Pinewood Finnveden Hybrid Extreme

DE NIEUWE PINEWOOD FINNVEDEN HYBRID EXTREME WANDELBROEKEN VOOR OUTDOORS.
By: Henk Kraaijvanger.

 

Er zijn best veel merken lichtgewicht broeken op de outdoor markt, het ene merk belooft nog meer sensationele nieuwtjes dan het andere. Veelal promoten ze via hun eigen merk-ambassadeurs of de mijns inziens “gekochte” snelle vloggers die veelal helemaal geen buitensporters of bushcrafters zijn, hun producten Sky-High “de hemel in”. Vaak zonder er ook maar een km of hele dagen mee gelopen te hebben. Dus vergeet NOOIT het gezegde, “wiens brood men eet, wiens taal men spreekt”. Dat verschijnsel zie je mijns inziens ook bij de NPO-verslaggevers en politici, die betreffende vaccinaties en geloof in Big Pharma, wel bij Tell Sell Big Pharma lijken te werken.

Ondanks dat, zijn wij gewoon eerlijk in het feit dat de veldtesters van www.bushcraft.nl door productsponsoring wel nieuwe en eerlijke reviews kunnen maken, maar we zijn en blijven daarbij echt onafhankelijk qua gelden en stalorders. Als iemand vooraf iets van stalorders wil geven of beïnvloeding in een review wil, stop ik per direct met de veldtesten en het concept review en kunnen ze het testitem direct komen ophalen! Na de dagen of soms wekenlange veldtesten, komen we met ondanks de “opgehemelde” fabrieksspecificaties met onze EIGEN kwaliteitsbevindingen en dat zonder de reeds genoemde opgedragen stalorders. En dus NOOIT vanachter een bureau of vanuit “alleen een show kamp”. De productsponsor weet meestal niet voordat de review op de website staat, hoe zijn product het in de eindbeoordeling er afgebracht heeft en zo hoort het mijns inziens ook. Geen manipulatie of BS info. Want ik vergeet NOOIT dat de bushcrafters recht hebben op kwaliteit, waar ze met echt geld en geen monopoly geld voor betaald hebben.

De Zweedse firma Pinewood is sinds enige tijd ook in de lichtgewicht hybride outdoor broeken gestapt en zo’n outdoor broek zullen we wel eens langdurig in de harde praktijk ”aan de tand gaan voelen”. Het door de firma VriezzTrading gestuurde model is de Finnveden Hybrid Extreme Outdoor broek, waarvoor dank. Deze broek is designed in Zweden, maar wel gemaakt in Pinwood’s gecontracteerde fabriek te China.

DE KORTE PINEWOOD HISTORIE. Voor de snelle of luie jongens & meisjes onder de lezers & volgers, die niet van de Pinewood historie houden, sla dit item maar rustig over, maar ik ga gewoon verder. Ofschoon de Zweed Rainer Rüssel al rond de Jaren 90 vanuit de kelder & garage van zijn ouderlijk huis begonnen was met het op kleine schaal fabriceren van kledingstukken voor de Zweedse markt, duurde het tot 1997 voor registratie van het handelsmerk "Pinewood". Begonnen werd met het altijd nog verkrijgbare "Canada hemd Classic" in vier kleurencombinaties. Overigens bleven de auto’s van zijn familie destijds noodgedwongen buiten de garage staan. In 1997 kwam het tot de octrooi aanvraag bij de Nationale Zweedse Patent en Registratie Kantoor en gingen Rainer zijn ouders, ooms en tantes ook meehelpen om “alles” ingepakt en verzend gereed te krijgen.

Wat begon met het ontwerp, de fabricage en de levering van één houthakkershemd, zou tot het huidige assortiment van de fraaie en vooral zeer functionele Pinewood outdoor kledinglijn leiden. Om aan de grote vraag te voldoen liet Rainer deze veel gevraagde kledingstukken door slechts één fabriek produceren. Werd er dus “in den beginne” eerst met één fabriek samengewerkt, later zouden er meerdere specialistische kledingfabrieken in binnen en buitenland en het Verre Oosten volgen. Elke fabriek maakt en levert aan Pinewood dat kledingstuk waar het specialist in is, dus met andere woorden, shirts komen bij gerenommeerde shirtmakers vandaan, regenjassen van regenkleding specialisten enzovoort, maar wel onder Pinewood’s eigen controle op kwaliteit. Natuurlijk werkt Pinewood ook met veel deskundigen zoals bijvoorbeeld Thomas Ekberg samen. Dit alles om de Pinewood kleding concurrerend op de Outdoor markt te kunnen brengen. Ik denk dat je nog wel veel outdoor kleding voor je “zuur verdiende geld” krijgt, maar jammer genoeg gaat Pinewood qua prijs ook “in de hogere regionen” zitten. Hopelijk is de kwaliteit er dan ook naar, maar dat zullen de veld en draagtesten in de harde praktijk wel uitwijzen!

