Chiruca Game Force Hi Vis 38

DE CHIRUCA OUTDOOR & JACHT LAARZEN, SPAANSE KWALITEIT VOOR NEDERLANDSE VOETEN!
By: Henk Kraaijvanger.

DE INTRODUCTIE VAN DIT NIEUWE SCHOEISELMERK VOOR NEDERLAND. 

CHIRUCA ® is een handelsmerk van het Spaanse CALZADOS FAL, SA schoenen & kleding bedrijf, welke in 1965 te Arnedo (La Rioja) gesticht werd. Het is nu een van de wereldleiders in de fabricage en marketing van schoenen & laarzen, zowel voor dagelijks gebruik, outdoor als ook de jacht. En naast die fraaie jachtlaarzen biedt CHIRUCA ook nog gespecialiseerde jachtkleding en toebehoren aan.

Tegenwoordig heeft  CALZADOS FAL, SA een hooggekwalificeerd en gespecialiseerd team van 130 mensen en een productiecapaciteit van maximaal 6.000 paar schoen en laarzen per dag. Het heeft ook de meest innovatieve technologieën en apparatuur, die maximale kwaliteit garandeert in alle productiefasen. De CHIRUCA outdoor ontwerpen zijn gemaakt met de meest technologisch geavanceerde materialen, zodat u kunt genieten van alle activiteiten met maximaal mogelijk comfort voor een goede prijs.

Alle CHIRUCA producten zijn ontworpen en vervaardigd met de meest technologisch geavanceerde materialen: GORE-TEX® voering; BOA ® sluitsysteem; Vibram® zolen enzovoort, die in de harde praktijk allang beproefd zijn. Kwaliteit, innovatie en zorg voor verbetering en uitbreiding naar nieuwe markten zijn constante kenmerken van CHIRUCA. Maar het allerbelangrijkste is de wens om al zijn Chiruca klanten tevreden te stellen. Daartoe biedt het hen een laatste 24-uurs verzendingsdienst, die door de gespecialiseerde handel zijn geprezen als het meest gewaardeerde merk. Verder neemt CHIRUCA deel aan de meeste belangrijkste nationale en internationale schoenenbeurzen.                                                      

De producten door CHIRUCA vervaardigd worden in de landen op de vijf continenten zeer gewaardeerd, dit doordat deze producten opvallen & uitblinken door hun hoge kwaliteit, technologie en hun toewijding aan kwaliteitsonderzoek.  De Pioniers en innovatieve producten zijn gemaakt door werknemers die na een werkzaam leven in het bedrijf deel uitmaken van de grote CHIRUCA familie.

vintage               

                “ANTIEKE”/ VINTAGE CHIRUCA HERENLAARS.

DE BENELUX IMPORTEUR/VERDELER. 

De inmiddels bekende Vriezz Trading uit ons eigen “Tukkerland” is de verdeler van de nieuwe Chiruca schoenen en laarzen voor de BENELUX. En deze Vriess Trading durft het zelfs aan om zijn nieuwe Chiruca schoenproducten door de altijd echt testende, daarbij veel loopkilometers makende en voor sommige personen soms daarbij “azijn zeikende” veldtester van www.bushcraft.nl te laten testen . Tja, mijn stelling was en is daarbij ” als ik populair wil zijn, ga ik wel met een rode fopneus op in het circus of theater werken”. Daarbij komt ook nog dat ik een “boer” uit de mooie Achterhoek ben. Ik zag overigens dat Vriezz Trading gebruik maakt van cookies om een goed werkende website te kunnen leveren. Kunt u de volgende keer ook een pak cookies/koekies/koekjes voor deze vaak in de regen lopende hardwerkende veldtester bijvoegen a.u.b.?

