Pinewood New Tiveden Vest

DE PINEWOOD NIEUW / NEW TIVEDEN VEST.
By: Henk Kraaijvanger.

 

U kent het “probleem” waarschijnlijk wel, de vele spullen die u bij u draagt kunt u in uw broek en jaszakken echt niet kwijt en/of mogen beslist niet bij elkaar in een zak. Denk daarbij maar een aan uw peperdure smartphone en de benodigde sleutels. En u bent ook niet het nu veel geziene type man of alles wat er tussenin zit met een tasje om uw schouder. Dan is een zogenaamd “zeven zakken vest” een echte aanbeveling.                                           

Natuurlijk zijn er dure nobelmerken die speciale peperdure “Multi zakken vesten” aanbieden, edoch die zijn in mijn ogen veel te prijzig, gezien het feit dat deze net als de veel goedkopere merken zoals Pinewood ook uit een fabriek te “Verweggistan” komen en daar liggen de arbeidslonen toch echt beduidend lager.  Ik bedoel daarmee dus te zeggen dat de adviesprijs van de destijds in Zweden gemaakte merken wel gerechtvaardigd waren, maar dat de prijs van die nobelmerken daarom in mijn ogen NU niet meer gerechtvaardigd is. Wat ik wel gerechtvaardigd vindt zijn de redelijke adviesprijzen van Pinewood Outdoor kleding.  En nee, ik wordt niet door de Pinewood fabriek of importeur betaald om dat ze zeggen! En nogmaals nee, ik heb daarbij ook geen kwalijke Aaltje P… Ddr66 streken, maar die is hopelijk voorgoed uit het beeld weg! Zal wegens zijn graaiverdiensten wel ergens burgemeester worden, die farizeeër!

Voor de Pinewood geschiedenis bekijk a.u.b. mijn oudere review op triple w. bushcraft.nl http://www.bushcraft.nl/pinewood-lappland-outdoor-jas.

 Klaar om te testen

DE PINEWOOD NIEUW TIVEDEN VEST (CODE 9288). 

* Dit verbeterde functionele multiple zakken vest is zeer fraai gestyld en kwam in een fraaie donker olijfgroene kleur (128).

Voorzijde Tiveden vest

* Het functionele Pinewood vest is gemaakt van Pinewood’s eigen duurzame hoogwaardig en ademend TC-Lite™ stof, welke duurzaam en sterk is en veel comfort biedt gedurende warme dagen of bij inspannend werk.

* De buitenstof is speciaal met de zogenaamde “Bionic Finish Eco” behandeld, waardoor dit vest waterafstotende eigenschappen heeft.

* Het functionele vest heeft zoals gezegd veel zakken (met ritssluitingen en drukknopen), zelfs aan de achterzijde zit een langwerpige zak met ritssluiting en trekkoord.

* Het functionele Pinewood vest is gevoerd met een lucht ventilerende met net gaas.

* Het vest heeft voor het openen en sluiten een stevige tweeweg kunststof ritssluiting met twee vergrote trekkers, waarvan een met trekkoordje.

* Voor een extra winddichte sluiting heeft de ritssluiting een overslag met drukknopen.

* Om de warmte normaal gesproken binnen te houden heeft het functionele vest een trekkoord in de taille en in de verstelbare zoom met (met Tanka’s).

* Aan de buitenzijde in de nek zit het fraaie lederen Pinewood embleem gestikt.

Achterkant Tiveden vest

 

SPECIFICATIES PINEWOOD NIEUW TIVEDEN VEST (CODE 9288).                                                                                        

MODEL VEST:

PINEWOOD NEW TIVEDEN (CODE 9288).

SPECIFIEKE DOELGROEP:

Hengelsport  (bushcrafters & buitensport).

PRODUCTIE DATUM:

10/06/2018.

PRODUCTIE LAND:

China.

AANTAL ZAKKEN:

7 stuks.

MATERIAAL BUITENSTOF:

TC-Lite™ stof = 65% polyester, 35% katoen.

FINISH BUITENSTOF:

Waterafstotende Bionic Finish Eco.

MATERIAAL VOERING:

Net gaas.

MATERIAAL RITSSLUITINGEN:

Kunststof.

BIJZONDERHEDEN BUITENSTOF:

-          UV bestendig (UVP Factor 50+). 

-          Muggendicht.

 

BESCHIKBARE KLEUREN:

- Donker olijfgroen (128)

- Middel groen (137)

- Donker groen (103)

- Licht kaki (224)

- Zwart (400)

BESCHIKBARE MATEN:

S – 4 XL

ADVIESPRIJS:

€ 79,00  

 

ONAFHANKELIJKHEIDS VERKLARING: Op mijn verzoek en zonder daaraan gestelde voorwaarden of stalorders heeft de firma Vriezz Trading de fraaie PINEWOOD NIEUW TIVEDEN VEST  aan mij opgestuurd voor het maken van deze nieuwe veldtest & review. De bevindingen en mijn statements zijn geheel mijn eigen en deze zijn zonder tussenkomst van de genoemde firma, direct naar de webmaster opgestuurd. Ook krijg ik van de hoofdsponsor geen stalorders.                                                                     

BEVINDINGEN IN DE PRAKTIJK:

# Tijdens een bezoek een oud fortcomplex te België, droeg ik een Pinewood nieuw Tiveden vest uit een wolmix vervaardigde Woolpower shirt en beide kledingstukken vulden elkaar perfect aan. Ik vond het Pinewood New Tiveden vest zeer comfortabel (****) dragen, ook met de gevulde zakken met de noodzakelijke Gear zoals de benodigde zaklampen. En dankzij de gaasvoering van het vest en het gedragen wolmix shirt, had ik totaal geen last van transpiratievocht of koude van de vochtige ruimtes (****).

