Tasmanian Tiger Modular Tac Pack 30

DE NIEUWE TT TAC MODULAR PACK 30 VENT, EQUIPMENT FOR “GRAY MAN” PROFESSIONALS. 
By: Henk Kraaijvanger.

 

Zo langzamerhand begin ik een kenner en connaisseur van de fraaie en functionele Tasmanian Tiger producten aan het worden, getuige mijn reviews op www.bushcraft.nl. En het wordt in 2018 nog beter, dan komen ze weer met nieuwe fraaie items op de markt. Maar ja, ik moet die andere rugzakmerken ook niet vergeten te testen om scherp te blijven!                     

Ging de laatste Tasmanian Tiger review over de middelgrote TT Raid Pack MKIII, nu wil ik het eens kleiner, lichter en vooral luchtiger aandoen. Zodoende kwam ik bij hun nieuwe TT Tac Modular (modulair) Pack 30 Vent, wat vrij vertaald staat voor “een  Tasmanian Tiger 30 liter tactische rugzak met ventilerend rug deel”. Dat houdt in ieder geval een deel van het zweet van je rug weg, waardoor je het in deze komende koude tijd minder koud krijgt. Deze TT Tac Modular (modulair) Pack 30 Vent / “Gray Man’s rugzak” lijkt wel op de militaire Modular Pack 30, maar is eenvoudiger, onopvallender en is ook minder modulair uitgevoerd. En dankzij dat en de drie gedekte wat civiele kleuren en het “Gray man’s design”  (nee, nee ik bedoel daarbij niet mijn hoofd) val je minder op en wordt je dus minder vaak door de Hermandad aangehouden dan met de fraaie TT tactische rugzakken.

Tac Modular Pack 30

HOEZO AANGEHOUDEN?
Op een van mijn Hike’s met de TT Raid Pack MKIII werd ik aangehouden, lees a.u.b. onder verder. En natuurlijke deden deze ambtenaren gewoon hun belangrijke, soms ondankbare werk, waarvoor complimenten.

Weer op een wisselvallige dag qua weer op pad het bos in om de Gear waaronder de grote TT rugzak, de Rovince anti-teken broek en kleiner Gear te testen. Alleen voor sommige mensen komt een grote tactische rugzak en gedekte kleding kleuren wat opvallend en misschien intimiderend over. Ik werd dus vanmiddag op weg naar het bos door een mobiele KMAR patrouille staande gehouden, dit wegens die gedekte kleuren met die fraaie grote TT rugzak en mijn kleding. Ik zei direct tegen hen: “jullie willen zeker mijn pasje zien”, wat dan ook klopte. Gelukkig had ik mijn pasje Gewezen Militair bij me en toen was het ok. Maar ik vroeg ze wel waarom ik staande werd gehouden, hun reden was mijn " kaki/groene Prepper / Bushcraft & Outdoor uiterlijk" en het feit dat die genoemde Preppers soms met grote messen rondzwaaien. U heeft wel een erg fraaie uitrusting, zei een van hen. Tja, antwoorde ik “als oud militair ben ik daar nog steeds mee bezig”, maar liet ze verder gezien de tijd niet alle fraaie Gear zien. Na een kort gesprekje heb ik mijn weg maar verder vervolgd. Nu weet ik wel welke type rugzak ik de volgende keer ga testen, een “Gray Man’s “.  De rest van de Hiking tocht met wat Gear testen en ook wat pauzes verliepen verder OK.  

Terwijl “inside” deze rugzak alles wel tactical uitademt, waardoor deze rugzak “een wolf in schaapskleren is”, dus. TIP: Zorg altijd dat u dus een legitimatie bij u heeft en neem op een Hike ook altijd als extra een reserve T-shirt, onderbroek en een paar fijn ingelopen sokken mee.

En vergeet je “thermoskan” met warm water, noedels, koffie en gevulde waterfles ook niet, want in de koude periode moet je goed eten/drinken om je interne kachel goed “op te stoken”.

Gevuld met noedels

DE ALGEMENE BESCHRIJVING VAN DE TT TAC MODULAR PACK 30 VENT.                     

