Streamlight Wedge en Macrostream

THE STREAMLIGHT E.D.C. LIGHTS ARE YOUR NUMBER ONE NON-LETHAL STRIKING SURVIVAL LIGHT TOOLS.
By: Henk Kraaijvanger.

 

OM DIRECT MAAR MET DE STATEMENT “IN HUIS TE VALLEN”: “The STREAMLIGHT E.D.C. Lights are your Number One Non-Lethal Striking Survival  Tools and it is totaly Legal to carry too” en daar sluit ik mij volledig bij aan! Die Statement heeft nu zeker in deze vreemde tijden niets aan waarde ingeboet. En geloof me op mijn woord, ik kan dat echt wel weten!  Echt, die statement wordt door velen echt onderschat. Natuurlijk zijn er grotere krachtiger handlampen die een dikkere lichtbundel kunnen “werpen”, edoch die passen o zo slecht in de broek of jaszak. Maar die passen gezien hun afmetingen dan ook niet in de handtasjes van de dames.  Of dacht je dat alleen de heren die E.D.C. zaklampen gebruikten?                            

Dat het qua grootte met voldoende lichtsterkte ook anders kan, bewijst onder andere in dit geval STREAMLIGHT met zijn E.D.C. zaklampen de Extraordinary STREAMLIGHT Wedge en de Macrostream USB compacten EDC zaklampen.  Voor de STREAMLIGHT geschiedenis en andere modellen, zie daarvoor mijn oudere review op:  http://www.bushcraft.nl/streamlight-lampen.

SAFETY LUX: Ook deze STREAMLIGHT zaklampen werden door het in professionele bedrijf in mobiele verlichting, namelijk Safety Lux uit Almere voor de testen en review gesponsord /  beschikbaar gesteld. Dit bedrijf “timmert al meer dan 55 jaar aan de weg” van professionele draagbare & mobiele verlichting.

 

DE STREAMLIGHT WEDGE USB ZAKLAMP.                                                     

DE BESCHRIJVING: De Wedge® is een hoogwaardige EDC-zaklamp ontworpen om in je zak te dragen. Hij lijkt qua vormgeving een beetje op de Microtech OTF-Knife. De STREAMLIGHT Wedge is uitgerust met een intuïtieve roterende (snelle) duimschakelaar, die je de controle biedt over de constantaan- en THROTM-modi (is de tijdelijk verhoogde gereguleerde output). Een waterdichte USB-C-poort in de staart biedt een universeel en gemakkelijk opladen van de geïntegreerde lithium-ion batterij. De verwisselbare zakclip zorgt voor het diep in je broekzak/verborgen dragen in de jas en broekzakken. De Wedge® is gemaakt van robuust geanodiseerd aluminium en combineert duurzaamheid met prestaties.  Het beschikt over twee verlichtingsmodi: constant aan en THRO ®  -modus (tijdelijk verhoogde gereguleerde output) voor maximale helderheid.

 

DE BIJZONDERHEDEN/SPECIFICATIES  VAN DE STREAMLIGHT WEDGE USB ZAKLAMP.                    

 • Stand: “Lichtvermogen constant aan”: 300 lumen; 69 meter bundelbreedte ; brandtijd 3 uur.
 • Stand: THRO ®/Burst : 1.000 lumen; 110 meter bundellengte; maximaal 35 seconden in Thro/Burst-stand.
 • Dun en slank ergonomisch ontwerp, de Wedge zaklamp past comfortabel in uw hand en zorgt voor een erg goed draagcomfort en diepe draagwijze in de broekzak.
 • Gegroefd voor een zekere grip ook als u de Wedge zaklamp als zelfverdedigingsmiddel gebruikt.
 • Geschikt voor rechts en links handige gebruikers.
 • Draaibare duimschakelaar met batterijniveau-indicator.
 • Diepe omzetbare kleding/zakclip voor bevestiging aan weerszijden van het lamp lichaam.
 • De Wedge is USB-C oplaadbaar.
 • Lithium-polymeerbatterij laadt op in 3 uur.
 • Duurzame, geanodiseerde Aircraft aluminium constructie; polycarbonaat lens
 • IPX7 waterdichtheid tot 1meter; 1meter slagvastheid getest..
 • Batterijtype: Lithium-ion batterij, geplaatst aantal: 1.
 • Lengte: (13,87 centimeter (5,46 inch).
 • Gewicht: (93,55 gram (3,3 ounces/oz).
 • Kleuren:  Zwart of Coyote
 • Beperkte levenslange garantie.