En daar waar een aantal roemruchte en zichzelf op de borst kloppende dikke Duitse schoenen- en laarzen merken daarbij last van sterke watervrees of last van hun echt zuinige kruideniersmentaliteit kregen, durfde het voor mij onbekende Spaanse schoeiselmerk Chiruca wel de langdurige en zware veldtesten zonder laboratorium gesjoemel aan! Daarbij is Chiruca ook een van de weinige schoenfabrikanten die openlijk over het “Hydrolyse probleem” praat en volgens hun zeggen zelfs hun materialen hebben aangepast om dat Hydrolyse probleem te bestrijden en te voorkomen. Zij stelt daarbij dat Chiruca sinds 2012 gebruik maakt van een PU compound, waardoor Hydrolyse chemisch onmogelijk is / ”Chiruca uses since 2012 a PU compound that Hydrolyse is chemically impossible”. Maar we zullen nog wel eens zien of dat ook klopt!

Dit Hydrolyse schoenen en laarzen probleem was bij insiders al bekend, maar voor veel schoengebruikers was dit echt onbekend, derhalve heb ik destijds deze onderstaande review gemaakt. http://www.bushcraft.nl/hydrolyse-probleem-bij-outdoor-schoenen.

 Chiruca

DE CHIRUCA GAME FORCE HI VIS 38 GORE-TEX HUNTING & OUTDOOR LAARZEN.

DE FABRIEKS SPECIFICATIES:

 • Waterafstotend Nubuckleer/ waterafstotend nappaleer.
 • Gore-Tex Performance Comfort membraan.
 • Pampaversterking & rubberen neuskap voor de bescherming van de tenen.
 • Xtra polyurethane middenzool.
 • Vibram® Stone (Hi Vis) rubberen zool.
 • Gewicht 665 gram.
 • Kleuren: 38 bruin/ Hi-Visibility.
 • Maten: 36 – 47 (in hele maten).
 • Verwisselbare binnenzool.
 • Oranje accenten en veters.
 • Halfhoge jacht & Outdoorlaars.

DE LEVERING: Op een vrij mooie winterdag kwam het postpakket (ondanks de terechte boerendemonstraties) keurig op tijd op mijn testadres aan.                                                                    

TERUGHALEN ONTNOMEN RECHTEN: De boeren zijn namelijk de laatste echte verdedigers van hun en ook de onze ouwenoude rechten, tradities en de verdedigers van onze bijna gesloopte democratie en laten daarbij ook de dubbele corrupte agenda inzake het BS Klimaatverhaal & migratieverhaal van de Haagse politieke partijen en PvdA / EU farizeeër & klimaatpaus Frans Timmermans, uiteraard met uitzondering van het FvD en de PVV zien! Dus weet als u uw rechten, uw eigen tradities, portemonnee en de auto echt wilt redden, WEET waar u uw rode potloodpuntje bij de komende 2e Kamerverkiezingen moet zetten. Of anders achteraf niet lopen janken dat alles daarna in Nederland onbetaalbaar is geworden!                                                                          

OOGVERBLINDEND MOOIE JACHT & OUTDOOR LAARZEN: Deze oogverblindend mooie lederen met Gore-Tex gemaakte Hi Vis jacht & outdoor laarzen“ zaten direct als gegoten” en doordat ze ook niet te zwaar waren, liep ik er direct mee weg. De oranje loopzool, de oranje veters en de oranje applicaties zijn echt bedoeld om u meer zichtbaar te maken op het jachtveld. Want “de jager moet vooral niet de gejaagde worden” want bij onoplettendheid is een jachtongeval zo maar gebeurd. En mocht u in het remote terrein een erge blessure opgelopen hebben waardoor u niet meer verder kunt lopen, dan kunnen deze Hi Vis met de zolen naar buiten toe en op palen gestoken, uw positie kenbaar maken om zo gered te worden. En nee, het prooiwild schrikt gelukkig niet van die oranje kleur, want het wild is kleurenblind.

