Haix Nepal Pro

DE NIEUWE HAIX NEPAL PRO BERGWANDELLAARS.
By: Henk Kraaijvanger.

 

Van HAIX BeNeLux heb ik naast de met zeer goed beoordeelde Scout 2.0. ook de HAIX Nepal Pro op het bushcraft.nl testcentrum gekregen. Ja, bij HAIX zien ze dat ik wel aan echte en langdurige veldtesten doe, veel verstand heb van het heikele Hydrolyse probleem en dito verstand & ervaring heb met militaire en civiele outdoor & berglaarzen en ik denk dat ze daardoor mijn expertise op dat specifieke gebied waarderen.

Voor de lange HAIX geschiedenis, bekijkt u mijn laatste schoenen & laarzenreview over de HAIX Scout 2.0. op www.bushcraft.nl. Daar is al zoveel over de HAIX Scout 2.0. geschreven dat ik gelijk “ maar met de deur in huis val”, dus met de specificaties & technische gegevens van de Nepal Pro begin. Ik wel veel vertrouwen in deze HAIX Nepal Pro, temeer de productiedatum ook op de papieren label in de laars staat, waardoor je altijd weet dat je verse exemplaren zonder het Hydrolyse probleem hebt gekocht. Als u meer over het Hydrolyse probleem wilt weten, bekijk dan a.u.b. “mijn sluier op lichtende” review op: http://www.bushcraft.nl/hydrolyse-probleem-bij-outdoor-schoenen.

 Haix Nepal Pro

DE SPECIFICATIES & TECHNISCHE GEGEVENS VAN DE HAIX NEPAL PRO.

BOVENMATERIALEN:

Een leder-textiel combinatie.

SOORT EN BIJZONDERHEDEN LEDER:

Nubuckleer, hydrofoob, ademend (5,0 mg/cm²/h), 2,0 – 2,2 mm dik.

CERTIFICERING & VEILIGHEIDSKLASSE:

Geen.

 

BIJZONDERHEDEN VOERING:

Slijtvaste voering met de hoogste mate van klimaatcomfort, met name ook bij afwisselend gebruik tussen binnen en buiten en bij hogere temperaturen.

SOORT EN BIJZONDERHEDEN LINERS:

GORE-TEX® Extended, 3 lagen GORE- TEX® laminaat, waterdicht en zeer goed ademend.

KLEUR BERGWANDELLAARS:

Bruin.

SCHOENHOOGTE:

18,5 cm.

EXTRA’S SCHACHT:

Met kunststof enkelbeschermers.

 

KUNSTSTOF /FLEECEZOOL:

Vocht absorberende kunststof/fleecezool. Vormvast, torsiestijfheid, vermindert drukpunten.

 

BIJZONDERHEDEN INLEGZOOL:

Comfortabel, dempend, vochtregulerend en antibacterieel. Aparte hielkuip zorgt voor goede demping en voetbegeleiding. Bezit "AIRFLOW"-kanalen.

SAMENSTELLING LOOPZOOL:

Speciale rubbermix Vibram (rubber/PU) loopzool.

 

BIJZONDERHEDEN  LOOPZOOL:

Vibram zool is vervangbaar. Olie en benzinebestendig, niet strepend, uitstekende koude en warmte-isolatie. Hitte en koude isolerende zool van rubber.

 

BIJZONDERHEID HAIX® CLIMAAT SYSTEEM:

Het HAIX® Climate System gebruikt de pompbeweging die bij het lopen ontstaat om vocht naar de ventilatieopeningen aan de schacht en op de tong te transporteren.

 

BIJZONDERHEID HAIX® SMART 2-ZONE LACING SYSTEEM:

Twee-zone vetersysteem maakt aparte aanpassing mogelijk van de voet en de schacht. Gemakkelijke en drukvrije aanpassing dus van de schoen aan de voet. Snel sluiting en elastisch vetervakje.

SLUITING DOOR:

Twee-zone snel sluiting vetersysteem.

GEWICHT SCHOEN:

760 gram (maat 44).

DOOR HAIX GEBRUIKTE A t/m D INDELING (deze veel gebezigde kreet is in de praktijk niet genormaliseerd):

 

Klasse B.

ADVIESPRIJS:

249,95 euro.

