOWAVE 3 in 1 MENS SHIRT:

 • Expeditie.
 • Outdoor activiteiten.
 • Jagen.
 • Vissen.
 • Bushcraft.
 • Tactisch/militair.
 • LVT/ Leuk voor thuis.
 • Dansen (zonder BS Jansen).

 

DE SPECIFICATIES VAN DE THERMOWAVE 3 IN 1 MENS SHIRT:                                                                                                                                                 

 • Verlengd rugpand voor fatsoenlijke bedekking van de onderrug.
 • Raglanmouwen voor maximale bewegingsvrijheid.
 • Perfecte vochtregulering.
 • Merinoswol voor ademend vermogen en perfecte isolatie.
 • Zilver-ion afwerking: verwijdert geur die veroorzaakt wordt door bacteriën.
 • Platte naden (Flatlock) voor minimale irritatie en volgens mij ook minder slijtage.
 • Unieke manier van productie door de diamantvormige luchtkussentjes voor betere warmte-isolatie.
 • Slijtvaste duurzame stof.
 • Gewicht 330 gram/m2.  
 • Buitenzijde: 45% Merinos wol.
 • Tussenlaag: 12% Polyester.
 • Binnenzijde: 43% Polypropyleen.        
 • Kleur: bosgroen/ Forest Green (Why nut ?).
 • Leverbare maten: S t/m 3XL.  
 • Made in Europa / Litouwen.   

 Zweetplek thermowave

DE  DRAAGTESTEN VAN DE 3 IN 1 MENS SHIRT.

 

ACTIVITEITEN:

BIJZONDERHEDEN SHIRT:

DAG 1.

Hond uitlaten op frisse ochtend/avond.

Niet kriebelend; wel lekker warm; stijlvol; langere rug partij houdt onderrug lekker warm.

DAG 2.

Hond uitlaten op frisse ochtend/avond.                           Fietsen in dorp.

Niet kriebelend; wel lekker warm; stijlvol; langere rug partij houdt onderrug weer lekker warm.

DAG 3.

Hiken met de rugzak. Met alleen het shirt op mijn bovenlichaam aan.

Huid is goed droog gebleven, het zweet werd daarvan goed afgevoerd. Ik was niet fris of koud geworden ondanks de grote zweetplek door het contact van rug met het rugpand van de rugzak.

DAG 4.

Tijdens koude ’s morgens en ’s avonds als 2e laag aan.

Lekker behaaglijk warm.

DAG 5.

Rondje wandelen om het dorp.

Niet geheel winddicht, waardoor ik op een winderige “open vlakte” er een dunne jas overheen aangetrokken heb.

DAG 6.

Hiken met de zware rugzak. Het shirt droeg  ik op mijn huid onder mijn polyester / katoenen jas.

Lekker behaaglijk warm. Mijn huid is goed droog gebleven, het zweet werd daarvan goed afgevoerd. Ik werd ook niet fris of koud, ondanks het grote zweetoppervlakte, door het contact van rug met het rugpand van de rugzak.

DAG 7.

Weer Hiken met de gevulde nieuwe KarrimorSF  Magni rugzak. Het shirt droeg  ik op mijn huid

Lekker behaaglijk warm. Mijn huid is goed droog gebleven, het zweet werd daarvan goed afgevoerd.

 

TIP VOOR HET R&D DEPARTEMENT:

-          Maak ook een 3 in 1 Tactisch shirt met verlengde mouw met een functioneel duimgat, een kraag met ritsje en een stuk Velcro voor een naamlint.

 

DE ONAFHANKELIJKHEIDS VERKLARING: Op mijn verzoek en zonder daaraan gestelde voorwaarden of stalorders heeft Big John de Vries van VriessTrading de functionele PINEWOOD MERINOS WOLLEN BASIS ONDERSHIRT & BASIS ONDER BROEK aan mij opgestuurd.  Dit voor het maken van deze nieuwe veldtest & outdoor warmtekleding review. De bevindingen en mijn statements in de review zijn geheel mijn eigen en deze zijn zonder tussenkomst van de genoemde firma, direct naar de webmaster opgestuurd. U mag me geloven “Op mijn woord van Eer”.     

VOOR DE BEOORDELING ZIE DE GEZAMELIJKE BEOORDELINGSTABEL ONDER!