Finnveden Hybrid Extreme broek

DE BESCHRIJVING & FABRIEKSSPECIFICATIES VAN DE FINNVEDEN HYBRID EXTREME OUTDOORBROEK.                                                                                                                                                    

Verbeter je outdoor/wandeluitrusting met deze Finnveden Hybrid Extreme Outdoor broek met een moderne pasvorm en het bijhorende Finnveden Hybrid Jack. En als u wel braaf maar niet slaafs geweest bent, mag u zo’n product best aan Sinterklaas & de enige echte Zwarte Pieten vragen.

 • Duurzame outdoor broek met een moderne pasvorm.
 • Geschikt voor veel outdoor activiteiten zoals: wandelen, bushcraft, vissen, jagen en alledaags gebruik en rondom huis.
 • Wandel lekker makkelijk in deze duurzame broek voorzien van de 4-weg stretch en wind- en waterdicht membraan.
 • Sterke, veelzijdige hybride broek geschikt voor wandelen, alledaags gebruik en jagen.
 • Het materiaal is voorzien van een waslaag en getapete naden voor extra waterafstotende eigenschappen.
 • Ventilatieopeningen met ritssluiting aan beide achterzijden broekspijp.
 • Ruime zakken met ritssluiting.
 • Verstelbare taille met klittenband.
 • Verstelbare broekspijpen met knopen (3 standen), water werende ritssluiting en een kunststof schoenveterhaak.
 • Eco-vriendelijke behandeling: Bionic Finish® Eco Organisch Fluorcarbon (PFC) vrije impregnering voor extra water en vuilafstotende eigenschappen.
 • Materiaal: 96% polyamide, 4% elastaan (pas dus op voor vuurvonkjes bij kampvuren).
 • Gewicht: 600 gram (in maat C52).
 • Wind- en waterdicht membraan met een waterkolom : >12.000 mm en een ademend vermogen van 30.000 g/m2/24hours.
 • Kleuren: Black/ D. Anthracite/ D. Olive/ H. Olive (723)
 • Beschikbare maten: C44 – C64 / D92 – D124 / C148 – C158.

 Specificaties

 

DE ONAFHANKELIJKHEIDS VERKLARING: Op mijn verzoek en zonder daaraan gestelde voorwaarden of stalorders heeft Big John de Vries van VriessTrading / Pinewood Europe de fraaie Finnveden Hybrid Extreme Outdoor broek aan mij opgestuurd, dit voor het maken van deze nieuwe Pinewood veldtest & outdoor broeken review.  De bevindingen en mijn statements in de review zijn geheel mijn eigen en deze zijn zonder tussenkomst van de genoemde firma, direct naar de webmaster opgestuurd. U kunt me niet op mijn blauwe ogen (die heb ik namelijk niet), maar wel “Op mijn veldtesten en mijn woord van Eer” geloven.

 

DE PINEWOOD BROEKEN MAATTABEL (WANT METEN IS WETEN):

 Maattabel

 

DE FINNVEDEN HYBRID EXTREME HEREN OUTDOORBROEK.

DE VELDTESTEN.

Maximaal 5 uit 5 ***** (sterren). (* = matig; ** = redelijk; **half = redelijk tot goed;  *** = goed; ***half = goed tot zeer goed; **** = zeer goed ; **** half = uitmuntend goed; ***** = excellent goed.

NORMALE PRIJZEN ZIJN BENODIGD. Er zijn best veel outdoor broeken “van naam en faam” die hun broeken veelal in het qua uurloon goedkope “Verre Oosten” laten maken. Daar is in principe niets mis mee, maar hang dan niet een “gouden prijskaartje” aan die “Verre Oosten broek” als zijnde dat het kledingstuk in Europa gemaakt zou zijn. Of moet ik soms  voor die “scheve schaats rijdende” Europese kwaliteits controleurs, de mogelijke uitstapjes tijdens de nachtelijke uren met die dametjes van plezier en/of het daar favoriete gokken in Macau ook nog gaan betalen? Geen woekerprijskaartje aan de kleding dus!