De TT Tac Modular Pack 30 Vent is een modulaire (“frontlader”)rugzak met een innovatief verstelbaar geventileerd  X Vent Zero Plus-draagsysteem van Tasmanian Tiger met ronde aluminium X vormig framestaven die constructief bedoeld, de last van het draaggewicht van de (gevulde) rugzak gedeeltelijk op de stevig gepolsterde heupriem met zijn instelbaar lastoverbrenging  overdragen.  Ook bezit deze rugzak een verwijder baar en stevige langwerpige rugplaat/framedeel achter de klittenband sluiting aan de binnenzijde van het “laser cut” rug deel, dat met het X Vent Zero Plus-draagsysteem samenwerkt. Voor het wat strakker of losser kunnen zetten van die lastoverbrenging en het wat meer/ minder buigen van de framestaven in de heupband, kun je de speciale kantelgesp-sluitingen van de smalle nylon stelriempjes welke links/rechtsonder achter de heupband en geventileerde U-vormig mesh-rugstuk zitten, wat verstellen. De onderkant van deze rugzak is stevig maar ook wat flexibel uitgevoerd. Ook kun je in het links/rechts midden van de rugzak, de lengte van zowel de linker als ook rechter stelriempjes die via de schuifgesp aan het geventileerde U-vormig mesh-rugstuk zitten, de strakheid van het geventileerde mesh-rugstuk instellen. De verstelbare goed gepolsterde heupriem heeft lange nylon riemdelen (links/rechts) en sluit met een WT fabricaat kunststof steekgesp.                                             

Frame aan de rugzijde                                                                                                                                                                                                                                                    

Voor het comfortabel kunnen dragen heeft de rugzak ook gepolsterde schouderriemen met aan de buitenzijde elk drie ventilatiesleuven onder een vocht doorlatende bedekking en aan de binnenzijde een mesh-voering en met aan de buitenzijde met gewicht besparende laser gesneden platte D-ringen, welke uit een soort soepel “PVC kunststof” gemaakt zijn. Tevens hebben de schouderriemen een in hoogte verschuifbaar en zowel links als ook rechts verstelbaar borstriempje met een steekgesp.                                             

Deze lichtgewicht rugzak bezit twee compartimenten, een groot hoofdcompartiment en een kleiner onder compartiment met inpandig een stukje Velcro voor het vastzetten van Gear. Het hoofdcompartiment bezit een snelle “frontopening” met tweewegrits, waarbij je snel bij je benodigde Gear kunt. Het onder compartiment is ook vanaf buiten bereikbaar en heeft een stevige tweeweg YKK RC ritsluiting met twee trekkers met trekkoorden.  De tussenwand tussen deze grote en kleine compartimenten kan los geritst worden om een nog groter vak te creëren. Wel zitten er aan de beide zijkanten van deze (gesloten) tussenwand een opening voor lange Gear-delen zoals b.v. tentstokken, vishengel, boog en dergelijke.                                                                                                                                                         

De binnenzijde van het hoofdcompartiment aan de rugzijde heeft een “hidden” vak met klep en Velcro sluiting voor het uitneembare vlakke steun-frame met twee zijdelings aangebrachte ronde framestaafjes, terwijl de bovenzijde van dat vak voorzien is van de individueel te gebruiken Velcro-oppervlakken met eveneens met gewicht besparende door een laser uitgesneden Molle uitsparingen.                                                                                                                                          

 

De binnenzijde van het hoofdcompartiment heeft tevens aan elke kant verschillende opbergvakken, de rechterzijkant heeft twee vakken uit mesh-stof met YKK RC ritssluiting, terwijl de linkerzijkant een groot vak uit nylon heeft, dat eveneens met een YKK RC ritssluiting afgesloten wordt.    