WAARSCHUWING: Lees voor het gebruik de bijgevoegde gebruiksaanwijzing en vooral daarvan over de batterij veiligheid, de LED veiligheid en de veiligheid betreffende de USB laadkabel en de gehele Streamlight Wedge zaklamp.

 specificaties

 

DE BEDIENING VAN DE STREAMLIGHT WEDGE USB ZAKLAMP.                    

-          Als de draaibare geribbelde duimschakelaar in de achterste positie staat is de lamp uitgeschakeld.

-          Duwt U met de duim tegen de draaibare geribbelde duimschakelaar en in de midden positie, dan zal de lamp in de stand “lichtvermogen constant aan” met 300 lumen schijnen/ branden.

-          In een noodgeval kunt U de extra 1000 lumen lichtpower in de vorm van de  “Thro/ Burst stand” oproepen, dit door draaibare geribbelde duimschakelaar in de voorste positie te duwen en dit kan gedurende zo’n dikke 35 seconden.

-          Na die 35 seconden “Thro/burst stand” schakelt de zaklamp om oververhitting van zichzelf te voorkomen, binnen 5 seconden terug naar de stand: “Lichtvermogen constant aan”.

-          Ook kan bij meerdere “korte stoten” in die “Thro/burst stand” verlichting, de lamp wegens verhitting zelfstandig terugschakelen in de  stand: “Lichtvermogen constant aan”.

-          Wilt U zelf vanuit “Thro/burst stand” terug naar de stand “lichtvermogen constant aan”, duw dan de draaibare geribbelde duimschakelaar terug naar de midden positie.

-          Het geheel uitschakelen van de lamp geschiedt door met de duim de draaibare duimschakelaar geheel terug in de achterste positie/off te schuiven/zetten.

 

HET OPLADEN VAN DE STREAMLIGHT WEDGE USB. ZAKLAMP.

-          Na het lezen van de gebruiksaanwijzing dient u “Out of the Box” de af fabriek al wel gemonteerde opgeladen batterij via de meegeleverde USB kabel VOLLEDIG op te laden.

-         Schroef de Wedge NOOIT uit elkaar om de interne batterij te verwisselen.

-          Ook ziet u gedurende het verdere gebruik van de zaklamp altijd 5 seconden na het inschakelen van de zaklamp, aan de voor/binnenkant van de draaibare geribbelde duimschakelaar de LED laadtoestand van de batterij. Groen is voldoende opgeladen, rood is moeten opladen.

 

opladen wedge

PROCEDURE OPLADEN:

-          Zorg ervoor dat de lamp van de Wedge zaklamp volledig uitgeschakeld is.   

-          Plaats eerst het bredere einde van de bijgeleverde USB kabel in de USB poort van de computer of Power Pack en plaats daarna het smallere uiteinde in de USB poort van de zaklamp. Deze bevindt zich op de achterkant van het lamplichaam.

-          De LED laadindicator bevindt zich op de voor/binnenkant van de draaibare geribbelde duimschakelaar en is tijdens het opladen continue aan. 

-          Bij het opladen van de Wedge zaklamp geeft de LED laadindicator van de draaibare geribbelde duimschakelaar een continue rode indicatie als de batterij wordt op geladen en als de batterij volledig opgeladen is, een groene continue indicatie.

volledig opgeladen

DE EDC KWALITEITS EN GEBRUIKSTESTEN/BEOORDELING STREAMLIGHT WEDGE USB:

•          Uiterlijk & design: Uitmuntend goed/ ****half.