Let op: in dit gras/begroeiing zitten veelal die lastige teken en daarvoor beschermt deze jacht/outdoor broek u echter niet, gebruik dus een anti-teken middel zoals bijvoorbeeld Stich Frei en controleert u uzelf bij terugkomst in de bivak of thuis op die bloeddorstige dames teken.  Zoals altijd weer, het zijn de vrouwtjes die het soms bijtend doen.

OLD MILITARY MEMORIES EN NIET AFSLUITBARE ZAKKEN: En dankzij de ritsen op de elastische cargo zakken verliest u geen belangrijke voorwerpen in het veld of in het water. Want u zult daar maar een vouwmes, telefoon of de autosleutel van de terreinwagen verliezen of een plons in het water horen ! Ja René, dat van een vallende  vrachtwagensleutel in zee en daarna later niet weg kunnen rijden, dat ben ik nog niet vergeten. Gelukkig was/ben ik “ouwe ritselaar als ik ben” in de buurt en zonder mijn destijds hooggewaardeerde multifunctionele ritselsetje met Def. autosleutels, heb ik veel paniek en veel oponthoud & uitlopende tijdsbalk bij een oefening en dus boze gezichten voorkomen. Met mijn militair pensioen/FLO heb ik uiteraard dat setje bij de transportleider van de militaire transporteenheid semi-officieel ingeleverd.  

rits zijvak 

EERSTE INDRUK/ NULMETING:

PLUS:

+  Stoer uiterlijk/design.

+ Zeer functioneel.

+ Broek met robuuste dikte, dit ook door de ingestikte voering.

+  Vier stretch cargozakken van goede formaat.

+  Ventilatie ritsen aan de achterzijde broekspijpen.

Ventilatie rits

+  “Plakkende gummi” tailleband.

binnenband

+  Verstelbare broekspijpen met knopen (3-standen), water werende ritssluiting en een kunststof schoenhaak.

water werende rits met drukknopen

+  Goed werkende ritssluitingen.

+  De opgedroogde modder is gemakkelijk weg te poetsen.

+  Reserve setje drukknopen.

Veterhaak

MIN:  

- Wat mindere afwerking gestikt knoopsgat en riemlussen.

WENS:  Broekspijpen in mijn geval iets te lang, derhalve deze broeken in meerdere binnenbeen lengtematen aanbieden. Ik heb echter via de importeur begrepen, dat ze daar in Zweden “geen trek in” hebben.

Lengte maat                    

 

VELDTESTDAG 1. Het was vandaag een mooie zonnig wordende dag en ik ben met een vol gepakte KarrimorSF Magni rugzak en met de nieuwe Pinebroek Finnveden Hybrid Extreme Outdoor herenbroek aan, lang op pad geweest (paramilitaire hekpatrouille buitenzijde hek Vliegbasis). Dankzij de stretch werking van de stof, past deze broek mij goed in maat 52 en zat hij ook erg comfortabel.

zwoegend omhoog

Bij het beklimmen van diverse zandheuvels bewoog de broek goed mee, maar bij het bijhorende zweten was de ademende werking van de stof niet optimaal. Maar tijdens de benodigde pauzes met dan weer zitten & opstaan en tijdens de diverse messentesten met de CIVIVI Baklash en de LionSteel Jack 3 was de stetch werking erg goed. En ja die pauze’s nam ik meer dan een keer, dit vanwege die lange Hike afstand en het avies van de “Vereniging van oud-militairen met een beroepsdeformatie”! Dankzij de vier cargozakken van goede formaat met elk een ritssluiting, kon ik mijn testmessen, de telefoon, zakdoek, een klein persoonlijk EBBO-setje en mijn Mil-ID verliesvrij meennemen. Natuurlijk zijn mijn Hikeroutes speciaal niet vrij van water, modder en bramenstruiken (net zoals bij mijn vorige lange Hikes met voormalig Hikemaatje Marianna en met mijn bijhorende waarschuwingen “Het kan een beetje drassig worden”, dat Marianna destijds zo mooi kon herhalen). Dankzij de verstelbare 3-standen broekspijpen met drukknopen en de water werende ritssluiting, kon ik thuis (buiten) de vuile broek uittrekken zonder mijn voeten in moeilijke bochten te moeten wringen. En daarna kon ik de opgedroogde modder dankzij de Bionic Finisch Eco impregnering, wel gemakkelijk van de buitenstof afkloppen & afvegen. En ik kon tevens ook geen beschadigingen van de broekspijpen door die rottige bramenstruiken bespeuren.

