Maserin 911

DE ROBUUSTE 911 / “THE BEAST” UIT DE MASERIN TACTICAL LINE.  By: Henk Kraaijvanger.

 

Hallo ouwe Mil. Spec. veldtester van www.bushcraft.nl, wat lees ik, ga je tegenwoordig ook al een Porsche 911 testen en reviewen? Wees gerust bushcraft vrienden, ik ga de Porsche of beter nog de Ferrari onder de Italiaanse gebruikshakmessen testen, namelijk de Maserin 911 uit hun Tactical line. Hoe peppie is dat?  Wat ik echter niet peppie vind is dat een groot gebied in anders zo mooie Italië nu  getroffen is door het Corona virus, maar gelukkig hebben de Italiaanse politici wel “de ballen” om het getroffen gebied af te sluiten, dit om verdere verspreiding te voorkomen. Veel sterkte daar Italiaanse vrienden, ik duim voor u. En het is ook jammer dat door het C-virus de IWA in Duitsland niet doorgaat, wat een strop voor een ieder is. Maar ik denk bij dat typenummer 911 ook aan een destijds droevigere en levens verscheurende gebeurtenis wat de start van de “War On Terror” in/door de U.S.A. inluidde, die mij professioneel weer “bij de tijd en op oorlogsscherpte bracht”. De tijd zal het ons allemaal wel leren en om daarvan niet sacherijnig te worden nu terug naar de echte testwereld met de fraaie Italiaanse messen.

Maserin 911

Naast fraaie sportwagens, mode, functionele jacht & militaire wapens en goede gerechten & wijnen, kunnen de Italianen ook erg goede blanke wapens en messen maken. Dus bushcraft vrienden, denk daaraan en vooral steun de Italiaanse messenmakers als u weer een nieuw mes wilt aankopen, want ze maken daar ook zulke mooie messen en dat verdienen ze echt! En met dit muziekfilmpje uit de leukste pizzeria van de wereld kom je ondanks het rottige C-virus echt  in betere stemming!   https://www.youtube.com/watch?v=1BfEUevxKig&list=RDMM1BfEUevxKig&start_radio=1.                                                             

Ik test eigenlijk al heel lang de fraaie en functionele messen uit Italië en de fraaie Maserin messen zitten wegens hun design; het vakmanschap; de geleverde kwaliteit en hun respons bij mijn favorieten. Voor de liefhebbers hieronder een van mijn oude reviews met de Maserin geschiedenis. Zie daarvoor a.u.b. de review over het sublieme Maserin 986 jacht & survivalmes  http://www.bushcraft.nl/maserin-hunting-survival-knife-986.

 In het veld

DE MASERIN 911 UIT DE TACTISCHE LIJN.

DE BESCHRIJVING.

HET LEMMET: Het 22,1 cm lange en 5,5 cm brede “droppointvormig lemmet” van de Maserin 911 is driekwart breed vlakgeslepen / de zogenaamde “Sabelgrind”. Het kapmes / machete heeft een sierlijke lemmet rug met aan de lemmetspiegel, zowel onder als boven twee touwgaten, een korte gerilde duimplek/ Jimping en een halfbrede doorgaande angel / Tang met uitstekend halfrond eindstuk met grote polsriemoog.                            

De 911 is uit “het sinds jaar en dag beproefde” goede roestvaste 440C lemmetstaal vervaardigd, wat voor een no nonsens kapmes mij wel een goede keuze lijkt. Om maar geen last van hinderlijke en in soms in Combat situaties gevaarlijke lichtreflecties te hebben, is het lemmet van een zwarte coating voorzien. Want als ze u niet kunnen zien, horen en ruiken, kunnen ze ook niet gericht op u vuren. Better Safe Than Sorry! Op de half brede doorgaande angel / Tang zit de harde eendelige kunstrubber handgreep geschoven en deze wordt door twee gezwarte stalen M5 sleufschroeven met speciale rondmoeren “bomproof” bevestigd.                         