•          Gebruikte materialen: Zeer goed / ****.

•          Draagcomfort in de normale niet te diepe broekzak: Zeer goed / ****.

•          Draagcomfort met de ” Tactische” broeken met diepere broekzakken: Uitmuntend goed/ ****half.  

•          Slijtvastheid coating: Zeer goed/ **** (tot het moment van dit schrijven dan).

•          Bijschijnen bij klussen in een donker schuur/berging: Uitmuntend goed / ****half.

•          s’ Avonds bijschijnen bij de hond uitlaten: Uitmuntend goed / ****half.

•          Bijschijnen bij klussen Outdoors: Uitmuntend goed / ****half.

 

Bijschijnen tijdens klussen

•          Hanteerbaarheid en oplaadgemak: Uitmuntend goed / ****.

 constante licht

Turbo stand

 

DE EINDBEOORDELING OF THE STREAMLIGHT WEDGE: Uitmuntend goed / ****half / =  4,5 uit 5 sterren!

 

 

RESUME: De diep in je broekzak te dragen STREAMLIGHT WEDGE USB is een no nonsens tactische EDC zaklamp en dankzij de direct inzetbare geribbelde draaibare duimschakelaar, direct inzetbaar. Wat je ook tijdens een stressvolle situatie in een reflex ook met je duim doet, je hebt snel en altijd minimaal een reddend licht van 300 lumen. Of indien je toch je duim verder naar voren bewogen hebt, zelfs 1000 lumen. En daarmee laat de Wedge mijns inziens zijn veelal duurdere, complexere en dus onder stress moeilijker te gebruiken zaklamp concurrenten “ver in het duister achter”.  En de ”OTF Amerikaanse Stilleto” designvorm van deze Wege heeft als bijkomende voordeel dat de lamp ook als “Kubotan”/ slaggereedschap gebruikt kan worden, dit om de ongewilde negatieve asociale contacten te kunnen verbreken. Want STOP en NEE in woord is dan ook duidelijk STOP en NEE! En daarmee kom ik weer terug op mijn openingszin: “The STREAMLIGHT E.D.C. Lights are your Number One Non-Lethal Stricking Survival  Tools and it is totaly Legal to carry too”.

By the way: dit is de enige zaklamp die mijn zoon de fotograaf van de avond/nachtfoto’s door het bediengemak & de gebruiksvriendelijkheid met zijn “Stress-Proof” schakelaar 100 % “liked”!                                                        

DE STREAMLIGHT MACROSTREAM USB ZAKLAMP.                                                                                                                                                 

DE BESCHRIJVING: De Macrostream® USB is een compacte lithium-ion batterij aangedreven zaklamp die voor alle gebruiksbestemmingen ontworpen is. Deze zaklamp beschikt over een rubber drukknopschakelaar in de geribbelde eindkap/dop, dit voor kortstondig/momentum of constant lichtgebruik.

Het bezit tevens een gecombinede zak & cap/hoedenclip voor draaggemak. Het compact ontwerp past in de palm van uw hand en past comfortabel in uw broek of jaszak of in de handtas.  De lichtbundel van de Macrostream USB heeft een verbazingwekkende helderheid en hoge batterijlooptijd voor een zaklamp van zijn grootte en prijs.

Macrostream

 

De aluminium behuizing met het Type II Military Spec. anodisering zorgt voor een helpt extreem oppervlakte duurzaamheid en slijtvastheid. Om de zaklamp op te laden, schuift u de “beschermmantel/Sleeve van de “lamp” naar voren om de micro-USB-poort bloot te leggen.

 

DE BIJZONDERHEDEN/SPECIFICATIES  VAN DE STREAMLIGHT MACROSTREAM USB ZAKLAMP.