zijritsen geopend

VELDTESTDAG 2. Op een eerst mooie zonnige dag met de volgepakte rugzak en “veel test zin” op pad om het geheel op draagcomfort, stevigheid en flexibiliteit qua gebruik te testen. Gelukkig had ik zoals gebruikelijk mijn lichtgewicht regensetje in een van de aangevlochten zijtassen gedaan, die mij een paar uur later goed van pas zouden komen. Want ineens werd de lucht zeer donker en kwam er een langdurige regenbui met dikke druppels aan die mij teisterden. Dus snel mijn regenjas aan en daarna snel een Mil Spec. Woodland regenhoes over de rugzak getrokken. Want sinds mijn FLO uit militaire dienst, ben ik toch wel wat “een watje” geworden en onnodig een natte uitrusting krijgen, is ook niet mijn ding. Ook had ik daarbij BEWUST geen Hightech regenbroek aangetrokken, dit omdat ik wilde kijken of/in hoeverre deze Pinebroek broek waterdicht en op zijn minst waterafstotend was. Ja ja, ik had echt wel een “no-big name maar goede lichtgewicht regenbroek” bij me. Dus in tegenstelling tot een tijdje geleden gehouden “Grote jachtbroekentest” in een Jagersmagazine, test ik dus wel intensief buiten en ook onder mindere prettige omstandigheden. Dus niet op het warme redactiebureau vanachter de computer, op een statische bivakplaats of in de kroeg. Bleven mijn bovenbenen in die langdurige regenbui van boven & voren eerst lekker droog, maar later na ruim een uur blootgesteld te zijn aan deze langdurende hevige regenbui, begon de stof van de Pinebroek Finnveden Hybrid Extreme Outdoor herenbroek bij de bovenbenen en de “Z**k-bak” toch nat door te slaan. En nee, ik had het echt niet in mijn broek gedaan. Ik ben niet perse een voorstander van waterdichte outdoor broeken, maar als het af fabriek gepropagandeerd is /erop staat, moet die broek wel waterdicht zijn  Gelukkig had ik na mijn FLO toch nog wat goede militaire beroepsdeformatie overgehouden en zette de “Wat ben ik toch zielig knop op OFF “ en daarbij was ik ook al op de terugweg naar huis. Tja, echt veldtesten en daar aansluitend pas een review maken is TOCH echt wat anders dan die “snelle reviews” van de zogenaamde “Chairboard Commando’s”. Dat op OFF zetten van de “Wat ben ik toch zielig knop” zouden overigens veel meer mensen moeten doen, net als de aan/uitknop van hun TV met die ziekmakende en echt misleidende  en eigenlijk al criminele boodschappen van de NPO en RTL.

En het belangrijkste feit is dat regen slechts maar water is en het meeste naast je af valt! Ondanks dat “natte akkefietje” en wat koude dijbenen, zat de broek tijdens de lange Hike met zware rugzak verder zeer comfortabel, hij bewoog tijdens het testen van diverse items erg goed mee met mijn “Ninja bewegingen” en waren er genoeg zakken voor mijn noodzakelijke binnen een seconde bereikbare EHBO Gear, (telefoon in plastic Zip-lock zakje), ID en CIVIVI vouwmes. Thuis aangekomen kon ik de broek uitdoen om te laten drogen en kon ik met mijn koude dijbenen en de rest van mijn body onder de welverdiende warme douche.

                           

 In de regen

Voor de mensen die vaak in de regen lopen en nat worden, deze muziekplaat met een knipoog uit lang vervlogen tijden. https://www.youtube.com/watch?v=ixmvEtQyzvs.