Één van de vele binnenvakken                                                                                      

Aan de buitenbovenzijde van de zijkanten zijn twee aantrekkoorden met Tanka’s geplaatst, dit inpandige compressiesysteem is bedoeld voor het kunnen dichtsnoeren van het hoofd-compartiment, waardoor de lading minder rammelt en u meer van de fluitende vogels hoort.                                                                                                                                                                

De rugzak heeft tevens aan de zijkanten twee elastische zijvakken (voor drink en/of thermosflessen) , twee kunststof antenne en/of drinkslang openingen en aan de linker zijkant twee kunststof bevestigingsflapjes met gaten voor touw/elastiek. Voor mij hadden die allebei wel een klep mogen hebben, want bij het snel “omslingeren/omhangen” van de rugzak, vloog de zware metalen thermoskan er uit en liep deukjes op.

Zijvak voor bijvoorbeeld een thermosfles

Aan de bovenzijde heeft de rugzak het reeds genoemd klep vak met YKK RC ritssluiting met aan de binnenzijde twee verstevigingsflappen en diverse kleine vakjes (mesh en stof) en twee handige D-haken.  Aan een van die D-haken zal ik mijn geliefde groene Issue Victorinox zakmes met behulp van een vangsnoer aanhaken.                                                                                                                                                                     

Voor veiligheid en als optil hulp heeft de rugzak aan de bovenzijde ook een draaghandvat/ handgreep, links en rechts bovenaan drie door een laser ingesneden MOLLE uitsparingen en voor het snel kunnen opbergen van extra kleding, een flexibel koordsysteem op het klep vak.                                                                                                                                                                                                                                                        

Deze voorkant van de rugzak heeft aan de buitenzijde tevens een Tasmanian Tiger Logo en acht door een laser ingesneden MOLLE uitsparingen, dit voor de extra uitrustingstasjes en aan elke kant drie stevige nylon lusjes voor een aan te brengen elastisch koord.                                                                                                                                    

Voor het snel kunnen in en uitpakken van het benodigde Gear-deel in/uit het hoofdcompartiment, kan de laadopening in de voorkant van de rugzak volledig los geritst en uitgetrokken worden. De stevig uitgevoerde YKK RC tweeweg ritsluiting hiervan heeft ook handige trekkoorden. Maar ook via de boven/achterkant kun je net boven het reeds genoemde draaghandvat/ handgreep een YKK RC tweeweg ritsluiting met trekkoorden openen om zo in het hoofdcompartiment te kunnen komen om snel wat te pakken. Hoe kien uitgedacht en handig is dat?  De binnenzijde van deze voorkant heeft tevens nog een mesh-vak met eveneens een YKK RC  ritssluiting. Voor meer extra informatie van de boven genoemde beschrijving van deze fraaie lichte rugzak, zie a.u.b. de onderstaande tabel.

DE SPECIFICATIES VAN DE TT TAC MODULAR PACK 30 VENT.     

MATERIAAL RUGZAK:

       T-Square Rip,

 CORDURA® 700 den.

AFMETINGEN:

       51 x 27 x 18 cm.

VOLUME:

       30 liter.

DRAAGSYSTEEM:

        (TT) X Vent Zero Plus.

BACK-SYSTEEM:

        Mesh tijk.

LEEG GEWICHT:

       1,45 kg,

VERKRIJGBARE KLEUREN:

        Zwart (040), Carbon (043)  en

        Olijf groen (331).

ONTWORPEN IN:

        Duitsland.

PRODUCTIELAND:

        Vietnam (eigen fabriek).

RITSEN:

        YKK RC tweeweg ritsen.

GESPEN:

        Kunststof WT steekgespen.

 

DE BEGINSITUATIE:
Zoals van Tasmanian Tiger inmiddels bekend is, kwam de TT Modular Pack 30 Vent / modulaire 30 liter rugzak met ventilerend rugpand, goed verpakt en uitvoerig gedocumenteerd op mijn testadres aan. Wat mij direct opviel was het fraaie “Gray Man’s design”, de veelzijdigheid, het lichte draaggewicht, de fraaie afwerking en de lange heupriemstukken links en rechts van deze TT Modular Pack 30 Vent rugzak. Dat alles belooft nog veel goeds.

DE DRAAGTESTEN IN HET VELD.