Chiruca testen

DAG 1:  Na ontvangst direct deze fraaie Chiruca jacht & outdoor laarzen aangetrokken en ze zaten ondanks dat ik geen goede wandelsokken aanhad, toch als gegoten. Het doel van deze dag was om deze jacht & outdoor laarzen in te lopen, maar ze zaten zo goed dat ik vind dat inlopen eigenlijk niet nodig is. En ja, de 4 km lange route ging ook door ruig terrein en lastige bramenstruiken. En dat zonder beschadigingen van het leer en/of pluizende veters. En op dezelfde nu regenachtige avond heb ik deze Gore-Tex jacht & outdoor laarzen tijdens de regenbuien onder mijn regenpak aangedaan, waardoor mijn voeten zoals verwacht lekker droog bleven. Nee, geen natte wit gerimpelde “loopgraafvoeten” voor uw tester als het ook anders kan. Maar dat droog blijven kan ook zomaar veranderen.         

Inlopen                  

DAG 2:  Toch maar de Darn Tough wandelsokken in deze fijne jacht/outdoor laarzen aangedaan, want dat verdienen mijn voeten en de laarzen. Nu lekker op pad door verschillende terreinen met verschillende ondergronden zoals harde wegen, zandpaden graspaden, klinkerpaden en aan het eind die drassige bodem van de lokale Swamp. Nee, nee niet de NL eigen politieke “Klimaat Swamp” die je wel op de andere multimedia maar nooit op de MSM NPO ziet, maar een echt lokaal moerasgebiedje, waar ondanks de modder & drap het daar toch veel frisser ruikt dan die politieke Klimaat variant in Den Haag. De Chiruca Gore-Tex jacht & outdoor laarzen presteerden daarbij op het gebied van slipvastheid van de buitenzool als ook de waterdichtheid van de outdoor/jachtlaarzen daarbij zeer goed. Gegarandeerd tot de bovenste rand van de schacht dan. Maar ja, van boven kon het water er wel gewoon inlopen. Hoezo van boven in de Chiruca laarzen lopen? Had dan ook de Gateway 1 Woodwalker rubberlaarzen aangedaan!   

Over de noodbrug                                                

Ten eerste had mijn glazen bol voordat ik vertrok panne en ten tweede was door de vrij hoge bodem waterstand in de “plaatselijke Swamp”, het slootje nu een brede en vooral diepe sloot geworden, zodat deze alleen met een noodbrug overgestoken kon worden. In die bosrijke Swamp lagen diverse omgewaaide stevig lijkende berkenbomen, die ik mooi voor mijn noodbrug kon gebruiken. Dat dacht ik dan, “want net als vooral in de politiek, is niets wat het lijkt” en bij mijn eerste oversteek brak er plotsklaps een smal stammetje doormidden en schoot mijn linkerbeen door de vrijgekomen opening van die noodbrug heen in het best diepe water. Ja, en door die oeroude Wet ” kracht is massa maal versnelling”, dus was het einde droge voeten en benen en daarna moest ik ook nog voor een 2e keer terug om het fototoestel op te halen, waarbij ik niet verder nat werd. En alsof ik nog niet nat genoeg was, begon het ook nog te hagelen. Gelukkig is hagel slechts bevroren water en het meeste viel langs me af! Maar ik trok onder een dikke nog groene boom zittend en schuilend mijn natte Darn Tough sokken toch maar uit en verwisselde die voor een lekker droog stel. Daarna de binnenzooltjes eruit gehaald en met het  voetendroogdoekje de binnenkant redelijk drooggemaakt. Ik zag daarbij dat het vlak onder de binnenzool optisch wel iets fraaier afgewerkt mag worden. Bij het op de kop houden lekten de laarzen ook nog wat slootwater eruit. Daarna via een omtrekkende beweging maar op huis aan, want sinds ik een burger ben, ben ik “toch een beetje een watje” geworden. De Chiruca Hi Vis jacht & outdoor laarzen presteerden over het algemeen tijdens die testdag zeer goed.

waterdicht!