Opmerking 1: En nee messenvrienden, ik ben geen voorstander van het vastbinden van deze of een ander mes aan een lange stok, om zo “een werpspeer” voor de jacht te maken. Want ik heet en ben geen John “J” Rambo en als ik tijdens de jacht de vitale delen van het prooidier mis, gaat hij er gewond zijnde met mijn vastzittende speer vandoor en ben ik de speer met het kostbare mes kwijt. Hardt daarom dus de aangesplitste stokpunt in het vuur of bindt scherpe stukken lavasteen/glas aan de stokpunt vast.                                                                                                                            

Opmerking 2: Maar om bijvoorbeeld de reikwijdte van uw arm met het mes te verlengen, om bijvoorbeeld hoog hangend tropisch fruit los te kunnen snijden, kunnen deze touwgaten wel nuttig zijn. 

Aanzicht lemmet en handgreep

DE HANDGREEP: Zoals gezegd is de handgreep eendelig en is uit het medium harde en wat elastische zwarte Forprene kunstrubber vervaardigd. Dankzij dit wat elastische materiaal worden de impact en de trillingen van het lemmet tijdens het hevige kappen geabsorbeerd. De handgreep heeft voorgevormde vingeruitsparingen en aan de boven (handpalm)zijde  brede en smalle rillen, dit voor een betere en slipvastere grip. De voorgevormde handgreep moet wel goed in de hand liggen en dat deed hij net goed in mijn maat 9,5 hand. Als ik mij niet vergis is deze wat grote handgreep echter bedoeld voor werkzaamheden met tactische handschoenen aan. Deze eendelige zwarte handgreep zit door middel van twee gezwarte stalen M5 sleuf-schroeven met speciale rondmoeren op de brede doorgaande angel/ Tang bevestigd. Er is overigens ook een zelfde model kapmes/machete een oranje handgreep leverbaar, maar die zou in mijn aan te leggen “Hidden Area” kunnen opvallen. Een uit geel/zwart koord gevlochten duim/vingerkoordje eraan is mij voldoende.

DE SCHEDE: De tactische schede is uit zwart nylon vervaardigd en heeft naast een koppeladapter ook een M.O.L.L.E laddersysteem met PALS een riempje met drukknop. Op de voorzijde zitten drie PALS voor de bevestiging van een extra aan te schaffen M.O.L.L.E foedraal voor bijvoorbeeld survivalitems zoals: een vuurstaal, slijpstaaf, Multi tool of een klein zakmes zoals de zeer goede Maserin Scout enzovoort.  Door al die bevestigings-mogelijkheden is er een flexibele bevestiging aan de koppel, de rugzak of uw OPS-vest mogelijk. En ja deze schede heeft naast een zeer strak zittend zekeringsriempje met drukknop ook een afwateringsgat / Drainhole, die echter onder het MOLLE sluitriempje verborgen zit. Tevens heeft de schede aan de onderzijde een lus met een beenriem.

 Aflever pakket

andere kant aanzicht

DE SPECIFICATIES.

SOORT MES:

Tactisch Kapmes / Tactische Machete.

FABRIEKSOPGAVE LEMMETSTAAL:

440C roestvaststaal.

LEMMET HARDHEID:

58 HRC.

LEMMET LENGTE:

22,1 cm.

LEMMET BREEDTE:

55,4 mm.

LEMMET DIKTE:

4,96 mm.

SCHERPTE LEMMET “OUT OF THE BOX”:

Scheermesscherp.

LEMMET OPPERVLAK:

Zwart gecoat.

SOORT ANGEL/ TANG:

Half brede doorgaande angel/Tang met uitstekend halfrond eindstuk met  een 8 mm groot polsriemoog.

MATERIAAL HANDGREEP:

Medium harde kunstrubber “Forprene” (elasto-polymeer) 90 D density, resistant from-40°C to + 150°C in de kleur zwart (Color N.A.T.O. Black 9011).

BIJZONDERHEDEN HANDGREEP:

Voorgevormde vingeruitsparingen, greepvaste rillen aan de boven (handpalm) zijde.

BEVESTIGING HANDGREEP:

Met twee gezwarte stalen M5 sleufschroeven met speciale rondmoeren.

BRUIKBARE LENGTE HANDGREEP:

13 cm.

MAXIMALE BREEDTE HANDGREEP:

38,5 mm.

MAXIMALE DIKTE HANDGREEP:

23,5 mm.