ARTIKEL NR:

203308.

 

DE VELDTESTEN:

DE BEOORDELING: Maximaal 5 uit 5 ***** (sterren). (* = matig; ** = redelijk; **half = redelijk tot goed; *** = goed; ***half = goed tot zeer goed; **** = zeer goed; **** half = uitmuntend goed; ***** = excellent goed.

DE ONAFHANKELIJKHEIDS VERKLARING: Op mijn verzoek en zonder daaraan gestelde voorwaarden of stalorders heeft Rob Clijnk van HAIX Nederland via Duitsland de testlaarzen aan mij opgestuurd, dit voor het maken van deze nieuwe HAIX veldtest & review. De bevindingen en mijn statements zijn geheel mijn eigen en deze zijn zonder tussenkomst van de genoemde persoon en firma, direct naar de webmaster opgestuurd. Wel las ik uiteraard van te voren het door de firma HAIX bijgevoegde “USER INFORMATION” boekje (ik lees vooraf het gebruik, altijd zulke informatieboekjes).

TESTDAG 1 (met licht ingepakte rugzak). Op een troosteloze vroege morgen “gepakt en gezakt” gestart voor de middellange Hike, dit om de nieuwe HAIX Nepal Pro’s in te lopen en een nulmeting te doen. Ik moest eerst aan deze steviger en iets hoger staande berglaarzen wennen, maar na een kilometer of 5 begon ik deze berglaarzen, net als de Scout 2.0. erg te waarderen. Meestal ga ik dan het bos in, zo ook vandaag om de grip en het draagcomfort op het rottige wortelpad, de pollenvlakte als ook de zandpaden te testen. Onderweg op een smal pad in het bos zag ik vanaf een meter of 30 een jonge vrouw bij een liggende boom een plasje doen. Dus riep ik een heer als ik ben hard “ik wacht wel even”, waarna er plotsklaps twee grote Dalmatiër honden uit de struiken sprongen en op me af renden.

Gladde boomwortels

Maar ze deden mij niets en de dame nadat ze volledig aangekleed was, liep mij voorbij en zei “dank je”. Ja, wij mannen hebben het wat plassen betreft, duidelijk wat gemakkelijker. Ik vervolgde mijn weg in tegengestelde richting, nu over een modderig pad. Na de pauze liep ik een stuk over die rottige berm afscheidingsblokken en daarna een stukje Speedmarsend over de verharde weg op huis aan. Voor mijn gevoel moest ik eerst nog wat aan de stuggere en beschermende schachten van deze berglaars wennen.

DE RESULTATEN VAN DEZE TESTDAG.

AANTREK EN UITTREK GEMAK: Goed tot zeer goed / ***half.

AANTREK & LOSMAAK GEMAK TWEE-ZONE VETERSYSTEEM: Uitmuntend goed / ****half.

GRIP LOOPZOOL: Zeer goed / ****.

AFWIKKELING: Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT: Goed tot zeer goed / ***half.

half verhard pad

TESTDAG 2 (met licht ingepakte rugzak). Op een verschoven zaterdag Hike naar de zondag was het weer eens vochtig. Iedereen krijgt wat het verdient, wat eigenlijk goed uitkwam bij de veldtesten van de HAIX NEPAL PRO’s . Gelukkig liep tijdens de buien mijn route eerst via modderige paden door een bosrijk gebied, wat me toch ietwat tegen de regen beschermde. Dus “de gang” via een half verhard stukje bospad er maar in gezet, even tandje opschakelen dus. Daarna ging de route over verharde fietspaden langs de spoorlijn en de polder en langs wegen nabij de snelweg. Om een gravel pad te kunnen bereiken moest ik via een bospad een stukje door een weiland. Bleek een agrariër mij gespot te hebben en kwam verbaal boerend en dreigend op me af. Hij durfde het niet geheel aan om echt dichtbij te komen en riep onder andere “Wat doe je hier en het is verboden om hier te lopen? Waarop ik antwoordde ”Er staan geen verbodsborden, anders had ik hier niet gelopen”. Waarop hij nog kwader werd” en ik rest van onze conversatie maar niet zal herhalen. Maar ik heb  wel via de kortste route de wei verlaten, richting het gravel pad. Van daaruit ging ik weer het bos in en aan het eind ervan kwam ik op de openbare weg. Eerst liep ik over de rottige berm afscheidingsblokken, via modderige paden, verharde wegen en trottoirs richting huis. Deze Nepal Pro’s zaten bij al die afgelegde kilometers weer goed tot zeer goed. Thuis heb ik de modder van laarzen geborsteld en deze aan de lucht laten drogen. Maar toen het begon te regelen, heb ik ze lekker binnen gezet.

gravel pad

DE RESULTATEN VAN DEZE TESTDAG.