Ik heb thuis eerst de binnenzooltjes eruit gehaald en als verder onderhoud de laarzen “ voorzichtig aan de lucht” en op kamertemperatuur laten drogen worden. En nee, ik heb ze niet bij de verwarming, maar met ingestopt voorgevormd papier van de reclamekrantjes en de keukenrol gedroogd. En dat ging zeer goed!

DAG 3. Op een fraaie dag met de nu droge jacht/outdoor laarzen maar eens een lange Hike gemaakt om deze laarzen weer soepel te lopen. Natuurlijk weer over allerlei wegtypes en grondoppervlaktes om de slipvastheid en de duurzaamheid (slijtage) te testen. Ik vind de pasvorm van de laarzen voor mij precies goed, met wat beweegruimte voor mijn nu wat knokige tenen, dit door de vele in het verleden gemaakte kilometers veelal met bepakking. Ok Chiruca.

Mijn plan was om vandaag de laarzen van binnen maar eens droog te houden en dat lukte dan ook. Maar de buitenkant kreeg het weer flink te voorduren, want ik liep het laatste kwart van de Hike in de bijna alles nat makende regen/natte sneeuw. Daarbij bleven de Chiruca Gore-Tex jacht & outdoor laarzen zeer goed presteren, want als je flinke pijn in je voeten krijgt, is de lol er eigenlijk snel af. Of je moet zo lomp zijn als ik destijds als “Drill-instructeur” was en tegen je leerlingen en cadetten zeggen: ” Wees blij dat je pijn in je voeten hebt, als je een houten poot hebt voel je namelijk niets meer”. Er is ook een oud Japans gezegde dat luidt” Stap voor stap loop je zo de duizend kilometer weg”.  En gelukkig heb ik door de Dienstjaren heen “een mind-set omzetknop” ontwikkeld, die dan erg veel scheelt. Pijn is fijn, jeuk is leuk en bloed moet en al die items heb ik allemaal wel eens ondervonden. Tja, je hebt wegens die hardheid zelf te lang met je dienstongeval blessure doorgelopen, vertelden de dokters mij destijds, goh…..                                                                                                                                    

Thuis heb ik de buitenzijde van het leder met wat oude doeken schoon gewreven, de loopzolen met een oude afwasborstel schoongemaakt en daarna de binnenzooltjes eruit gehaald en liet ik binnen “de laarzen aan de lucht opdrogen”.                                 

Tip voor Chiruca: voeg er als servicemiddel een onderhoud boekje en impregneersetje bij.

DAG 4. Op eerst een fraaie zonnige dag weer volledig “gepakt en gezakt” met de rugzak naar mijn nieuwe “Hide-Area” voor uitbreiding daarvan en de messen hak & snijtesten. Op deze Hike bleef het niet lang mooi weer, er kwamen flinke hagelbuien, natte sneeuwbuien dat overging in dikke druppels regen. Dus werd de ondergrond in het bos en de weiden nat, drassig en sompig, op de paden flink modderig en werd ik uiteraard ook flink nat en smerig.  Dus was het eigenlijk ook een prima tijd voor een veldtest over de ademende Pinewood regen outfit geweest. Dus John, als je behoefte hebt aan een Pinewood regenpak of poncho review, I’am your man. De gripvaste Vibram buitenzolen van de Chiruca Hi Vis jacht/outdoor laarzen presteerden op die ondergrond zeer goed (****). En ook mijn voeten bleven dankzij de Gore-Tex voering lekker warm en vooral DROOG, hoe peppie is dat?  

waterdichte chiruca's

Want wees nu eerlijk, wie wil er nu door lekkende laarzen zulke loopgraafvoeten krijgen? En geloof me, ik weet wel hoe rottig dat voelt en je hebt er daarna nog jaren last in de vorm van “wintertenen” van!