GEWICHT KAPMES/MACHETE:

455 gram.

MATERIAAL SCHEDE:

Zwart nylon met elastiek.

FIXATIE KAPMES/MACHETE IN SCHEDE:

Door middel van een nylon zekeringsriempje met drukknop sluitsysteem.

TOTAAL DRAAGGEWICHT (KAPMES IN SCHEDE) :

585 gram.

TOTALE DRAAGLENGTE:

40,5 cm.

 

DE NULMETING. Na ontvangst van het pakket direct maar de nulmeting op de Maserin 911 gedaan.                            

+ Lemmet kwam zeer scherp uit de doos.
+ Stevig kapmes met een droppointvormige lemmetpunt en met een tactisch zwarte coating.
+ Voorgevormde stevige Forprene handgreep met positieve bevestiging.
+ Brede doorgaande angel met zichtbaar uitstekend eindstuk met polsriemoog.
+ Tactisch zwarte nylon schede met een functionele koppeladapter met tevens een M.O.L.L.E laddersysteem/PALS met drukknop. 

Een “stukje” van de dubbele stiknaad aan de onderste Pal (achterzijde) van de overigens fraai gemaakte nylon schede was jammer genoeg blijkbaar “vergeten”/ “de schede maker had letterlijk een steekje laten vallen”. Dit belaste de functie van de schede overigens niet.
Het nylon zekeringsriempje voor de handgreep zat af fabriek wat te strak om de handgreep, waardoor je deze met de drukknop met wat kracht moest sluiten.

 

DE VELDTESTEN.

DE VOORWAARDEN: Bij het falen/het afbreken van een lemmetdeel en/of steunend handgreep deel, wordt de veldtest voor de veiligheid onmiddellijk gestopt en wordt het testexemplaar door mij/ons daardoor automatisch als onvoldoende beoordeeld!                    

Maximaal 5 uit 5 ***** (sterren). (* = matig goed; ** = redelijk goed; **half = redelijk tot goed;  *** = goed; ***half = goed tot zeer goed; **** = zeer goed ; **** half = uitmuntend goed; ***** = excellent goed.

TESTDAG 1. Op eerst een fraaie zonnige dag weer volledig “gepakt en gezakt” met de rugzak naar mijn nieuwe “Hide-Area” voor uitbreiding en de messen hak en snijtesten. Want wees eens eerlijk, wie wil nou niet met “de dikke” Maserin 911 hakken en snijden, ik wel tenminste. Zoals verteld en ook te zien is, heeft de 911 een droppointvormige lemmetpunt in plaats van een Sheepsfootvormige lemmetpunt. Hierdoor kun je naast het hakken, snijden en hameren, de 911 in case van een noodgeval/Close Combat handgemeen ook nog als “Last Ditch” steekwapen inzetten om zo uw leven te redden.   

last ditch              

Op een van de toegangspaden lag een medium dikke omgewaaide berkenboom, dus die moest ik met de 911 “flink mores leren”, doorhakken dus. En geloof me, dat ging met de 911 in de blote hand/zonder handschoenen aan, uitmuntend goed (zie ook de foto’s). Je moest daarbij wel even aan de voorgevormde middel harde handgreep wennen.  De spaanders vlogen bij het hakken in de rondte, jammer genoeg en wat dom ook, had ik daarbij geen veiligheidsbril op. Het was net wat de Amerikaanse LAPD politie inspecteur “Dirty” Harry Callahan / Clint Eastwood vroeger met zijn S&W Model 29 in 44 Remington Magnum in zijn knuisten ook al eens zei, “Make My Day Punk”! Dus, heb ik vanaf dat moment, de Maserin 911 de bijnaam “The Beast” gegeven, wat dan ook een goed passende bijnaam is. Dus vanaf nu “The Beast” dus. Op mijn Hide Area wilde ik de ruimte vergroten, dus moest “The Beast” weer flink zijn best doen en dat deed hij ook. Ja, met “The Beast” kun je echt wel op Oorlogspad, wat ook zijn Core Business is.