AANTREK EN UITTREK GEMAK: Zeer goed / ****.

AANTREK & LOSMAAK GEMAK TWEE-ZONE VETERSYSTEEM: Uitmuntend goed / ****half.

GRIP LOOPZOOL OP BERM AFSCHEIDINGSBLOKKEN : Zeer goed / ****.

AFWIKKELING: Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT: Zeer goed / ****.

SCHOONMAAKGEMAK: Zeer goed / ****.

WATERDICHTHEID: Goed / ***.

ADEMEND VERMOGEN: Goed tot zeer goed / ***half.

laagje ijs

TESTDAG 3 (met ingepakte rugzak). Op een echt vrieskoude en voor mij een lekkere winterse dag weer met de gevulde rugzak op een lange Hike voor het testen van de HAIX Nepal Pro laarzen. Ja, zulke dingen test je het beste in de echte praktijk, want potentiële kopers hebben recht op goede Gear voor hun zuurverdiende geld. En gelukkig zaten de HAIX Nepal Pro net als bij alle testdagen weer zeer comfortabel, ook bij al mijn schijnbewegingen in het bos en op de testarea’s. Natuurlijk ging het grootste gedeelte van die route door de bossen rondom mijn testplaats en langs de NL/BE grens. Gelukkig scheen de zon op mijn route en was “het gezond weer”. Verder op mijn route moest ik een stuk door rottige braamstruiken, waarbij de laarzen zich net als ik kranig weerden. Ja, dus ook de kunststof stofdelen bleven haakvrij dus erg OK. Mijn terug route liep op zo’n vijf meter parallel aan de NL/BE grens, maar het laag gelegen pad was zeer drassig en soms moest ik daar ook door erg diepe plassen, maar gelukkig voorkwamen de gripvolle Vibram profielzolen dat ik onderuit zou zijn gegaan.

drassig

DE RESULTATEN VAN DEZE TESTDAG.

AANTREK EN UITTREK GEMAK: Zeer goed / ****.

AANTREK & LOSMAAK GEMAK TWEE-ZONE VETERSYSTEEM: Uitmuntend goed / ****half.

GRIP LOOPZOOL OP NATTE KLEIPADEN : Zeer goed / ****.

BRAAMSTRUIK WEREND: Zeer goed / ****.

AFWIKKELING LAARS: Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT: Nu zeer goed / ****.

SCHOONMAAKGEMAK: Zeer goed / ****.

WATERDICHTHEID: Goed / ***.

ADEMEND VERMOGEN: Goed tot zeer goed / ***half.

TESTDAG 4 (met ingepakte rugzak). Op een vroege zaterdagmorgen weer met de rugzak en de HAIX Nepal Pro’s op pad. Ik was zeer vroeg begonnen met Hiken en bij het ochtendgloren zat ik rustig op een houten bankje in het bos van de zonopkomst te genieten. Nou ja, zonopkomst…..en warempel, ik zag plotsklaps op zo’n 30 meter afstand ook nog twee wegvluchtende reeën een bosje invluchten. Daarna maar verder op Hike en heb ik een lang stuk door een lang modderig pad gehiked om daarna een drukke verharde weg over te steken naar een ander fraai bos met mooie zandduinen en veelal naaldbomen. Daar even gepauzeerd, wat Gear testen gedaan om daarna over half verharde paden, modderpaden met rondhout overbruggingen, humusbospaden  en zandpaden naar mijn andere messen testarea te gaan. Ik moest de QSP Pangolin nog verder beproeven en testen.

bevroren zandpad

Op de terugweg moest ik een nog “watertje” oversteken, alwaar mijn HAIX laarzen van buiten wel nat, maar zoals het hoort van binnen droog bleven. Het laatste stukje van de middellange Hike ging over de verharde weg terug naar huis. Zo’n Hike is goed voor “lijf en leden”, die ervoor zorgt dat ik zo lang mogelijk “Fit For Action blijf”, want we zullen dat echt nog wel nodig hebben.