DAG 1.
Op een dampige koudere dag (10 graden Celsius) met de rugzak “gepakt en gezakt” lekker de bossen van de Brabantse Wal in om te Hiken en Gear te testen. Als basis laag droeg ik de nieuwe Armadillo Merino wollen Long Sleeve Zip Top Hawk (ongewassen)  en daar overheen een waterdichte maar ademende jagersjas. En ik droeg daarbij de nieuwe stevig ingepakte  TT Tac Modulair Pack 30 Vent rugzak met ventilerend rugstuk. Ik vond echter wel dat de heupriemen wat aan de lange kant waren. Soms kreeg ik onderweg een spatje regen mee, maar verder bleef het dampig droog. Ik begon de Hike op breed slingerend heuvelachtig zandpad die echter overging op een modderig smal pad, met gras begroeide “struikroverspaden” en aan de natuur teruggegeven weilanden met vennetjes en daarbij bleef de TT rugzak erg goed presteren. Ook heb ik wat hakproeven en houtbewerkingen gedaan alvorens te pauzeren. De rugzak droeg erg comfortabel en goed passend en eigenlijk ook wat minder zwetend. Dit natuurlijk dankzij het ventilerend deel van het rugpand. Na de pauze bij het snel “omslingeren/omhangen” van de rugzak, “vloog” de zware metalen isoleerkan uit het elastische zijvak. Even oprapen, schade opnemen, schoonvegen & afblazen en maar snel terug stoppen. Daarna vervolgde ik de lange terugweg met deze comfortabel dragende TT rugzak. Thuis werd het opgelopen deukje zo goed als mogelijk uit de thermosfles gehaald. TT, kan ik die beschadigde thermosfles declareren?

Ventilerend rugpand

DAG 2.
Deze testdag werd voornamelijk langs de beek en bijliggende “Wetlands” gedaan, waarbij naast het draagcomfort van de TT Tac Modular Pack 30 Vent  en de Armadillo Merino Long Sleeve Zip Top Hawk ook de waterdichtheid van de Berghen wandellaars de hoofddoel waren. Derhalve liep en stond ik op een ondiep gedeelte van deze beek in het water en de bijhorende “bush”.

Daarna liep ik door de “Jungle van takken, hoge distelpollen en braamstruiken om een vrij diepe zijbeek over te steken. Maar toen kwam de “Hard Core” test voor uw tester. Toen ik op dit gedeelte van de beek met dode takken en kleine boompjes een noodbrug gemaakt had. En die beek had ik bijna overgestoken, totdat het krak en plons was (tot bijna mijn B*lls in het water dus). Daar de rugzak ondanks de schok van neerwaartse beweging perfect bleef zitten, werden alleen mijn onderlichaam en mouwen van de jas nat (no pain no gain) . En ik dus later met een erg versnelde pas richting huis ging, waarbij de rugzak perfect bleef zitten en dragen. Thuis heb ik na mijn verdiende warme douche de rugzak geïnspecteerd op beschadigingen van die braamstruiken en takken. Gelukkig waren er geen beschadigingen op deze fraaie TT rugzak waarneembaar.

In het moerasgebied

DAG 3.
Op een sneeuwrijke winterdag met code oranje, waarvoor de Bobo’s van het openbaar vervoer van Nederland met “angst en beven” sidderden, ben ik tezamen met mijn zoon als fotograaf zoals afgesproken de sneeuwrijke natuur van de Brabantse wal ingegaan. Kwestie van de mentaliteit en de “Can do” instelling, die maken dat (oud) militairen gewoon hun afgesproken “ding doen”. Natuurlijk heb ik mezelf wel in een goed werkend kleding lagensysteem aangekleed. Als basis laag begon ik met de voortreffelijke Armadillo Merino Hawk Long Sleeve Zip Top en de Armadillo Merino Johnnies Long John lange onderbroek, daarover de zachte TT Idaho Men’s fleece pullover met daarover de waterdichte maar ademende TT Dakota Jacket. Als outdoor broek droeg ik de Rovince Ergoline Men anti-tekenbroek en aan mijn voeten de fijne Rohner Army bootsokken. Op mijn hoofd nu de TT fleece muts, daar mijn Armadillo Merino Kojac Beanie wegens de ochtend activiteit (sneeuw schuiven, niet alleen voor mezelf ook voor de buren) te drogen hing. Dus lekker naar buiten de weergoden trotserend en zoals gezegd gewoon “je ding doen”! Ik had wel als extra sneeuwbescherming en voor een betere signalering tijdens de sneeuwbuien, een oude fel gele overtrek van een schoolrugzak over de voortreffelijk dragende TT Tac Modulair Pack 30 Vent rugzak getrokken. Geen centje pijn en lekker buiten bezig geweest.