 • Hoge en lage modi (dubbele drukbeweging op de rubber drukknopschakelaar in de geribbelde eindkap/dop, dit om snel van modus te kunnen veranderen).
 • Lichtvermogen Hoog: 500 lumen; 90 meter bundelbreedte; brandtijd 2 uur.
 • Lichtvermogen Laag: 50 lumen; 30 meter bundelbreedte; brandtijd 8 uur.
 • Metalen beschermhuls beschermt laadpoort; schuif de beschermhuls/Sleeve naar voren om de laadpoort met LED laadindicator te onthullen.
 • De Lithium-Ion batterij laadt in de zaklamp op in 4 uur.

Rood =  aan het opladen,

Nog aan het laden

Groen = volledig opgeladen.

volledig opgeladen

 • Duurzame, geanodiseerde bewerkte Aircraft aluminium constructie, krasbestendige polycarbonaat lens.
 • Kleur zaklamp: zwart.
 • Verwijderbare zak/pet/hoedenclip: voor gebruik in de broekzak maar wordt ook op de rand van de hoed geklikt, dit voor handsfree gebruik. En geloof me op mijn woord, bij mijn werk bij Defensie had ik soms graag mijn beide handen vrij om “iets anders” vast te houden. Nope, geen bierflesjes dus.
 • IPX4 waterbestendig.
 • 1m slagvastheid getest.
 • Inclusief USB-kabel.
 • Laadt met Streamlight's EPU-5200™ draagbare USB-oplader #22600 (apart verkrijgbaar).
 • Lengte zaklamp: 11,43 cm (4,5 inch);
 • Draaggewicht zaklamp: 62,4 gram (2,2 ounces/oz).
 • Verwisselbare Lithium-Ion batterij.
 • Beperkte levenslange garantie.

 

DE BEDIENING VAN DE STREAMLIGHT MACROSTREAM USB ZAKLAMP.                    

De MACROSTREAM USB zaklamp heeft twee lichtstanden (hoog en laag) .                                         

-          Hij is geprogrammeerd om met een volledige druk met hoorbare klik op de rubber drukknopschakelaar eerst de hoge lichtmodus “permanent” in te schakelen. Druk je deze rubber drukknopschakelaar nu half in, krijg je de momentum hoge lichtmodus.

-          Na tweekeer volledige drukken/ klikken op de rubber drukknopschakelaar komt je in de lage “permanente” lichtmodus. Druk je deze rubber drukknopschakelaar nu tweemaal half in, krijg je de momentum lage lichtmodus.

                 

HET OPLADEN VAN DE STREAMLIGHT MACROSTREAM USB ZAKLAMP.                                  

WAARSCHUWING: Lees voor het gebruik de bijgevoegde gebruiksaanwijzing en vooral daarvan over de batterij veiligheid, de LED veiligheid en de veiligheid betreffende de USB laadkabel en de gehele Streamlight Macrostream USB zaklamp.

usb poort macrostream

Tijdens het intensief langdurig gebruik van de zaklamp neemt de lichtsterkte de laatste 10 minuten voordat de batterij leeg is sterk af. De zaklamp heeft geen extra indicator dat een lege batterij aangeeft, het licht gaat dan gewoon uit.

Na het lezen van de gebruiksaanwijzing dient u “Out of the Box” de af fabriek al wel opgeladen batterij, via de meegeleverde USB kabel VOLLEDIG op te laden.

De zaklamp bezit een digitale regelaar die voorkomt dat de batterij “over opgeladen” wordt.

PROCEDURE OPLADEN:

-          Zorg ervoor dat de lamp van de Macrostrem USB zaklamp volledig uitgeschakeld is. 

-          Schuif de metalen beschermhuls van de USB poort tot de aanslag naar voren, dit om de USB poort vrij te geven (zie fabrieksafbeelding).

 usb oplaatpunt                                         

-          Plaats eerst het smallere uiteinde van de USB kabel in de USB poort van de zaklamp en het bredere einde van de bijgeleverde USB kabel in de USB poort van de computer of Power Pack.