DE RESULTATEN VAN DEZE TESTDAG.

AANTREK EN UITTREK GEMAK: Zeer goed / ****.

AANTREK & LOSMAAK GEMAK TWEE-ZONE VETERSYSTEEM: Uitmuntend goed / ****half.

GRIP LOOPZOOL OP NATTE HUMUS PADEN : Zeer goed / ****.

GRIP LOOPZOOL OP NAT RONDHOUT: Zeer goed / ****.

AFWIKKELING LAARS: Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT: Zeer goed / ****.

WATERDICHTHEID: Goed / ***.

ADEMEND VERMOGEN: Goed tot zeer goed / ***half.

SCHOONMAAKGEMAK: Zeer goed / ****.

TESTDAG 5 (met ingepakte rugzak). Met mijn nieuwe Hikemaatje Chantal op pad om haar weer “scherp en in vorm te krijgen” en de HAIX Nepal Pro weer verder uit te testen, want meten is toch echt weten. Nu even in Noordelijke richting het bos weer in met vele drassige paden en zanderige open plekken. In het midden ligt een voormalige steenfabriek die een aantal jaren geleden met zand “ondergedekt” werd en die nu als vleermuizenkolonie dienst doet. Er omheen liggen fraaie bospaden om lekker te Hiken om zo je body te trainen en je geest te verfrissen. Want als je naar de BS op de NPO en de MSM’s kijkt en luistert heb je dat “geest verfrissen” mijns inziens echt wel nodig. Op die route lagen weer “bruggetjes” van rondhout die best slipperig leken, maar dankzij de zeer goede profielzool van de Nepal Pro had ik daar geen last van, mijn Hikemaatje echter wel dus ze is ook aan HAIX laarzen toe. Met de Nepal Pro is nadat ik eraan gewend ben, zeer comfortabel te Hiken, waarbij de stevige schacht van de laarzen je enkels goed “inpakken” en beschermen.

Glad hout

goede enkel bescherming

DE RESULTATEN VAN DEZE TESTDAG.

AANTREK EN UITTREK GEMAK: Zeer goed / ****.

AANTREK & LOSMAAK GEMAK TWEE-ZONE VETERSYSTEEM: Uitmuntend goed / ****half.

GRIP LOOPZOOL OP NATTE HUMUS PADEN : Zeer goed / ****.

GRIP LOOPZOOL OP MODDERIGE PADEN: Zeer goed / ****.

AFWIKKELING LAARS: Zeer goed / ****.

ADEMEND VERMOGEN: Goed tot zeer goed / ***half.

SCHOONMAAKGEMAK: Zeer goed / ****.

TESTDAG 6 (met ingepakte rugzak). Op een sombere, grijze wat nattige zondag “gepakt en gezakt” de hooggelegen bossen van de Brabantse Wal en lagere weilanden en paden van de Noordpolder in. Dit om zowel de veldtester alsmede de HAIX Nepal Pro laarzen “tot in den treure” te testen. De HAIX  Nepal Pro’s waren zeer slipvast bij deze lange Hike met deze verschillende ondergronden zoals: verhard; humus/bladeren; half verhard; spekgladde modder; moerassig/drassig gras; klinkers enzovoort. Ze droegen daarbij zeer comfortabel en de dikke schachten van de laarzen gaven bij een afdaling met spekgladde ondergrond, zoals het hoort veel steun rondom de enkels. Ook bleven mijn voeten droog bij het doorkruisen van natte polderweiden en het veelal drassige maar verder natuurlijke oude nostalgische Kerkepadje. Met enige fantasie waan je je daar zeker honderd jaar terug in de tijd. Thuis aangekomen direct maar de modder en klei van de laarzen geborsteld en ze te drogen gezet, daarna was het tijd voor de tester zijn douchebeurt. NEE, Nee, nee, de laarzen heb ik niet bij een warmtebron zoals een verwarming, kachel enzovoort gezet.

DE RESULTATEN VAN DEZE TESTDAG.

