Pinewood Pirsch broek

DE PINEWOOD JACHT & OUTDOOR BROEK PIRSCH.
By: Henk Kraaijvanger.

Het kampeer en outdoor seizoen begint weer, derhalve presenteren veel kledingfirma’s nieuwe producten daarvoor. Natuurlijk is dat ook het geval bij “het erg goed aan de weg timmerende” Zweedse kleding en Gearmerk PINEWOOD en hun Nederlandse agent Vriezz Trading. Hun nieuwe kledinglijn is beschikbaar voor (nu moet ik politiek incorrect zijn, omdat personen nietszeggend is): mannen, vrouwen en kinderen. En deze personen betalen daarvoor NIET de hoofdprijs! Een van hun nieuwe producten is de fraaie jacht & outdoor broek genaamd de Pirsch.

 Pinewood Pirsch

                                         DE PINEWOOD PIRSCH.

DE LANGE MAAR NOODZAKELIJKE BESCHRIJVING VAN DE PINEWOOD PIRSCH BROEK.

-          De Pirsch jacht & outdoor broek is een robuuste en veelzijdige jacht & outdoor broek van een duurzaam polyester materiaal.

-          Het is dus een speciale jacht & outdoor broek, dit door de niet te dikke buitenstof ten opzichte van de dikkere door www.bushcraft,nl geteste en voor goed bevonden Pinewood Lappland Outdoor broek.

-          De broekspijpen van deze functionele Pirsch jacht & outdoor broek bezitten op de dijen, een met behulp van een per rits afsluitbare 18 cm lange ventilatieopening met een interne messvoering. Dit ventilatie systeem werkt in de praktijk erg goed en koelt daar waar echts nodig, bij de dijbenen dus, alwaar onderhuids de dikke slagaders zitten/lopen (TIP: in de winter moet je bij erge koude daar je warme veldfles tegen leggen).

-          Op deze Pirsch jacht & outdoor broek zijn de functionele verstevigingen aangebracht op plaatsen waar de broek blootgesteld wordt de meest voorkomende slijtage.

-          De Pirsch jacht & outdoor broek is geschikt voor jagen, bushcraft en allround outdoor gebruik. Je kunt er zelfs op een dansavond in de fraaie Achterhoek of tijdens de Brabantse Wal lentefeesten mee aankomen. Hoe peppie is dat?

-          De Pirsch jacht & outdoor broek bezit twee diepe steekzakken en een dijbeenzak volgens het Low-Profile principe en zijn allemaal afsluitbaar met solide Pinewood ritsen.

 

-          De onderzijden van de broekspijpen zijn aan het eind voorzien van elastisch koordjes met kunststof haakjes voorzien, dit voor bevestiging aan de 1e veter van de jacht of bergschoen.

-          De onderzijden van de broekspijpen zijn ook aan het eind voorzien van verstelbare flappen met klittenbandsluitingen, waardoor je de grootte van het broekspijp gat naar keuze wat ruimer en nauwer kunt verstellen.

Verstelbaar met klittenband

-          De onderzijden van de broekspijpen zijn van een waterdichte stof gemaakt en zijn tevens voorzien van 19 cm lange en waterdichte ritsluitingen.

-          Aan de rechterkant van de jacht & outdoor broek bevindt zich een “open” vak/zakje voor bijvoorbeeld een telefoon of een mes (ik zou deze items wel zekeren).                     

Opmerking voor het R&D departement: Ik heb voor dit “open” vak/zakje een praktijk gerelateerd verbetering bedacht. Het omvat een stevige stuk dubbele stof die aan de broek is vast gestikt en die dan door de riemadapter van de schede gaat en tenslotte met een grote drukknop wordt gesloten. Zo blijft de schede door deze mes fixatie flap verliesvrij in dit open vak/zakje zitten. En gebruik je in dat vakje/zakje een robuust vouwmes met een kledingklip, bevestig dan een vangriem aan de D-ring of gordel lus van de broek en het vouwmes. Better Safe than Sorry!

-          Dankzij het design, de kleur en de buitenstof presteert de jacht & outdoor broek het grootste deel van het jaar goed in het open veld, het bos en in de bergen onder de sneeuwgrens.