Bezoek aan een oud fort

# Gedurende de wat koudere dagen deze Pinewood nieuw Tiveden vest overal bij aangehad en dankzij die zakken kun je bij het boodschappen doen, kleine items goed opbergen. Daarnaast blijft de Pinewood New Tiveden vest ook zeer comfortabel (****) dragen, zonder zweterig te worden.

# Op een fraaie dag weer de nieuw Tiveden vest aan bij het fietsen door de fraaie natuur. Voor een T-shirt was het net iets te fris op de fiets, dus derhalve het vest er maar over aan. En dankzij die vele zakken heb je je noodzakelijk benodigdheden zoals een Multi tool en een kleine verrekijker onder handbereik.

zonnige ochtend

# Op een mooie herfst zondag tezamen met mijn vrouw een “rondje” fietsen en daarbij kwam het functionele nieuw Tiveden vest weer zeer goed van pas.  Ten eerste was het tijk van het vest tegen de wind in, wel redelijk winddicht zonder zwetend af te sluiten en ten tweede heeft het vest zeven functionele zakken. Ik had daarin een best zware Multitool; een zakje met pleisters en verband; een mini aansteker; papier & pen; wegwerkzakdoekjes enzovoort. Maar ook de egale mooie groene kleur straalt kwaliteit uit.

# Ik gebruik dit van oorsprong vissersvest eigenlijk bij alle uitstapjes waarbij ik veel zakken voor extra Gear nodig heb, zoals bijvoorbeeld bij het uitlaten van mijn dochters hondje. Ik heb daarin meestal een goede sterke zaklamp met striking bezel, een extra plastic zakje enzovoort. Dit Pinewood vest draagt fijn en is erg functioneel. 

#  Op een koude maar nog droge dag het functionele winddichte Pinewood vest over mijn wollen trui getrokken, doordat er best een koude wind stond. En daar dunne laagje mixed katoen beschermde mijn interne organen van de body goed tegen deze koude wind. Wel zouden extra opgestikte hand opwarm zakken voor de koud wordende handen een echte verbetering kunnen zijn.

Op een erg koude dag dit vest over een dun Puff jasje getrokken, omdat de vele zakken snel bereikbaar moesten zijn. Op mijn Hide Area gebruikte ik best wel veel verschillende Gear voor de opbouwklusjes. Met dit veel zakken vest kun je echt veel Gear meenemen.

Op een natte waterkoude dag naar mijn Hide Area over het water. Ik had het Pinewood vest nu onder mijn oude PVC regenjas uit mijn bewakingstijd. Ik droeg dit vest niet alleen voor de extra warmte maar ook voor de extra benodigde zakken voor de extra Gear. En in de grote langwerpige zak op de rug past ook een grote stafkaart perfect.

 

PERSOONLIJKE BEOORDELING PINEWOOD NIEUW TIVEDEN VEST.

DESIGN:

Zeer goed / ****.

PASVORM:

Zeer goed / ****.

BEWEGINGSVRIJHEID:

Zeer goed / ****.

FUNCTIONALITEIT:

Zeer goed / ****.

KWALITEIT BUITENSTOF:

Zeer goed / ****.

KWALITEIT & WERKING RITSEN:

Zeer goed / ****.

KWALITEIT & WERKNG DRUKKNOPEN.

Zeer goed / ****.

COMPLEETHEID:

Goed  tot zeer goed / ***half.

VUILAFSTOTENDHEID:

Zeer goed / ****.

WATERAFSTOTENDHEID:

Goed  tot zeer goed / ***half.

VONKBESTENDIGHEID:

Goed tot zeer goed / ***half.

ONDERHOUDSVRIENDELIJKHEID:

Zeer goed / ****.

GELUIDSREDUCEREND VERMOGEN:

Zeer goed / ****.

DUURZAAMHEID:

Zeer goed / ****.

PRIJS & KWALITEIT:

Zeer goed / ****.

AANKOOPTIP:

Ja.

 

PERSOOONLIJK TEST OORDEEL. Zeer goed /****.

                                         

                                  Mijn aanbeveling waard.

 

 Goed

 

RESUME:  Het Pinewood Nieuw Tiveden vest is een zeer functioneel veel zakken vest van zeer goede betaalbare kwaliteit. Jammer genoeg was er geen hand rust insteekzak en/of hand warmhoud zak aanwezig, wat voor iets puntenaftrek zorgde. Van origine is dit vest blijkbaar voor de vissers ontworpen, derhalve heeft het die zeven praktische zakken en een gedekte kleur. Derhalve zal dit vest het goed doen bij allerlei outdoor activiteiten zoals bushcraft, waarbij je veel kleine uitrustingsstukken nodig hebt. En het is dus een “veel zakken vest” waar je niet de topprijs voor hoeft te betalen.

Bij de tent

TIP AAN HET R&D DEPARTEMENT VAN PINEWOOD. 

- Een puntje ter verbetering, maak onder de opgestikte zijzakken ook twee insteek handrust en/of hand warmhoud zakken. 

- Maak zo’n vele zakken vest ook in een warm gewatteerde uitvoering.

DANKBETUIGING. Met dank aan de Nederlandse Pinewood importeur, de heer J. de Vries van Vriezz trading voor het tot stand komen van deze nieuwe Pinewood review.  Bekijk a.u.b. hun fraaie website op www.vriezz.nl/nl/pinewood/. Vroeger zou ik gezegd hebben “geef die man een sigaar”.

Bushcraft.nl