Tijdens de gehele Hike bleven deze jacht/outdoor laarzen weer zeer goed presteren en comfortabel lopen. By the way: zorg er bij een lange Hike er altijd voor dat u minimaal een tweede paar goede wandelsokken en ook een extra T-shirt bij u heeft. Thuis heb ik eerst de modder van de Chiruca’s af gepoetst, daarna de binnenzooltjes eruit gehaald en de laarzen langzaam aan de lucht laten drogen. Om de dag gebruik ik deze zeer goede laarzen in het veld. Daarom kreeg je bij Defensie (als KPU tenminste alles op voorraad had) twee paar gevechtslaarzen, zodat je deze conform de doctrineregel deze laarzen om de dag kon dragen/wisselen. Vaak schreef ik in  de binnenzijde van deze laarzen, naast mijn naam en “rugnummer” er ook een 1 of een 2 in (oneven & even draagdagen).

DAG 5. Op een mooie winterdag naar de fraaie bossen, alwaar middenin de natuur van Dennenheuvel een volgens zeggen hotelgebouw neergezet wordt. Het smalle pad langs de rottige afscheidingshekken, waarvan een stuk prikkel/puntdraad ook nog mijn groene soft shell jas scheurde, leken zo wel van de DDR overgenomen zo stevig en dus rees bij mij een aantal vragen op. Heb ik de vergunning aanvraag over het hoofd gezien; mag je zomaar al die bomen wegslopen in deze fraaie bossen en zo ja voor welk soort publiek is dit hotel, dat zo’n hek benodigd is? Tja, toch even die plek in de smiezen houden daar, niet dat daar plotsklaps een AZC staat. Want dat hebben ze in het verleden al proberen door te drukken en na het burgerprotest net voor de Gemeenteraad verkiezingen ging het niet door.  Zo’n solide hek zouden ze om de “veelal NL- wetten negerende Linkse Enclave” van heel Amsterdam Grachtengordelstad dienen te zetten.                                           

 afscheidingshek                              

                            RECHTS HET STEVIGE DDR-STIJL AFSCHEIDINGSHEK.

Na de door de “Vereniging Van Gepensioneerde Militairen (VVGM) aanbevolen koffiepauze, maar op de A-frame area aan, die overigens nu prima voor primitieve quarantaine area gebruikt kan worden.

Daar moest ik van de linker schuilhut nog het A-frame van het vorige seizoen herstellen en de wanden/dak opnieuw met sparrentakken bedekken. Daarvoor moest ik elke keer over de met bramen-struiken begroeide ondergrond en door de op de grond liggende takken.  De Chiruca Hi Vis jacht/outdoor laarzen gaven daarbij geen krimp en bleven zeer goed presteren.  Ook de veters bleven daarbij ongeschonden. Het begon donker te worden en ik wilde mijn “Basic Load” niet aanspreken, dus via de speciaal geconstrueerde/ neergelegde ATB route met grote basalt stenen van de lokale Wieleracademie maar op huis aan.

 kasseien

                     MET DE CHIRUCA HI VIS JACHT/OUTDOOR LAARZEN OP DE KASSEIEN.

 

De Chiruca laarzen bleken ook daar slipvast en dankzij de kunststof neuskappen bleef het leder ook vrij van grove beschadigingen/krassen.  En ja, conform mijn geüpdatet militaire GRO training, thuis eerst de materialen schoon, daarna jezelf. Er waren na de ruige dag totaal geen beschadigingen op het leder en de rest van de laarzen te zien.

DAG 6.  Ik begon weer op een fraaie dag met de lange Hike met een 45 liter volle Karrimor SF rugzak om zowel de Spaanse kwaliteitslaarzen als ook het zeer goede Italiaanse Maserin kapmes verder te testen.

Dus eerst via modderige paden, drassige stukken heide en waterloopjes weer richting de Meiduinen naar mijn uitzichtpunt. Daar vanaf de heuvel genietend van het fraaie uitzicht en normaal gesproken van de rust. Tja, met die bouwvakkers in de buurt en in de natuur bouwend, is die rust blijkbaar voorbij!  