Bijna doormidden

Ik begon het hakken met mooi weer, dat echter snel zou resulteren in hagel, nattige sneeuw en later regen. Ook in de hagel, natte sneeuw en de regen presteerde “The Beast” uitmuntend goed, maar op een moment werd de goed slipvaste handgreep ondanks het bevestigde vingerriempje door de regen toch te nat en dus wat glad en besloot ik ook maar om zelf wat droog te blijven, maar met hakken te stoppen.  Better Safe Than Sorry (BSTS).

The Bushman

Na “The Beast” wat eerst drooggewreven te hebben, kon hij terug in “zijn hok”/de zwarte nylon schede. Daarna heb ik mijn spullen ingepakt en ben naar een houten schaapskooi / onderkomen gegaan om daar droge onderkleding aan te trekken (de droge T-shirt op de body en daarover maar weer de natte kleding. En om daar mijn zelf meegebrachte warme koffie te drinken om weer op temperatuur te komen. Hierna was de bodytemperatuur weer in het groene vlakje gekomen. Daarna via holle en veelal sompige paden maar op huis aan gegaan. Uiteraard werd ondanks dat het solide lemmet uit roestvaststaal vervaardigd is, thuis met een oliehoudend doekje vertroeteld, want dat had hij wel verdiend.

Zeer scherp

DE TESTRESULTATEN VAN DEZE 1e TESTDAG: 

-  Scheertest/scherpte test lemmet op onderarmharen: uitmuntend goed / ****half.
-  Het dragen aan een brede koppelriem: zeer goed / ****.
-  Comfort handgreep met blote handen: goed tot zeer goed / ***half.
-  Slipvastheid handgreep met blote handen: goed tot zeer goed / ***half.
-  Slagmassa en “swingvermogen” bij het kappen: uitmuntend goed / ****half.
-  Onderhoudsgemak: Zeer goed / ****.

TESTDAG 2. Op een mooie winterdag naar de fraaie bossen, alwaar middenin een minder mooi passend hotelgebouw neergezet wordt. De hekken leken zo wel van de DDR overgenomen zo stevig en ook rees bij mij een aantal vragen op. Mag je zomaar al die bomen wegslopen in deze fraaie bossen en voor welk soort publiek is dit hotel, dat zo’n hek benodigd is? Zo’n hek zouden ze om de “veelal NL- wetten negerende” Rood/ Groene Enclave van heel Amsterdam dienen te zetten, wat mij betreft.

Op “mijn” heuvel met fraai uitzicht op de omringende bomen lagen jammer genoeg veel omgewaaide bomen, maar elk nadeel heeft ook voordelen, namelijk voldoende “kapvoedsel voor mijn Beast”/ de Maserin 911. Dus daar veel hak en veel snijtesten gedaan, zoals ook het plan van de dag was. Daarna heb ik een nieuwe wandelstok gehakt en de punt aangesplitst en de handgreep gesneden. Ik pakte met de blote hand daarbij de robuuste “The Beast” zeer kort vast, met mijn vinger op de spiegelrand en dat fijn snijden ging goed tot zeer goed. Ook heb ik met de lemmet rug de handgreep van de wandelstok wat geglad, wat goed tot zeer goed ging. Maar ik wilde ook kijken of je met de sierlijke lemmet rug ook een vuurtje met een Ferrocerium vuurstaal kon starten. En ja, met behulp van droge tondel en dunne takjes, wat pluisjes van een wattenbolletje, een BCB vuurstaal en “The Beast”/911 lukte dat erg goed en ook vrij snel. Op deze fraaie plek ook maar de koffiepauze gehouden en daarna heb ik opnieuw omgehangen richting de bekende A-frame area.

Vuur ontstoken

En er is vuur

Daar aangekomen zag ik dat de rechter buur A-frame hut al met sparrentakken fraai opgetuigd was, nu was het dus de beurt aan mij voor het wat ingezakte frame van het linker A- frame hut (als je met het gezicht naar de ingang staat).