 

II. DE FIRMA PINEWOOD EN HUN PRODUCTEN. 
Het Pinewood verhaal is door mensen, voor mensen. Pinewood outdoor Gear is zoals we al weten, geen outdoor merk “op afstand”, maar zit “in het hart” van de realiteit/ Het Oude Normaal. Geworteld in het Zweedse Småland, zijn ze een familie waar iedereen thuishoort. Alles wat ze daar bij Pinewood doen is echt, ze zijn door het luisterend oor één met de outdoor consumenten. Hun kernwaarden zijn: geloofwaardigheid, duurzaamheid en innovatie. Daaraan wil ik zelf nog toevoegen “het luisteren naar feedback uit de praktijk”. Elke naad in elk kledingstuk is met ervaring, expertise en zorg in Värnamo ontworpen en daarna wordt het kledingstuk wordt in eigen Pinewood fabrieken veelal “Oversees” geproduceerd. De inspiratie van de Pinewood ontwerpers komt van hoe de mensen de dingen outdoors doen, niet van hoe ze als fabrikant wil dat ze doen. De vorm/de uitvoering volgt namelijk de functie! Ze worden bij het ontwerpen gedreven door gezond verstand, koppigheid, nieuwsgierigheid en een beetje Småland's vindingrijkheid. Trots om in Småland, Zweden zelfdenkend te zijn. Gemeenschapszin, zelfdenkendheid en gezond boerenverstand is namelijk een echte kracht, zeker nu bij de in mijn ogen gefaalde Corono aanpak en ook het aantal “slapende burgerschapen” daarbij. Wij “de Snappies” blijven die BS uiteraard wel analytisch benaderen. De succesvolle Pinewood kleding is het resultaat van een vastberaden samenwerking tussen fabrikanten, de outdoor liefhebbers en veldtesters. Dat weten ze daar in Zweden en dat weten we ook hier in Nederland en ze houden daarvan.

 

DE OMSCHRIJVING VAN DE PINEWOOD ABISKO MERINOS BASE ONDERSHIRT EN ABISCO MERINOS BASE ONDERBROEK: Beide Merinos wol - mix kledingstukken zijn in principe bedoeld als basis laag, dus direct op de huid te dragen. Zachte lange mouw basislaag shirt /longsleeve base layer shirt van merinoswol/bamboe-mix. De Abisko merinos basis laag met halve rits is een onder shirt, gekwalificeerd om het hele jaar door als basis laag te fungeren. Het kledingstuk reguleert de lichaamstemperatuur tot een comfortabel niveau, zowel binnenshuis als buiten en kan thuis, als slaapkleding, tijdens het skiën, vissen, jagen, wandelen, rennen en fietsen worden gedragen. Het lichaam blijft droog omdat de merinos wollen vezels vocht absorberen. Dit alles geldt ook voor de Abisko basis onderbroek met lange pijpen en een “snelle”gulp. Direct  op de huid /als eerste laag voel je de bamboe-viscose vezel met zachte, antiperspirant en comfortabele eigenschappen. De tweede laag is de merinos wollen vezel die warmte geeft en zelfreinigende eigenschappen heeft. De combinatie van deze twee lagen resulteert in een shirt met hogere duurzaamheid en een kleinere impact op het milieu.

DE HERKOMST EN WERKING VAN MERINOS WOL: Merinos wol (meervoud) is uniek. De alpiene Merinos wol is veel dunner dan traditionele wol die van schapen van de laaglanden komt. Doordat je Merino basis laag minder snel nat wordt, koel jij minder snel af. Doordat Merinos wol zo dun is, voelt het zijdezacht aan, isoleert het beter, ademt het veel effectiever en houdt het geen geur vast. Merinos wol is een samengestelde eiwitachtige vezel die bestaat uit keratine. Keratine is een bouwsteen die we ook terugvinden in onze huid, haren en nagels.

Het spreekt voor zich dat de wol van jonge schapen veerkrachtiger is dan van oude “bokken” en dus beter geschikt is voor onderkleding waarvan “wat extra gevraagd” mag worden.   Nou ja, ik ben dan wel een “oude bok”, maar jank bij tegenslag niet zo vlug als “A t/m Z een jonkie”!        