Lekker in de sneeuw

Tip voor het R&D Departement van Tasmanian Tiger:  Maak een waterdichte tweezijdig te gebruiken dubbele rugzakovertrek met zowel aan de buitenzijde een gedekte kleur of een camouflage patroon en aan de binnenzijde een fel gele signalerende doek. Deze speciale rugzakovertrek zou dan ideaal voor militair gebruik tijdens militaire opleidingen zijn, daar veel kaartleesoefeningen ook langs de openbare weg plaatsvinden.

DAG 4.
Op een koude winterdag met nog liggend gebleven sneeuw weer op pad met de goed ingepakte TT rugzak. Deze keer had ik om het verschil in functionaliteit en comfort weer eens aan te tonen nu geen subliem Armadillo Merino ondergoed aan. De koffiepauze werd gehouden in de beschutting van de uitkijktoren op de Kraaijenberg en daar heb ik mezelf in snel droog ondergoed omgekleed.  Dankzij de “frontopening” van het hoofdcompartiment van deze TT rugzak, kon ik snel de benodigde droge kleding pakken en de gebruikte natte kleding weer opbergen. En na de koffiepauze ging ik weer met deze comfortabele rugzak op pad en via de bossen op mijn eindpunt aan. All OK.

DAG 5.
Voordat ik weer lekker op pad ging, heb ik eerst even een kleurcodering aan de ritsen van de verschillende vakken gegeven, wat ook weer wat zoeken scheelt.
Verschillende kleuren

En op “Oudejaar Uitloop Dag” weer een traditie hersteld, namelijk het Oude Jaar “gepakt en gezakt” via de Nederlandse Belgische grens en het Grootte Meer door de fraaie bossen uitlopen. En dat terwijl het KNMI de weerwaarschuwing code geel afgegeven had, bleef ik mijn plan uitvoeren. Heerlijk dat lopen door het geaccentueerd terrein met goede Gear (m.u.v. mijn oude LOWA bergaarzen dan) in de vorm van de gepakte TT TAC MODULAR PACK 30 VENT. Die blijft ondanks dat er steeds meer ingepakt wordt, zeer comfortabel dragen. En onderweg ook weer diverse paden vrijgemaakt van afgewaaide takken.

Afgebroken takken

Derhalve is het een must altijd een goede klapzaag zoals bijvoorbeeld een Silky Pocketboy in je rugzak te stoppen. Beter mee verlegen dan om verlegen! En ook Duct tape is een must have, want daar kun je bijna alles mee repareren. Behalve het niet ethisch vermogen en gebrek aan gezonde verstand van veel gekozen politici.

DAG 6.
Op een miezerige dag weer “gepakt en gezakt” de bossen in. Ik begon uiteraard bij mijn favoriete bospercelen van de Boudewijn Groeve met  de fraaie maar altijd winderige uitzichtheuvel. Daar heb ik tijdens het genieten van het uitzicht, ook gepauzeerd met “Kaffe und Kuchen ”. En dankzij deze “frontlader” rugzak kun je gemakkelijk bij de benodigde Gear of Kichen en dankzij het externe frame draagt deze rugzak ook nog zeer comfortabel. Wel vindt ik de elastisch zijvak wat minder functioneel, want bij het afhangen vloog de gevulde en daardoor “zware” isoleerkan weer eens uit deze elastische zijvak van de rugzak en smakte op de grond.  Dat moet anders, dus even wat bedenken!            