Dus moest “The Beast”/911 weer “zijn beste beentje voorzetten” en weer flink presteren! Ik hakte daarvoor passende 5 cm dikke stammen om het geraamte te repareren en hakte daarna “een berg naaldtakken” van de alleen omgewaaide bomen, ik ben tenslotte dat bouwbedrijf niet. Die naaldtakken had ik nodig voor de zijwanden en het dak, die ik dakpansgewijs dus eerst de onderste laag en dan omhoog werkend naar boven, aanbracht. Ik was daarmee gereed om “te shelteren”, doch moest ‘s avonds voor Jensen thuis zijn. Thuis aangekomen “The Beast” met een oliehoudend doekje vertroeteld, dit ondanks dat het lemmetstaal roestvast is. Tja dat poetsen zit nog in mijn militaire genen. En ja, na wat googelen bleek dat de bouwers zo te zien een bouwvergunning hadden, die ik echter in de lokale gemeentekrant gemist heb.

DE TESTRESULTATEN VAN DEZE 2e TESTDAG:    

-  Comfort handgreep met Militaire vliegerhandschoenen aan: Zeer goed / ****.
-  Slipvastheid handgreep met Militaire vliegerhandschoenen aan: Zeer goed / ****.
-  Slagmassa en “swingvermogen” bij het kappen: uitmuntend goed / ****half.
-  Aanpunten wandelstok: Zeer goed / ****.
-  Fijnsnijden van de handgreep van de wandelstok d.m.v. kort vastpakken: Goed tot zeer goed / ***half. 
-  Vuur ontsteken m.b.v. een Ferrocerium vuurstaal en de lemmet rug: Goed tot zeer goed / ***half.
-  Onderhoudsgemak lemmet: Zeer goed / ****.
-  Het dragen aan een brede koppelriem: zeer goed / ****.     

In de schuilhut 

                                        WHO IS THE BEAST?

TESTDAG 3. Ik begon weer op een fraaie dag met de lange Hike met een 45 liter volle KarrimorSF rugzak om zowel de Spaanse Chiruca kwaliteitslaarzen als ook het zeer goede Italiaanse Maserin kapmes verder te testen. Dus eerst via modderige paden, drassige stukken heide en waterloopjes weer richting de Meiduinen naar mijn uitzichtpunt. Daar vanaf de heuvel genietend van het fraaie uitzicht en normaal gesproken van de rust. Tja, met die bouwvakkers in de buurt en in de natuur is die rust namelijk nu voorbij! Daarom maar weer omgehangen om naar mijn pas opgebouwde A-frame schuilhut te gaan. Die linker A-frame schuilhut moest ik namelijk nog vervolmaken, want het had flink gewaaid en geregend. Daarbij heb ik nog weer veel sparrentakken van omgewaaide bomen afgehakt en ook nog een “noklat” voor op het dak gehakt.  Dat hakken van die dikke droge vrij harde boom voor de noklat ging ook weer zeer goed. Daarna heb ik van de boom de zijtakken afgehakt, wat ook weer zeer goed ging. Denk echter daarbij wel aan je positie en veiligheid in verband met een mogelijk terugketsende kapmes. Zorg dat u als u met zo’n robuust en scherp kapmes op pad gaat en werkt, dat uw EHBO-kit aangevuld is met wonddruk-verbanden zoals: de BCB militaire verbandpakjes (groot en klein), de Israelische wonddrukverbanden en een Tourniquet. Bij de boven genoemde werkzaamheden had ik voor de veiligheid van de handen ook mijn militaire Nomex/lederen pilotenhandschoenen aan. Better Safe Than Sorry. Ik werk tenslotte NIET als messenwerper in het circus!                                                                                   

 Maken van de noklat

                                            HET MAKEN VAN DE NOKLAT.

TIP: Zorg bij zulke heavy hakklussen er altijd voor om militaire drukverbanden en een levensreddende Mil. Spec. Tourniquet greepbereid bij u te hebben. Want “The Beast” kan onbedoeld “flink van zich afbijten” en u zelf bij terug ketsen verwonden! Een Tourniquet of knelverband is een speciaal brede nylon klemband dat rond een getroffen arm of been wordt aangelegd om als laatste reddingsmiddel een levensbedreigende hevige bloeding te doen stoppen.