-          Deze jacht & outdoor broek draagt comfortabel en is functioneel, hij is zoals al gezegd vanaf de knie naar beneden wind- en waterbestendig, dit dankzij de wind- en waterdichte membraan.

 

-          De jacht & outdoor broek is behandeld met het ecologische “Bionic Finish Eco  impregneermiddel “voor extra water- en vuilafstotende eigenschappen.

-          Voor extra comfort is de tailleband elastisch en is door de “rubber afwerking aan de binnenzijde ook ietwat slipvast, waardoor de broek echt beter blijft zitten.

Rubberband in de taille

-          Rechts van deze tailleband bevindt zich een functionele D-ring voor bijvoorbeeld een sleutelkoord.

-          De broekband van deze jacht & outdoor broek sluit met metalen Pinewood knoop voor een knoopsgat en extra drukknop met Pinewood stempeling.

-          De broekband van deze jacht & outdoor broek is voorzien van sterke, brede riemlussen (voor riemen tot ca. 4,9 cm). 

 

-          De binnenzijde van de jacht & outdoor broek is van labels met maataanduiding, merktekens & samenstellingen en wasvoorschriften voorzien, zodat u zeker weet dat u een origineel exemplaar,  in de juiste maat gekocht heeft en hem daarna ook niet in de wasmachine verprutst.

-          Voor de juiste lichaamsmaten wel echt gaan meten en dan de onderstaande Pinewood maattabel gebruiken a.u.b.

-          De gulpsluiting van deze jacht & outdoor broek is voorzien van een sterke metalen ritssluiting met een stevige metalen trek lip (YKK).

-          Materiaal jacht & outdoor broek: 100% Polyester, contrast vlakken 100% Polyester.

-          Materiaal membraam broekspijpen: 100% TPU.

 Scheiding water werend

-          Beschikbaarheid van de Pirsch jacht & outdoor broek in C- maten: C-44 t/m C-64.

-          Beschikbaarheid van de Pirsch jacht & outdoor broek in D- maten: D-92/ D-96/ D-100/ D-104/ D-108/ D-112/ D-116/D-120/ D-124.

-          Kleur jacht & outdoor broek: jachtbruin/ suède bruin (kleurcode 242).                                     

-          Waterkolom buitenstof onderbenen: 10.000 – respectievelijk 14.000 / 6.000.

-          Extra erbij geleverd: Setje met diverse drukknopen.

Maattabel Pinewood

 

DE VELD EN DRAAGTESTEN:

De Pirsch jacht & outdoor broek werd elke dag bij de Hike naar het bos toe/ terug en ook tijdens de messentesten met veel plezier in het veld gebruikt. Bij het natte gras blijven je onderbenen dankzij de waterdichte broekspijpen onderaan lekker droog en dus warm. Zoals reeds gezegd werken de ventilatiesleuven met ritssluitingen bij de dijbenen tijdens een warme dag zeer goed. En met de naderende zomer is deze niet al te dikke broek een erg goede aanvulling van de jacht, outdoor, Bushcraft en Prepper’s kit.  Bij die Hike’s droeg ik naast deze sublieme jacht & outdoor broek meestal (als ze niet in de was zaten) de sublieme Darn Tough tactische sokken in mijn Altberg MOD boots, zie daarvoor mijn review op  http://www.bushcraft.nl/de-darn-tough-tactical-boot-extra-cushion-socks.

Zit goed tijdens het testen

O ja, voordat ik het vergeet en je het later moet bezuren. Bescherm je met een goed en langdurig werkend teken & muggen werend middel op natuurlijke basis, zoals bijvoorbeeld het nieuwe middel Sentz® Tick-Off. Want chemische troep krijg je onbewust al genoeg binnen en om nu bewust een chemisch anti-teken middel op mijn lichaam te smeren, lijkt MIJ geen goed idee meer! Die chemische rommel zal spindokter Pia van de Afdeling Organen ook niets vinden, dit in verband met de latente uitwerking ervan (vele jaren later dus), waardoor deze handel onbruikbaar geworden is worden en “de prijzen” dus kelderen.