-          De LED laadindicator van de USB poort van de zaklamp geeft tijdens het opladen van de batterij de volgende oplaadsituatie aan: Rood = bezig met opladen, groen = de batterij is volledig opgeladen.                                                                                         

 

Opmerking: Als er geen batterij in de zaklamp aanwezig is, zal de LED laadindicator van de USB poort direct groen oplichten.

-          De oplaadduur is bij de geplaatste maar lege batterij circa 4 uur.

-          Controleer de functionele toestand van de O-ring en schuif de metalen beschermhuls van de USB poort tot de aanslag terug naar achteren.

 

HET VERWISSELEN VAN DE LITHIUM-ION BATTERIJ.

-          Schakel de zaklamp eerst uit.

-          Schroef de geribbelde eindkap/dop los (linksom), hef de lampkop iets op en laat de Lithium-Ion batterij uit het lamplichaam glijden.

-          Plaats de nieuwe en opgeladen Streamlight Art. Nr: 66321 met de pluspool  / ”omhoogstekend dopje” naar voren in het lamplichaam.

-          Controleer de functionele toestand  van de O-ring en schroef daarna de geribbelde eindkap/dop (rechtsom)” vingervast “vast.

-          Check de correcte werking door de zaklamp in en uit te schakelen.

 

DE EDC KWALITEITS EN GEBRUIKSTESTEN STREAMLIGHT MACROSTREAM USB.

 • Uiterlijk & design: Zeer goed / ****.
 • Gebruikte materialen: Zeer goed / ****.
 • Draagcomfort in de normale broekzak: Uitmuntend goed/ ****half.
 • Draagcomfort met de ” Tactische” broeken met diepere broekzakken: Uitmuntend goed/ ****half.
 • Slijtvastheid coating: Goed tot zeer goed / ***half (tot het moment van dit schrijven dan).
 • Bijschijnen bij klussen in een donkere schuur/berging: Zeer goed / ****.
 • s’ Avonds bijschijnen bij de hond uitlaten: Zeer goed / ****.
 • Bijschijnen in het schuilbivak: Zeer goed / ****.
 • Hanteerbaarheid: Zeer goed / ****.
 • Wisselgemak batterij: Zeer goed / ****.

 hoge lichtmodus

lage lichtstand

 

DE EINDBEOORDELING OF THE STREAMLIGHT MACROSTREAM USB: Zeer goed/ Very Good /**** =  4 uit 5 sterren!

 

RESUME: Ook de diep in je broekzak te dragen STREAMLIGHT MACROSTREAM USB is een no nonsens compacte tactische EDC zaklamp. Dit door zijn eenvoudige gebruiksgemak met zijn twee bruikbare lichtstanden, het gebruikersvriendelijke opladen en de handige flexibel te gebruiken kledingklip.  

Destijds bij Defensie werden we met de standaard AA STREAMLIGHT JR. zaklampjes uitgerust en die compacte zaklamp heeft me eigenlijk nooit in de steek gelaten.

En daarmee kom ik nogmaals weer terug op mijn openingszin: “The STREAMLIGHT E.D.C. Lights are your Number One Non-Lethal Stricking Survival  Tools and it is totaly Legal to carry too”.

 

TIP VOOR STREAMLIGHT R&D DEPARTEMENT:

1. Maak voor elke via de USB poorten op te laden STREAMLIGHT zaklampen, de USB poorten in dezelfde maten/uitvoering zodat deze dus universeel te gebruiken zijn. Die USB kabel van de WEDGE past namelijk niet in de MACROSTREAM USB en omgekeerd.

2. Lever bij de  MACROSTREAM USB er optioneel groene, blauwe en rode kleurenfilters bij.

 

DANKBETUIGING: Met dank aan de heer Huis van Safety Lux te Almere voor het beschikbaar stellen van deze minimaal zeer goede E.D.C lampen van STREAMLIGHT U.S.A. Zonder dat had deze nieuwe STREAMLIGHT review niet tot stand kunnen komen! In de komende donkere tijden zijn dit “must have” items.

www.bushcraft.nl