DE TESTRESULTATEN VAN DEZE 3e TESTDAG:    

-  Comfort handgreep met Militaire Nomex /lederen vliegerhandschoenen aan: Zeer goed / ****.
-  Slipvastheid handgreep met Militaire vliegerhandschoenen aan: Zeer goed / ****.
-  Slagmassa en “swingvermogen” bij het kappen: uitmuntend goed / ****half.
-  Het dragen aan een lederen HKD riem: zeer goed / ****.
-  Onderhoudsgemak lemmet: Zeer goed / ****.              

Na de 3e testdag bleek het grote lemmet nog scherp genoeg te zijn om het bekende testpapiertje nog steeds zeer goed in te snijden. Daarna volgde de vertroeteling van het lemmet door een oliedoekje van de wat smerige en de licht bekrasde lemmetcoating

TESTDAG 4. Op een mooie lentedag weer gepakt en gezakt op pad om de laarzen en de Maserin “The Beast”/ 911 te testen. En om druktes met het bijhorende C-virus  in het bos te vermijden eerst even naar mijn uitkijkheuvel en daarna naar de A-frame area. Ik wilde onder andere nog een berg spaarentakken voor de versterking van de wanden. En daar op de area kun je namelijk bijna ongestoord hakken; batonneren; vuurstokken snijden; schaven, fijn snijden; zijtakken afhakken en in redelijk vermolmde zachte bomen steken, wat ik dan ook allemaal deed. Daarna weer via de “Savanne” route op huis aan.

Gekapte takken

DE TESTRESULTATEN VAN DEZE 4e TESTDAG:    

-  Comfort handgreep met blote handen: Goed tot zeer goed / ***half.
-  Slipvastheid handgreep met blote handen: Goed tot zeer goed / ***half.
-  Slagmassa en “swingvermogen” bij het kappen: Uitmuntend goed / ****half.
-  Het afhakken van de lastige dunnere flexibele zijtakken: Zeer goed / ****.
-  Het op de heup dragen van de schede aan de lederen HKD riem: Zeer goed / ****.
-  Het “op de Buccaniers wijze”aan de schouder dragen van de schede met behulp van de lederen HKD riem: Zeer goed / ****.
-  Het vericaal batonneren van het droge hout: Zeer goed / ****.
-  Het maken van vuurstokken: Zeer goed / ****.
-  Het maken van fijne tondel: Zeer goed / ****. 
-  Het fijnsnijden van hout: Goed tot zeer goed / ***half.
-  Onderhoudsgemak: Zeer goed / ****.

TESTDAG 5. Op een nog mooiere dag dan gisteren weer “gepakt en gezakt” het veld in om het beest (“The Beast”) 911 uit te laten voor de verdere veldtesten. Jammer genoeg was het redelijk druk in het bos met personen die vanwege het Corona-virus “thuis moeten werken”. En bij het testen van “The Beast/911 had ik echt geen publiek nodig, derhalve maar naar mijn andere plek,  de nieuwe “Hide area”. Daar moest ik de grond vrij van afgestorven bomen en takken hakken, wat zeer goed ging. Daarbij moest ik wel oppassen waar ik hakte, want als de kroegen over een tijdje weer open zijn, wil ik door het opsteken van mijn vingers “wel tien bier kunnen bestellen”! Want de zeer scherpe “The Beast” is een machtige hakker, die bijna overal doorheen denderd. Ook heb ik met “The Beast” een aantal staanders voor de toekomstige hut op maat gehakt en aangepunt, wat ook zeer goed ging. In de buurt lag een omgewaaide afgestorven boom, waar in het zogenaamde “Fatwood” heb geoogst, door de dikke zijtakken eraf te hakken. Dat ging zoals verwacht ook weer zeer goed.

Fatwood oogsten

DE TESTRESULTATEN VAN DEZE 5e TESTDAG:

-  Weghakken bomen en takken ondergroeiing: Zeer goed / ****.
-  Afkorten takken en aanpunten stokken: Zeer goed / ****.
-  Hakken en oogsten  Fatwood: Zeer goed / ****.                                                              

 

TESTDAG 6. Op een que weer wisselende dag weer het bos in en maar proberen de andere bezoekers te mijden. Deze voorlopig laatste testdag stond in de herhalingen van de vorige testen en er waren daarbij GEEN veranderingen waar te nemen. Het lemmet was nog steeds zeer scherp wat mijnsinziens op een zeer goede standtijd wijst. Eigenlijk weet ik genoeg van de Maserin 911 aka “The Beast” en sluit de veldtesten af.