En dankzij de bruine kleur van de Pinewood Pirsch jacht & outdoor broek “blend je goed in”/ ga je goed op in de bosrijke en zanderige omgeving, zonder daarvoor een Camo broek aan te moeten trekken. Want zeg nou zelf, met een Camo print in het bos trek je behalve als het om je beroepskleding gaat, wat onnodige aandacht en loop je ook aardig in de gaten en kun je sneller controles door een BOA of Hermandad verwachten. Waar overigens niets mis mee is, want hij/zij doet ook maar zijn werk.                                                                                                                                                                  

De testresultaten en de bevindingen zijn hieronder in de tabel PERSOONLIJKE BEVINDINGEN NA te lezen.

DE PERSOONLIJKE BEVINDINGEN VAN DE PINEWOOD JACHT & OUTDOOR BROEK PIRSCH.

DESIGN:

Zeer goed / ****.

PASVORM:

Zeer goed / ****.

BEWEGINGSVRIJHED:

Uitmuntend goed / ****half.

FUNCTIONALITEIT:

Zeer goed / ****.

COMPLEETHEID:

Zeer goed / ****.

KWALITEIT BUITENSTOF:

Zeer goed / ****.

KWALITEIT RITSEN.

Zeer goed / ****.

VUIL AFSTOTENDHEID:

Goed tot zeer goed/ ***half.

WINDDICHTHEID:

Goed tot zeer goed / ***half.

ADEMEND / VENTILEREND VERMOGEN:

Zeer goed / **** (inclusief met soms de ventilatie ritsen open).

SLIJTVASTHEID

Zeer goed / ****.

DUURZAAMHEID:

Zeer goed / ****.

GELUIDSREDUCEREND:

Goed tot zeer goed / ***half.

MACHINE WASBAARHEID:

Zeer goed / ****.

WATERAFSTOTENDHEID BROEK/BOVENBENEN:

Goed tot zeer goed / ***half.

WATERDICHTHEID ONDERBENEN:

Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT:

Uitmuntend goed / ****half.

WOW GEHALTE:

Zeer goed / ****.

AANKOOPTIP:

Ja.

 

GEMIDDELDE PERSOONLIJKE SCORE’S JACHT & OUTDOOR BROEK PINEWOOD PIRSCH: Zeer Goed / Very Good / Sehr Gut / ****.

 

RESUME:  Ik vind de Pinewood Pirsch jacht/outdoor broek door zijn slipvaste broekband, zijn stevige buitenstof en goed te regulieren ventilatieritsen een zeer prettig te dragen veel zakken broek voor in het veld & bos. Dankzij de waterafstotende stof van de onderbenen blijf je bij het zoeken in het hoge natte gras goed beschermd tegen de natheid van dit gras.

Let op: in dit gras zitten veelal die lastige teken en daarvoor beschermt deze jacht/outdoor broek u echter niet, gebruik dus een anti-teken middel zoals bijvoorbeeld Sentz Tick Off en controleert u uzelf bij terugkomst in de bivak of thuis op die bloeddorstige damesteken.  Zoals altijd weer, het zijn de vrouwtjes die het doen. En dankzij de ritsen op de cargo zakken verliest u geen belangrijke voorwerpen in het veld of in het water. Want u zult daar maar de autosleutel van de terreinwagen verliezen! Ook daar heb ik wel wat voorbeelden van, die (zonder mijn ritselsetje autosleutels) voor paniek en oponthoud gezorgd hadden. Uiteraard heb ik bij mijn FLO, dit ritselsetje autosleutels maar bij de dienstdoende transportleider van de afdeling Motor Transport ingeleverd.

TIPS VOOR HET PINEWOOD R&D DEPARTEMENT: 

- Maak deze erg fijne jacht/outdoor broek ook in een lichte Kaki kleur, dit om de teken beter te kunnen waarnemen (en is tevens ook een peppie kleur).

- Maak voor het open vak/zakje dus een mes fixatie band voor je vaststaand mes.

- Maak op de onderbenen een zakje voor een noodverbandpakje.

Voorbeeld extra lus mes fixeren 

DANKBETUIGING: Met dank aan John de Vries van Vriezz trading voor het zonder stalorders beschikbaar stellen van deze erg fijne Pinewood Pirsch jacht & outdoor broek.

 

www.bushcraft.nl