VELDTESTDAG 3. Op naar het nabij gelegen mountainbike parcour van de locale “fietsschool” met een gevarieerd terrein met onder andere basalt rotsblokken, kinderkopjes enzovoort. Hierbij was het belangrijk dat ik tijdens het testen van allellei Gear zoals testlaarzen, niet in mijn bewegingen werd afgeremd of belemmerd. Dankzij de stretch stoffen van deze outdoorbroek kon ik mij perfect bewegen. Daarna hikend het bos in, de lage zandheuvels bedwingen en in de lengte door een waterloopje lopen. Mede dankzij de waterdichte Mil Spec. HAIX laarzen en de goede pasvorm van deze outdoorbroek met de aan de onderkant strak afsluitbare broekspijpen met de schoenveterhaak aan de onderkant, werden mijn voeten niet nat en het ging lopen ook zeer comfortabel. Wat mij opvalt is het feit dat de lokale mooie bossen waar ik langdurig verblijf, steeds meer en meer met “grote bosmachines” leeggeroofd worden, dit als brandstof voor de zogenaamde klimaat verbeterende, maar eigenlijk de sterk vervuilvoetstap van “groene stroom” (zie onder).

TESTDAG 4, IN/RONDOM HUIS. Nee, niet op pad maar wat klussen in en rondom huis. Tja, het kan niet altijd feest zijn en in een weigering en de daardoor navolgende “langdurige radiostilte” heb ik ook geen trek. Dus maar die thuis klusjes uitgevoerd, waardoor dankzij de sterkte en elasticiteit van de stretchstof een mogelijk gat in deze outdoorbroek voorkomen is. Ik bleef namelijk met mijn gevulde dijbeenzak achter een redelijk scherpe hoekpunt van de nog in te bouwen oven haken/hangen, maar na afloop was er gelukkig dankzij die reeds genoemde stretchwerking GEEN gat of winkelhaak te bespeuren. Ook werden mijn “bouwvak kwaliteiten” dankzij de elastiteit van die stretchstof later niet gehinderd. Trokken maar meer “verprutsende BB dakdekkers” zo’n broek maar aan, dat zouden hun prestaties namelijk wel sterk verbeteren en hoefde ik minder te tieren.

VELDTESTDAG 5, WEER IN HET VELD EN WEER IN DE REGEN. Op een erg vroege en natte ochtend op zaterdag de 13e het veld weer in om de broek toch ook weer onder natte omstandigheden verder te testen. Ja, iemand moet dat leuke werk doen, want “meten is weten en gissen is missen”. Tja, zoals ik erin sta zijn echte langdurige veldtesten TOCH zeer belangrijk en deze veldtesten “vertellen” soms echt heel wat anders dan die “snelle reviews” van de reeds genoemde “Chairboard Commando’s”, die tevens denken alles beter te weten.  Ja, ik weet het, ik hebt het er al over gehad, maar als gediplomeerd Senior Instructeur (KL) vindt ik dat de kracht van de boodschap in de herhaling ligt! Ik moest onderweg in die regen een rottig veld met hoge graspollen, braam en andere struiken oversteken en jawel hoor, het was weer zo’n “speciale zaterdag”. Voor mij was de nacht & ochtend ondanks die regenbuien veel beter begonnen dan voor deze achter een struik liggende dode schaap. Natuurlijk heb ik hierbij tijdens het fotograferen van het “gesneuvelde” schaap wel ruime afstand gehouden, dit slachtoffer was namelijk wel echt gestorven!  Daarbij kwam nog dat ik goed ontbeten dus geen trek in vroege shoama had. Tja, “het bos is een wrede rechter en geeft ieder van ons wat hij/zij/het verdient”. Daarna moest ik wat zigzaggend een lang veld met opgehoogde graspollen over, waarbij zoals veelvuldig gezegd, deze broek weer zeer comfortabel in het dragen was. Maar toen de broek door de regen weer nat werd, veranderde het een en ander weer. Het viel mij op dat het regenwater niet van de buitenstof afparelde, maar er “ongewoon gewoon” introk. Dit resulteerde weer in een klamme en later koude dijbenen. Nadat het droog weer was geworden en het zonnetje bleekjes zijn dienst deed, begon de Pinewoodbroek redelijk snel op te drogen. Wat ik onderweg ook best handig vond, is de lange ritssluiting van de gulp voor snelle plaspauze. Ook handig zijn de vier elastische afsluitbare zakken voor je Gear en de verstelbare 3-standen broekspijpen met drukknopen en de waterwerende ritssluiting. Daarna mocht de smerig geworden broek in de was en ik onder de warme douche.