 

DE PERSOONLIJKE BEVINDINGEN/SCORELIJST VAN DE MASERIN 911 AKA   “THE BEAST”.

 

AFWERKING EN FIT & FINISH MES:

Zeer goed / ****.

UITERLIJK & ESTHETIEK:

Zeer goed / ****.

GEBRUIKTE TECHNIEKEN:

Zeer goed / ****.

SCHERPTE LEMMET AF FABRIEK:

Uitmuntend goed / ****half.                                                                                                         

GEBRUIKTE MATERIALEN:

Zeer goed / ****.

STAALKWALITEIT & HARDHEID:

Zeer goed / ****.

SLAGMASSA & SWING:

Uitmuntend goed / ****half.                                                                                                         

ROBUUSTHEID LEMMET:

Uitmuntend goed / ****half.                                                                                                         

GEMIDDELD SNIJVERMOGEN HOUT:

Zeer goed / ****.

GEMIDDELD HAKVERMOGEN HOUT:

Uitmuntend goed / ****half.

GEMIDDELD BATONNEER/ SPLIJTVERMOGEN:

Zeer goed / ****.                                                                                                         

VUUR ONTSTEKEN:

Zeer goed / ****.                                                                                                          

ROESTVASTHEID “AAN DE WATERKANT”:

Zeer goed / ****.                                                                                                         

EDGE RETENTIE / = STANDTIJD /  =  TIJDSDUUR SCHERP BLIJVEN:

Zeer goed / ****.

MATERIAAL HANDGREEP:

Zeer goed / ****.

BEVESTIGING HANDGREEP:

Zeer goed / ****.

COMFORT HANDGREEP BLOTE HAND:

Goed tot zeer goed / ***half.                                                  

COMFORT HANDGREEP MET HANDSCHOEN AAN:

Zeer goed / ****.

SLIPVASTHEID HANDGREEP BLOTE HAND:

Goed tot zeer goed / ***half.                                                  

SLIPVASTHEID HANDGREEP HANDSCHOEN AAN:

Zeer goed / ****.

DESIGN & MATERIAAL SCHEDE:

Zeer goed /****.

KWALITEIT SCHEDE:

Goed tot zeer goed / ***half.

PASVORM KAPMES IN SCHEDE:

Zeer goed / ****.

AFWERKING SCHEDE:

Goed tot zeer goed / ***half.

DRAAGCOMFORT SCHEDE OP DE HEUP:

Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT SCHEDE AAN SCHOUDERRIEM:

Zeer goed / ****.

AANKOOPTIP:

Ja.

 

PERSOONLIJKE GEMIDDELD TESTOORDEEL / EINDCONCLUSSIE MASERIN 911 AKA “THE BEAST”:  ZEER GOED / VERY GOOD / ****.       

                                                                                             

 

                                          EEN ECHTE AANBEVELING WAARD!

                                             

RESUME: Ik kan eigenlijk kort over de Maserin 911 aka “The beast” zijn, het is een zeer goede en compacte tactische machete annex groot Survivalmes, dus een vriend voor het leven!  Groot, zeer stevig, donker en zeer scherp, “All Function No show”. Het kapmes is onder “remote conditions” mijns inziens een betere “levensverzekering” dan al die woeker verzekeringen met die kleine je altijd nekkende lettertjes. En al die scherpte en robuustheid van “The Beast” zit veilig verpakt in een stevige tactische zwarte nylon schede, die echter wel enkele kleine verbeterpuntjes heeft, zoals:

- De stiknaadjes van de nylon schede.
- De lengte van het zekeringsriempje.

 

DANKBETUIGING: Met dank aan de heer G. Maserin en de mevrouw C. Maserin van de befaamde Italiaanse messenfirma Maserin voor de ondersteuning en het beschikbaar stellen van het testmodel. Zonder dit had deze nieuwe review niet tot stand kunnen komen. Grazie per averci permesso questa recensione.

www.bushcraft.nl

                                         FROM THE NETHERLANDS WITH LOVE.