AANTREK EN UITTREK GEMAK: Zeer goed / ****.

GRIP LOOPZOOL OP DIVERSE ONDERGROND/PADEN : Zeer goed / ****.

GRIP LOOPZOOL OP NAT RONDHOUT: Zeer goed / ****.

AFWIKKELING LAARS: Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT: Zeer goed / ****.

STEUN RONDOM ENKELS: Zeer goed / ****.

WATERDICHTHEID: Goed / ***.

SCHOONMAAKGEMAK LAARZEN MET HAIX ONDERHOUDSSET: Zeer goed / ****.

TESTDAG 7 (met ingepakte rugzak). Op een erg vrieskoude ochtend maar vroeg op pad gegaan om van de zonopkomst te kunnen genieten en de HAIX Nepal Pro’s verder te testen. Iemand moet het zware werk toch doen. De ondergrond was stijf bevroren, maar gelukkig had ik geen last van de reeds in de vorige HAIX review genoemde isolatieproblemen zoals bij de destijds gedragen “Jaren Tachtig schoeisel” met zijn slecht isolerend vermogen. NEE, Nee, nee totaal geen koude voeten in de Nepal Pro’s, dit onder andere dankzij de anatomisch gevormde inlegzool, de vocht absorberende kunststof/fleecezool en de wollen sokken. Op deze erge koud dag Outdoors toch warme voeten hebben, hoe fijn is dat? De rest van de lange Hike over diverse bodemsoorten en bij diverse klim en daal activiteiten liepen de laarzen weer zeer comfortabel.

DE RESULTATEN VAN DEZE TESTDAG.

AANTREK EN UITTREK GEMAK: Zeer goed / ****.

GRIP LOOPZOOL OP DIVERSE ONDERGROND/PADEN : Zeer goed / ****.

AFWIKKELING LAARS: Zeer goed / ****.

KOUDE ISOLEREND VERMOGEN: : Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT: Zeer goed / ****.

STEUN RONDOM ENKELS: Zeer goed / ****.

SCHOONMAAKGEMAK LAARZEN MET HAIX ONDERHOUDSSET: Zeer goed / ****.

TESTDAG 8. Op een mooie koude dag nu eens zonder rugzak en ook niet naar de bossen. Nee, nu naar het dorp om de Kerstpost weg te brengen en daarna om een rondje door en om het dorp te maken. En ook met verbijstering moeten aanzien dat er zelfs buiten slapende schapen met muilkorven op rondliepen. Tja, snel maar weg voordat ik ook met dat schapenvirus besmet wordt. Maar de HAIX Nepal Pro laarzen deden wat ze al een hele tijd deden, me comfortabel “vervoeren”. En deze keer hoefde ik ook geen laarzenonderhoud te plegen.

DE RESULTATEN VAN DEZE TESTDAG.

AANTREK EN UITTREK GEMAK: Zeer goed / ****.

GRIP LOOPZOOL OP TROTTOIRS EN VERHARDE WEG : Zeer goed / ****.

AFWIKKELING LAARS: Zeer goed / ****.

KOUDE ISOLEREND VERMOGEN: : Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT: Zeer goed / ****.

STEUN RONDOM ENKELS: Zeer goed / ****.

In het bos

TESTDAG 9 (met ingepakte rugzak). Op een grijze dag weer de bossen in om de HAIX Nepal Pro’s verder te testen, daarbij diverse ondergronden en hoogtes trotserend. De HAIX laarzen liepen weer zeer comfortabel. De grip van de Vibram loopzool was zeer goed edoch kon niet voorkomen dat ik struikelde over een verborgen hoog opstaande boomwortel. Dankzij de verstevigde neus van de laars had ik echter op die contactplek geen last van mijn grote teen. Op de terugtocht op de harde weg heb ik nog een stukje “gespeedmarst”, de laarzen bleven daarbij zeer comfortabel lopen.

review foto

DE RESULTATEN VAN DEZE TESTDAG.

AANTREK EN UITTREK GEMAK: Zeer goed / ****.

GRIP LOOPZOOL OP DIVERSE NATUULIJKE ONDERGRONDEN : Zeer goed / ****.

AFWIKKELING LAARS: Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT: Zeer goed / ****.

STEUN RONDOM ENKELS: Zeer goed / ****.