Nog even zonder rugzak op en over een omgewaaide horizontale boom mijn oude HIBA skills & drills getest en dat optreden werd door de VVGM = Vereniging Van Gepensioneerde Militairen goed bevonden. Dat ging uiteraard ook goed mede dankzij de slipvaste Vibram zolen van de Chiruca’s.                                                                                                                                           

skills en drills 

                                  OUDE SKILLS & DRILLS EN SLIPVASTE CHIRUCA BOOTS.

 

Daarom maar weer omgehangen om naar mijn pas opgebouwde A-frame schuilhut te gaan en daar was het echt goed toeven. Daar ben je overigens ook goed afgezonderd tegen de rottige C-virus besmetting. Ja, Rutte ik ben wel voorbereid, maar ga jij dus ook maar eens wat aan je sociale intelligentie, je voorbereidingsvaardigheden en leidershap doen!

Die A-frame schuilhut moest ik nog vervolmaken, want gisteren werd het al snel te donker voor foto’s en vannacht had het had flink gewaaid en geregend. Om het een en ander te repareren moest ik daarbij nog veel sparrentakken van omgewaaide bomen afhakken en ook nog een “noklat” voor op het dak maken. Ik heb daarvoor een droge allang omgevallen boom op de juiste lengte gekapt en ook de lastige zijtakken eraf geslagen.

Hierbij moest ik weer over de rottige ondergrond met veel takken en bramen, dus het leder van de laarzen kregen het ook weer flink voor de kiezen. Hadden ze maar geen jacht en outdoor laarzen moeten worden!  Daarna was het tijd voor een liggende rustpauze op de rugzak voor zowel de tester en de laarzen in het fraaie onderkomen van de A-frame schuilhut.                                             

 pauzeren bij de A-frame shelter

                                    PAUZE IN DE OPGETUIGDE A-FRAME SCHUILHUT.

 

Daarna via drassige paden, brede bouwwegen met stalen platen, modder en zandplaten naar mijn geheime Hide-area. En warempel het begon weer flink te buien, waardoor ik even onder een boom ging schuilen. Wel nadat ik de lucht op donderwolken bestudeerd had, want in deze area slaat de bliksem nog wel eens noodlottig in. Ook daar heb ik jammer genoeg wel een voorbeeld van, maar die houdt ik voor mezelf want het ging daarbij over een oude dienstmaat! Gelukkig was het slechts een lokale regenbui en daarna liep ik naar de lokale Schaapskooi om eigen koffie uit de thermoskan te drinken en versterkende crackers te eten. Want de laatste kilometers van de lange Hike ging in ingetrainde “Speedmars methode”  op huis aan om zowel de Chiruca Hi Vis jacht/outdoor laarzen, de stevigheid van het frame van de rugzak als ook de “hier en nu” conditie van de veldtester te testen.

En alle drie volbrachten die taak zeer goed en deze speedmars was tevens een verkapte C-virus praktijk conditie test van uw veldtester.

pad met stalen platen 

DAG 7.  Op een mooie lentedag weer gepakt en gezakt op pad om de Chiruca Hi Vis jacht en outdoor laarzen en de Maserin “The Beast”/ 911 te testen. En om druktes met het bijhorende C-virus  in het bos te vermijden eerst even naar mijn uitkijkheuvel en daarna naar de A-frame area. En daar liggen rond de afgewaaide sparrenbomen veel takken en takjes die die net altijd “het leder van de laarzen moeten bijten”.  Daar even koffie gedronken en de vele op het programma staande messentesten uitgevoerd, maar nadat ik zwaaiend met het grote kapmes gespot was weer op pad. Gelukkig had ik daarbij geen lange zwarte baard en een “soepjurk” aan, waardoor die wandelaar aan een ISIS invasie gedacht zou hebben. Dus maar de laarzen geïnspecteerd, de sokken opgetrokken en omgehangen om daarna via de lange “Savanne-route” weer op huis aan te gaan. De Chiruca Hi Vis jacht en outdoor laarzen bleven daarbij zeer goed presteren.