Het unieke effect van Merinos wol of een wol-mix stof  is dat het dus snel het zweet weg  transporteert en daarna ook van je huid weghoudt. Doordat je Merinos basis laag minder snel nat wordt, koel jij dus minder snel af. Dit komt doordat Merinos wol-mix fungeert als een drager van warme lucht tussen zijn kleine natuurlijke wol vezeltjes en deze werken zelfs als de wollen stof tot ca. 80% nat is! Een katoenen basis laag echter wordt drijfnat en verliest hiermee snel zijn ademend vermogen. Niet alleen wordt je dan sneller koud en mogelijk onderkoeld en later ziek, je gaat ook nog eens stinken naar zweet (door de bacteriën groei).                         

 Pinewood Abisko thermo shirt

 

                                        HET PINEWOOD ABISKO MERINOS BASE ONDERSHIRT.

DE DOELGROEPEN VOOR DE PINEWOOD ABISKO MERINOS BASE ONDERSHIRT EN ABISCO MERINO BASE ONDERBROEK ZIJN:

•          Expeditie.
•          Outdoor activiteiten zoals Hiking /wintersport.
•          Jagen.
•          Vissen.
•          Werken zoals zwaar werk buiten (b.v. boomgaard).
•          Bushcraft.
•          Tactisch/militair.
•          LVT/ Leuk voor thuis / Lifestyle.

 

DE SPECIFICATIES VAN DE PINEWOOD ABISKO MERINOS BASIS ONDERSHIRT EN ABISCO MERINO BASIS ONDERBROEK ZIJN:

 • Antiperspirant
 • Gemaakt met zachte bamboevezels en Merinoswol.
 • Mulesingvrij
 • Strakke pasvorm voor een beter lichaamscontact.
 • Onder shirt voorzien van een halve rits.
 • Onder shirt voorzien van een handig ophanglusje.
 • Basis onderbroek met “snelle” gulp.
 • Materiaal: 54% Merinoswol, 40% Viscose, 8% Polyamide
 • Gewicht: 350 gram (maat L)
 • Pasvorm/ Fit: strak/Tight
 • Kleuren: Rook zwart/ Smoke Black : 437 en mosgroen / Dark Mossgreen 733.

 

 Natte rug na een lange hike

DE DRAAGTESTEN VAN DE PINEWOOD ABISKO MERINOS BASE ONDERSHIRT EN ABISCO MERINO BASE ONDERBROEK .       

 

 

ACTIVITEITEN:

 

BIJZONDERHEDEN BASE SHIRT:

 

 

ABISKO MERINOS BASIS ONDER-SHIRT 5406.

 

 

 

 

 

 

Dag 1.

Op een frisse avond rondom huis. Als basislaag maar ik heb wel een jas eroverheen aangetrokken.

Lekker warm, zacht en kriebelvrij. Ook bij mijn behaarde borst.

Dag 2.

Op frisse ochtenden en avonden de hond uitlaten. Wel een jas eroverheen aangetrokken.

Lekker behaaglijk warm, kriebelvrij en zacht.

 

Dag 3.

Wederom op een frisse ochtend en avond de hond uitlaten. Wel een dun jasje eroverheen aangetrokken.

Lekker behaaglijk warm, kriebelvrij en zacht

Dag 4.

Als basis laag onder een fleece shirt en jas. Gedragen werd een zware rugzak bij een middellange hike op een droog/vochtige dag.

Eerst lekker warm en droog, daarna wat nat. Bij lange pauzes werd de rug door het natte shirt wat fris.

Dag 5.

Zwaar werk in de regen in een boomgaard. Als basislaag onder T-shirt en regenpak.

Lekker warm en ondanks de regen doorslaande flut / no-brand regenpak, niet koud geworden.

DAG 6.

Als basislaag onder trui en polyester/katoen jasje met rugzak.

Lekker warm en ondanks natte zweetplek niet koud. Zag wel wat schuurplekjes in de stof.

 

 

 

 

ABISCO MERINOS BASE ONDER-BROEK 5407.

 

 

ACTIVITEITEN:

 

BIJZONDERHEDEN BASE ONDERBROEK:

 

 

 

Dag 1.

Werken in de boomgaard onder katoenmix werkbroek.

Warm en comfortabel. Gulp is handig.

Dag 2.

Zwaar werk in de regen in de boomgaard. Als basislaag onder werkbroek en regenpak.

Lekker warm en ondanks doorslaande flut regenpak, niet koud geworden.

Dag 3.

Werken in de boomgaard onder de regenbroek. De katoenmix werkbroek was wat nat geregend.

Warm en comfortabel. Gulp is toch erg handig, ook met koude handen.

DAG 4.