COMFORT TIJDENS EEN SPEEDMARS: Zeer goed / ****.

SCHOONMAAKGEMAK LAARZEN MET HAIX ONDERHOUDSSET: Zeer goed / ****.

FACIT: Ik weet genoeg en sluit de dag &testbeschrijvingen van de HAIX Nepal Pro af, maar blijf deze laarzen wel verder testen. Als er zaken veranderen, zal ik het aan u melden.

 

MIJN BEOORDELING OVER DE HAIX NEPAL PRO LAARZEN.

 

BEOORDELINGS ITEM:

 

 

BEOORDELING:

DESIGN & UITERLIJK LAARS:

Uitmuntend goed / ****half.

VAKMANSSCHAP & CONSTRUCTIE LAARS:

Uitmuntend goed / ****half.

AAN & UITTREK GEMAK:

Uitmuntend goed / ****half.

AANTREK/ LOSMAAK GEMAK VETERSYSTEEM:

Uitmuntend goed / ****half.

PASVORM:

Zeer goed / ****.

DRAAGGEWICHT:

Goed tot zeer goed / ***half.

ADEMEND VERMOGEN:

Zeer goed / ****.

WATERAFSTOTENDHEID LEDER:

Zeer goed / ****.

WATERDICHTHEID GEHELE LAARS:

Goed tot zeer goed / ***half.

ONDERSTEUNEND ROND DE ENKELS:

Zeer goed / ****.

ONDERSTEUNEND BIJ DE HIEL:

Zeer goed / ****.

FUNCTIE RUBBER STOOTVERSTEVIGING HAK:

Zeer goed / ****.

FUNCTIE RUBBER ENKELBESCHERMING:

Zeer goed / ****.

FUNCTIE RUBBER STOOTVERSTEVIGING NEUS:

Zeer goed / ****.

FUNCTIE AANTREK LIP/LUS HAK:

Zeer goed / ****.

AFWIKKELEN LOOPZOLEN:

Uitmuntend goed / ****half.

TORSIESTIJFHEID VIBRAM ZOOL & LAARS:

Zeer goed / ****.

ANTI-DICHTSLIP FUNCTIE BUITENZOOL:

Zeer goed / ****.

SLIJTVASTHEID VIBRAM BUITENZOOL TOT NU TOE:

Zeer goed / ****.

SOUPLESSE SCHACHT:

Zeer goed / ****.

SCHOKDEMPING TUSSENZOOL:

Zeer goed / ****.

GEMIDDELDE GRIP LAARZEN:

Zeer goed / ****.

GEMIDDELD COMFORT LAARZEN:

Zeer goed / ****.

COMFORT VERWISSELBARE BINNENZOOL:

Zeer goed / ****.

EENVOUD VAN ONDERHOUD BINNENZOOL

Zeer goed / ****.

EENVOUD VAN ONDERHOUD LAARS:

Zeer goed / ****.

PRIJS / KWALITEIT:

Zeer goed / ****.

AANKOOPTIP:

Dikke ja.

 

 

 

PERSOONLIJKE BEOORDELING HAIX NEPAL PRO.

 

 

ZEER GOED / SEHR GUT/ VERY GOOD / **** (4 out of 5 stars).

 

RESUME: Moest ik eerst aan deze stuggere variant van de Scout 2 wennen, nu loopt hij zeker net zo comfortabel. Ik kan er dus kort over zijn, de HAIX NEPAL Pro laarzen zijn vakkundig gemaakt, zien er fraai uit, lopen zeer comfortabel, geven zeer goede steun rondom de enkels & voeten en zijn goed waterdicht en toch ademend. Ook het vetersysteem en de treklus dragen bij aan de aantrek /uittrek comfort. Kortom ze zijn door MIJ zeer goed bevonden. En NEE, Nee, nee, ik sta NIET op hun loonlist!

 

DANKBETUIGING: DANKBETUIGING: Met dank aan de heer Rob Clijnk van HAIX BeNeLux voor de ondersteuning en het leveren van dit HAIX testmodel, de Nepal Pro. Zonder dat had deze nieuwe laarzenreview niet gemaakt kunnen worden. En u weet het he, Heroes wear HAIX.

heros wear haix

hastag haix

www.bushcraft.nl