 

Thuis direct de laarzen met een oude afwasborstel van buiten schoongeborsteld, daarna maar de binnenzooltjes eruit gehaald. Het wat ruwe plastic van het oppervlak van de neuskappen zijn wat minder snel schoon te krijgen, er blijft altijd wel wat van de grondkleur erop zitten, wat echter voor camouflage doeleinden wel goed is.

DAG 8. Op een nog mooiere dag dan gisteren weer “gepakt en gezakt” het veld in om het beest (“The Beast”) Maserin 911 uit te laten voor de verdere veldtesten. Jammer genoeg was het redelijk druk in het bos met personen die vanwege het Corona-virus “thuis moeten werken”. En bij het testen van “The Beast/911 had ik echt geen publiek nodig, derhalve maar naar mijn andere plek, de nieuwe “Hide area”. Ik wil daar een ander soort hutje met houten wanden maken. Die route daar naar toe ging via zandpaden, modder paden, grasstroken en begroeide ondergrond met bramenstruiken. De Hi Vis jacht en outdoor laarzen bleven zeer goed presteren.

test ondergrond

DAG 9. Op een eerst koudere dag, die later overging in zonnig weer en vice versa flink “gepakt en gezakt” het voor mij bekende militaire oefenterrein in met de fraaie en bekende bossen en mijn buitenlokaal op de Kraaienberg. Wat heb ik daar toch een voetstappen staan en heb ik veel zweet gelost. Maar dat neemt niet weg dat ik van die plekken met speciale herinneringen houdt. En er staat nu op een vijfsprong van zandpaden een heus bankje voor onder andere gepensioneerde Mil. Spec’s “of watjes” zoals ik, om daar koffie te drinken! Hoe peppie is dat? De Vibram zolen van de Hi Vis laarzen hadden ook in het mulle zand een zeer goede grip en de laarzen liepen daarbij veel comfortabeler dan destijds de glanzend zwarte Mil. Spec. Laarzen. En dankzij de “olijfbruine kleur” van de Hi Vis Jacht/outdoor laarzen absorberen deze laarzen de zonnewarmte niet, dit in tegenstelling tot de zwarte Mil. Spec’s uit het verleden. Tenslotte wegen de Chiruca laarzen ook minder, wat je aan het eind van de dag wel zeer waardeert. Ik had eigenlijk deze jacht/outdoor laarzen 45 jaar eerder in het voorgeschreven zwart moeten hebben! Maar ja, toen ik met die geperste “kartonnen laarzen” in ook de zeer strenge winters in West-Duitsland rondliep, was ik echt spijkerhard en conditioneel erg sterk. En dat heb ik altijd wel proberen bij te houden.

loop parcour

DAG 10. Op een al warme zonnige en fraaie lentedag lekker het bos in om de Chiruca’s het bos in om de laatste eigenschappen ervan te leren kennen. Tja, iemand moet dat doen.

De tocht ging over erg zanderige hellende paden, nauwe doorgangen, humuspaden en modderpaden die al opdroogden. Op mijn heuvel wat testen gedaan en daarna weer verder naar mijn pauzepunt om voor de energie wat noedels te eten. Daarna flink wat water gedronken en weer omgehangen op weg naar mijn A-frame hutje. Daarbij moet ik over een breed bospad die met dikke staalplaten voor het bouwverkeer was belegd.  Of wisten ze daar dat ik ook de slipvastheid op dat materiaal wilde uittesten? Daar heb ik nog wat hak en snijtesten gedaan, daarna maar via mijn uitzicht heuvel cross country gewijs  op huis aan. De Chiruca Hi Vis Jacht en Outdoorlaarzen liepen daarbij weer zeer goed.    

Ik weet eigenlijk genoeg en stop met het beschrijven van de Chiruca Hi Vis Jacht en Outdoor laarzen en meldt alleen wanneer er iets veranderd is.

in de schaapskooi pauzeren 

DE PERSOONIJKE BEVINDINGEN/SCORES VAN DE CHIRUCA HI VIS JACHT EN OUTDOORLAARZEN.