VELDDIENSTDAG 6. Op een verschoven zaterdaghike naar de zondag was het weer eens vochtig. Iedereen krijgt wat hij/zij/het verdient, wat eigenlijk goed uitkwam bij de veldtesten van deze outdoorbroek. Gelukkig liep tijdens de buien mijn route eerst door bosrijk gebied, wat me toch ietwat beschermde. De druppels trokken in de stof en ik werd naast wat klam bij de bovenbenen ook wat koud. De Bionic Finish van de stof had zeker een vrije dag genomen, dus de gang er maar weer in gezet en even opschakelen om warm te blijven dus.

regen sloeg door

Daarna ging de route door de polder en langs wegen nabij de snelweg. Om een gravelpad te kunnen bereiken moest ik via een bospad een stukje door een weiland. Bleek een agrarier mij gespot te hebben en kwam verbaal en nonverbaal dreigend op me af. Hij durfde het niet geheel aan om echt dichtbij te komen en riep “Wat doe je hier en het is verboden om hier te lopen. Waarop ik antwoordde ”Er staan geen verbodsborden, anders had ik hier niet gelopen”. Waarop hij nog kwader werd” en ik rest van onze conversatie maar niet zal herhalen. Maar ik heb uit fatsoen wel via de kortste route die wei verlaten, en ging richting het gravelpad. Van daaruit ging ik weer het bos in rechting huis. Deze broek zat bij al die afgelegde km’s weer uitmuntend goed. Thuis heb ik de modder van de stof geborsteld, want elke keer de broek wassen is mijninziens niet nodig, want de volgende trip wordt ik toch weer vuil. En we moeten tenslotte ook aan het milieu denken, nietwaar?                  

VELDDIENSTDAG 7. Op een echt vrieskoude en voor mij een lekkere winterse dag weer met de gevulde rugzak op een lange Hike voor het testen van de Pinewood broek, de HAIX laarzen en het nieuwe QSP vouwmes. Ja, zulke dingen test je het beste in de echte praktijk, want potentiele kopers hebben recht op goede Gear voor hun zuurverdiende geld. En gelukkig zat de Pinebroek Finnveden Hybrid Extreme Outdoor herenbroek net als bij alle testdagen weer zeer comfortabel, ook bij al mijn schijnbewegingen in het bos en op de testarea’s. Natuurlijk ging het grootste gedeelte van die route door de bossen rondom mijn testplaats en langs de NL/BE grens. Op het begin van die lange Hike kwam ik een mannelijk paartje tegen, die tijdens mijn pauze’s en testen ook weer in de buurt verschenen. De eerste pauze ging ik zonder onderlegkussentje op een ontdooiende dus natte bank zitten en kreeg “An Passant” natte billen van de natte planken. Brrr, dat koude water, maar gelukkig scheen de zon op mijn “Butt”, die het geheel snel droogde. Verder op mijn route moest ik een stuk door rottige braamstruiken, waarbij de broek als ook de laarzen zich kranig weerden. De derde keer van de pauze zat ik op mijn verre testarea met dikke boomstammen als zitbanken van mijn noedels te genieten toen die “oude bekenden” ook weer verschenen. De grote QSP-vouwer stak in een professorisch tafeltje voor me, blijkbaar waren het geen messenliefhebbers, want daarna heb ik ze niet meer gezien. Jammer genoeg had ik ook op een harshoudende boomstam gezeten, dus ik plakte nog wat na. Mijn terugroute liep op zo’n vijf meter parrallel aan de NL/BE grens, maar het laag gelegen pad was zeer drassig en soms moest ik daar ook door erg diepe plassen, maar gelukkig voorkwam de strakke stand van de verstelbare 3-standen broekspijpen met drukknopen en de waterwerende ritssluiting natte onderbenen. Maar wat stonden dat oudere Belgische paartje te kijken doordat ik ongewoon gewoon door die diepe plassen liep.

Na deze zeven testdagen blijf ik deze Pinewood outdoorbroek in de harde outdoor & bushcraft praktijk testen edoch ik ga niet elke dag meer specifiek beschrijven.

Ik weet genoeg van deze outdoorbroek, sluit de draagtesten voor de review af en maak de beoordeling ervan op. Mochten er nog zaken veranderen, laat ik het u hierna weten.