TIP: Ik trek vanavond thuis een koordje met een  tanka door de lus aan de bovenzijde van het elastische zijvak en doe die dan om de hals van de isoleerkan, waardoor deze isoleerkan beter in het zijvak gefixeerd en daardoor het genoemde “rondvliegen bij het omhangen & afhangen” voorkomen wordt. Dat zou Tasmanian Tiger ook kunnen doen en nu ik toch “wat mekker” zou eigenlijk ook hun TT Modular Pouch set met Velcro /klittenband fixatie er standaard bijgeleverd dienen te worden, dit om orde in het hoofdvak te creëren.

binnenkant met Velcro/molle paneel

Daarna na de koffiepauze via andere bospercelen maar weer op huis aan, want het begon in het bos al donker te worden. Toch nog even een ree gespot, die net een pad overstak terwijl ik net de hoek omkwam. Maar deze vluchtte snel weer het veilige bos in en andere reeën zag ik niet. De miezerregen begon ook flink dikker te worden, derhalve trok ik mijn KL regenhoes (maat S) ook maar over de rugzak heen.                                                                                                                                                                     

Tip: zorg dat u altijd een waterdichte zaklamp en een rood achter lampje op batterijen ter van een ATB fiets bij u heeft, die u tijdens duisternis van pas kunnen komen. Het rode lampje zorgt ervoor dat u op de openbare weg van achteren zichtbaar bent.

 Rugzak voorzien van een rode achterlicht

DAG 7.
Voordat ik weer het bos in ga, heb ik ook de voorkant van een elastisch groen koord voorzien, waaronder ik dan wat natte (en stinkende) kledingstukken kan doen en tevens wil ik de tanka’s van de zijzakken ook wat veranderen. Op een middag en avond met de TT rugzak een stuk over de harde paden in de buurt gelopen, mede om een PELI zaklamp te testen en de TT rugzak droeg daarbij nog steeds comfortabel. Hij hangt en trekt niet in de schouders, de borstriem en de schouderbanden zijn erg goed te verstellen. Ook vind ik gedekt groen en bruin nu beschaafder dan de gebruikelijke camouflage patronen.

DAG 8.
Op “Blue Monday” wat nu een storm en regenachtige dag was, het natte bos van de Brabantse Wal in om twee Duitse “Nobelmerken” te testen. In dit geval de Tasmanian Tiger regenbroek die hard nodig was en de Pohl Force PrepperTwo Wood Outdoor en natuurlijk ook de TT Tac Modular Pack 30 Vent. Wel was het daar in het bos opletten of er geen loshangende takken de zogenaamde “Weduwenmakers” boven je hingen. Deze testspullen droeg ik uiteraard in de erg goed dragende TT Tac Modulair Pack 30 Vent rugzak. De regen begon op het eind van deze barre tocht, iets op het klep vak door te slaan, edoch ik trok geen regenhoes over de rugzak. De regen sloeg alleen iets op een rits gedeelte van het top vak. 

..

DAG 9.
Op een natte gure dag weer de bossen met de door de storm geteisterde bomen in, waarbij ik wel voorzichtig voorwaarts ging. Want er hingen veel kruinen of takken los of lagen al over de paden. Het voordeel is wel dat je deze takken lekker kunt doorhakken en/of snijden. De rugzak droeg weer subliem, maar in de regen heb ik toch maar mijn KL regenhoes (maat S) erover getrokken. Tijdens de hevigste bui toch ook een stukje van de route de nieuwe TT Dakota regenbroek aan gedaan. Verder ging alles wel OK.

DAG 10.
Weer op een druilige, winderige dag het bos in, daarbij na de afgelopen storm wel goed oplettend op loshangende kruinen (weduwenmakers) en scheef gewaaide bomen.                                             

Zeker nu het prutsende ABP Pensioenfonds weer een financiële zekerheid zoals de ANW vergoeding bij het overlijden van de kostwinner weg gaat halen en eenzijdig gaat stoppen! En dat alles met de gedoogsteun van Pinoccio 3. Het wordt tijd dat wij oudgedienden eens massaal naar ABP  gaan om met de vuisten op tafel te slaan, de vraag zal dan ook niet zijn of maar wanneer?