VAKMANSSCHAP EN  CONSTRUCTIE LAARS:

Zeer goed / ****

PASVORM:

Zeer goed / ****.

SOUPLESSE SCHACHT:

Zeer goed/ ****.

DRAAGCOMFORT LAARS:

Zeer goed / ****.

FUNCTIONEEL DESIGN:

Zeer goed / ****.

GEBRUIKSGEMAK:

Zeer goed / ****.

DRAAGGEWICHT:

Zeer goed / ****.

STERKTE EN DUURZAAMHEID VETERS:

Zeer goed / ****.

AFWIKKELEN ZOLEN BIJ NORMAAL GEBRUIK:

Zeer goed / ****.

AFWIKKELEN ZOLEN BIJ EEN SPEEDMARS:

Zeer goed / ****.

ADEMEND VERMOGEN:

Zeer goed / ****.

WATERDICHTHEID:

Zeer goed / ****.

SLIPVASTHEID & PROFIEL LOOPZOOL:

Zeer goed / ****.

NIET DICHTSLIPPEN BUITENZOOL:

Zeer goed / ****.

SLIJTVASTHEID VIBRAM BUITENZOOL:

Zeer goed / ****.

SIGNAALFUNCTIE BUITENZOOL:

Zeer goed / ****.

COMFORT VERWISSELBARE BINNENZOOL:

Zeer goed / ****.

ONDERSTEUNEND ROND DE ENKELS:

Zeer goed / ****.

ONDERSTEUNEND BIJ DE HIEL:

Zeer goed / ****.

EENVOUD VAN ONDERHOUD:

Zeer goed / ****.

AANKOOP TIP:

DIKKE JA.

PRIJS / KWALITEIT:

Zeer goed /****.

 

 

PERSOONLIJKE GEMIDDELD TESTOORDEEL

ZEER GOED / ****.

 

RESUME: De Chiruca Hi Vis Jacht en Outdoor laarzen zijn zeer goed gemaakt; ze zijn waterdicht maar tevens zeer goed ademend; ze zijn zeer vrolijk van kleur en lopen zeer comfortabel.

Naast goede spijkerbroeken, paella, wijn en messen, kunnen de Spanjaarden ook zeer goede laarzen en schoenen maken. Ik ben daar ten volste van overtuigd. En nee, ik sta NIET op hun of Vriezz Trading’s  loonlijst!

Als Chiruca’s dagelijkse dames en herenschoenen net zo goed zijn als de door mij geteste Chiruca Hi Vis Jacht en Outdoor laarzen, kunnen die modemerken zoals bijvoorbeeld Guess schoenen die naast te duur ook nog slecht zijn en waarbij hun serviceafdeling ook hun shitproducten bij defecten niet ondersteunen, wel inpakken!  De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de verkopende webwinkel na enige heen en weer gemaild, hun verkocht product terugnamen voor omwisseling!

TIP: Ik zou wel een onderhoudsboekje en een onderhoudsmiddel bijgevoegd willen zien, dat maakt de kwaliteit van deze zeer goede Chiruca Hi Vis Jacht en Outdoor laars helemaal af.  En ja, ik heb Hollandse genen!

                                                                

DANKBETUIGING: Met dank aan John de Vries van Vriezz Trading voor het zonder stalorders beschikbaar stellen van deze zeer fijn lopende Chiruca Hi Vis Jacht en Outdoor laarzen. Zie ook de website: https://www.vriezz.nl/catalog/Chiruca.

www.bushcraft.nl

 Op naar een mogelijk volgende testitem, de lichtgewicht Chiruca rugzak in groen of zwart!

snuffelsnor

VOOR DE TOEKOMST, DE BIJZONDERE CHIRUCA JACHTLAARS MET ZOEK/SNUFFELSENSOR.