Als basislaag onder een dunne polyester/nylon broek bij een lange Hike.

Warm, comfortabel en gulp is bij “hoge nood” erg handig.

DAG 5.

Als basislaag onder een Hiking broek bij een Hike.

Warm, comfortabel. Gulp is en blijft erg handig.

 

GEZAMENLIJKE PERSOONLIJKE BEOORDELINGDTABEL WARMTEKLEDING THERMOWAVE EN PINEWOOD.

 

 

THERMOWAVE 3 IN 1 SHIRT.

 

PINEWOOD ABISKO MERINOS BASE SHIRT & BROEK.

 

CONCEPT EN DESIGN:

Uitmuntend goed / ****half.

Zeer goed / ****.

PASVORM:

Zeer goed / ****.

Zeer goed / ****.

PRAKTISCHE KLEUR:

Zeer goed / ****.

Zeer goed / ****.

BEWEGINGSVRIJHEID:

Zeer goed / ****.

Zeer goed / ****.

AFWERKING NADEN EN HET GEHEEL:

Zeer goed / ****.

Zeer goed / ****.

STERKTE NADEN:

Zeer goed / ****.

Zeer goed / ****.

STERKTE STOF:

Zeer goed / ****.

Goed tot zeer goed / ***half.

FUNCTIONALITEIT:

Uitmuntend goed / ****half.

Zeer goed / ****.

FUNCTIONALITEIT RITSKRAAGJE:

N.V.T.

Zeer goed / ****.

KWALITEIT / WERKING RITS:

N.V.T.

Zeer goed / ****.

ISOLEREND VERMOGEN:

Zeer goed / ****.

Zeer goed / ****.

ADEMEND VERMOGEN:

Uitmuntend goed / ****half.

Zeer goed / ****.

GEURNEUTRAALHEID:

Zeer goed / ****.

Zeer goed / ****.

VUILAFSTOTENDHEID:

Zeer goed / ****.

Zeer goed / ****.

GELUIDSREDUCEREND VERMOGEN:

Zeer goed / ****.

Zeer goed / ****.

DOORGEVEN ZWEET VAN HUID AAN 2e LAAG:

Uitmuntend goed / ****half.

Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT:

Uitmuntend goed / ****half.

Uitmuntend goed / ****half.

ONDERHOUDSVRIENDELIJKHEID:

Zeer goed / ****.

Zeer goed / ****.

DUURZAAMHEID (TOT NU TOE):

Zeer goed / ****.

Goed tot zeer goed / ***half

PRIJS & KWALITEIT:

Zeer goed / ****.

Zeer goed / ****.

 

 

 

 

PERSOONLIJKE BEOORDELING:

 

 

THERMOWAVE           3 IN 1 SHIRT, ZEER GOED / ****.

 

PINEWOOD ABISKO MERINOS BASE SHIRT & BROEK, ZEER GOED / ****.

 

RESUME:                                                                                                                                                            

THERMOWAVE: Als ik de keuze in aanschaf had tussen warme kledingstukken van een van de beide merken voor een lange Hike met een zware rugzak onder koude omstandigheden, dan zou mijn voorkeur uitgaan gaan de fraaie Thermowave 3 in 1 shirt. Jammer genoeg zat er geen lange onderbroek van hetzelfde materiaal bij om het geheel als set te kunnen testen.                      

PINEWOOD: Voor diverse andere buitenactiviteiten (zonder zware rugzak) voldeden de Pinewood Abisko Merinos Base shirt & long John onderbroek zeer goed. Ook bij beweeglijke activiteiten tijdens werkzaamheden, zoals fruit plukken in een boomgaard, ook onder een doorslaan regenpak, voldeed de Pinewood Abisko Merinos Base-set zeer goed. En voor de komende Halloween kun je bij een Hulkmasker, ook deze Merinos-set aantrekken. Hoe peppie is dat? 

Ik kan U beide merken rustig als basislaag + aanraden!

En hier een goede tip om gezellig warm te blijven en dus ook om op de kosten van uw energierekening te besparen, doe dus net als deze adverteerder.

  grappig 

DANKBETUIGING: Met dank aan Big John de Vries van VriezzTrading voor het zonder stalorders beschikbaar stellen van deze erg fijne Thermowave 3 in 1 shirt en de Pinewood Abisko Merinos basis shirt en broek. Zonder dat hadden we deze nieuwe review niet kunnen maken.

www.bushcraft.nl