Het goede van die dag was dat de TT rugzak weer zeer comfortabel en zeer goed droeg en ik eigenlijk genoeg ervan weet om de veldtesten te beëindigen en deze review af te maken. Ik vind tevens hun producten erg functioneel en fraai afgewerkt. Maar ik ga in de toekomst na wat opmerkingen erover weer meer merken en typen testen om “scherp te zijn en ook te blijven”  Want ondanks de winterperiode “ga ik niet over een nacht ijs”.

 

BEOORDELING TASMANIAN TIGER TAC MODULAR PACK 30 VENT.

COMPLEETHEID RUGZAK:

Zeer goed / ****.

GEMIDDELDE FUNKTIONALITEIT:

Zeer goed / ****

DRAAGCOMFORT RUGPAND:

Zeer goed / ****.

VENTILATIE RUGPAND:

Zeer goed / ****.

VOCHTAFVOER RUGPAND:

Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT SCHOUDERBANDEN:

Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT HEUPBAND:

Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT BORSTRIEM:

Zeer goed / ****.

STERKTE BUITENSTOF:

Goed tot zeer goed / *** half.

FUNKTIONALITEIT ZIJVAKKEN:

Redelijk tot goed / **half.

WATERBESTENDIGDHEID RITSEN:

Redelijk tot goed / **half.

WATERBESTENDIGDHEID BUITENSTOF:

Goed tot zeer goed / *** half.

LEEG DRAAGGEWICHT:

Zeer goed / ****.

AFWERKING RUGZAK.

Zeer goed / ****.

FUNCTIONALITEIT RUGZAK:

Zeer goed / ****.

OPTIONELE EXTRA’S:

N.v.t.

WOW GEHALTE:

Excellent / *****.

AANKOOPTIP:

Dikke ja.

 

TOTAAL PERSOONLIJKE TESTOORDEEL: ZEER GOED / ****

 

RESUME.
Deze TT Tac Modular (modulair) Pack 30 Vent / “ is in mijn ogen een uitstekende “Gray Man’s rugzak”. Hij lijkt wel op de militaire Modular Pack 30, maar is wat eenvoudiger / minder modulair uitgevoerd. En dankzij dat en de drie gedekte wat civiele kleuren onopvallender. Het in en uitpakken van deze “frontlader” is erg gemakkelijk, het draagvermogen, het draagcomfort en de ventilatie is zeer goed. Ook zijn de gebruikte materialen en de afwerking zijn zeer goed. Zoals gezegd een uitstekende “Gray Man’s rugzak” dus.

TIP AAN TASMANIAN TIGER R&D DEPARTEMENT:
Voorzie de zijvakken van een klep of een verticaal bandje. Of doe net als ik deed en plaats een elastisch koordje met een  tanka door de lus aan de bovenzijde van het elastische zijvak, die op zijn beurt om de hals van een fles gaat (zie foto).

Op pad 

DANKBETUIGING/ DANKE SCHON.
Met weer dank aan de heer R. Poursaidi  (Aussendienst NRW & Benelux Tasmanian Tiger) voor de ondersteuning. Wieder vielen Dank Herr Poursaidi für die Unterstützung!Zie ook hun fraaie website:  http://www.tasmaniantiger.info/shop/aktuelle-top-produkte/.

Messenexpert Henk Kraaijvanger was KMA OPC/ instructeur en onderofficier toegevoegd bij het Bureau Force Protection, nu is hij b.d. / retired
Tevens was hij vanaf 1996 messenredacteur bij de wapenmagazines SHOOT, AK-56 en free lance messentesten/schrijver voor SAM tot 1999.

Tot slot is hij de ontwerper van het HKD foedraal en de huidige voorzitter/lid van de DKE jury.

Importeurs, heeft u ook een mes of een ander scherp voorwerp dat u getest of besproken wilt zien? Bent u wellicht zelf (beginnend) messenmaker?

Mail ons op info@bushcraft.nl en wij laten u weten waar u uw mes of bijl heen kunt sturen.