                  

DE PERSOONLIJKE BEVINDINGEN VAN DE PINEWOOD FINNVEDEN HYBRID EXTREME HEREN OUTDOORBROEK.

DESIGN:

Zeer goed / ****.

PASVORM:

Zeer goed / ****.

DIKTE BUITENSTOF:

Zeer goed / ****.

KWALITEIT AFWERKING:

Goed tot zeer goed / ***half.

BRAAMSTRIJK RESISTANT:

Goed  tot zeer goed/ ***half.

WERKING STRETCH MATERIAAL:

Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT/BEWEGINGSVRIJHEID:

Uitmuntend goed / ****half.

FUNCTIONALITEIT:

Goed tot zeer goed / ***half.

ANTI-TEKEN BEHANDELD:

Nee /-----.

COMPLEETHEID:

Goed tot zeer goed / ***half.

KWALITEIT BUITENSTOFFEN:

Goed tot zeer goed / ***half.

KWALITEIT VOERING:

Goed tot zeer goed/ ***half.

KWALITEIT RITSSLUITINGEN:

Zeer goed / ****.

FUNCTIE ZAKKEN:

Zeer goed / ****.

FUNCTIE VERSTELBARE BROEKSPIJPEN MET RITS:

Zeer goed / ****.

FUNCTIE SCHOENHAAK:

Goed tot zeer goed / ***half.

VUIL AFSTOTENDHEID:

Goed tot zeer goed / ***half.

WATERDICHTHEID:

Matig / * (Zie testdag 2 en 7).

WATERAFSTOTENDHEID:

Redelijk / ** (zie testdag 5).

WINDDICHTHEID:

Zeer goed / ****.

ADEMEND / VENTILEREND VERMOGEN NIEUW / ONGEWASSEN EN MET GESLOTEN VENTILATIE RITSEN:

Redelijk / **.

NA GEWASSEN TE ZIJN GEWEEST, HIKEND MET GESLOTEN VENTILATIE RITSEN:

Redelijk tot goed /**half.

NA GEWASSEN TE ZIJN GEWEEST, HIKEND MET OPEN VENTILATIE RITSEN:

Goed / ***.

DUURZAAMHEID / SLIJTVASTHEID:

Goed tot zeer goed / ***half.

GELUIDSREDUCERENDHEID STOF:

Goed tot zeer goed / ***half.

AAN DE LUCHT DROGEN VAN DE STOF:

Goed tot zeer goed / ***half.

MACHINE WASBAARHEID:

Zeer goed/ ****.

WOW FACTOR QUA DESIGN:

Zeer goed / ****.

PRIJS & KWALITEITSVERHOUDING:

Goed tot zeer goed / ***half.

 

 

 

PERSOONLIJKE GEMIDDELDE BEOORDELING:

 

 

 

Goed tot zeer goed /***half.

 

RESUME: Ik vond (en vind) de Pinewood Finnveden Hybrid Extreme Heren Outdoorbroek erg stijlvol en dankzij de vier afsluitbare en rekbare broekszakken en kleur ook erg functioneel.

Que kleurstelling, gedektheid en camouflage is de gekozen kleur groen/bruin voor deze  outdoorbroek best goed, het ademend vermogen van deze outdoorbroek echter viel mij bij zware inspanningen echter wel wat tegen. Maar jammer genoeg scoorde deze toch wat “gepeperde” outdoorbroek qua waterdichtheid in mijn veldtesten en de natte en harde bushcraft / outdoor praktijk slechts matig en daar mag mijns inziens nog wel “aan gewerkt” worden. Maar ik vond deze Pinewood outdoor broek onder zware omstandigheden in het veld wel erg comfortabel zitten, dit dankzij de elastische stof en “plakkerige broeksband”, de ventilatieritsen aan de achterzijde van de broekspijpen en de verstelbare uiteinden van die broekspijpen. Daarbij kon deze broek zowel in het veld als rondom huis “ook een stootje” hebben. Je kunt hem zelfs in een “noodgeval” zelfs als hobby bouwvakkersbroek gebruiken.

 

DANKBETUIGING: Met dank aan “Big” John de Vries van VriezzTrading voor het “zonder stalorders” beschikbaar stellen van deze erg fijn dragende Pinewood Finnveden Hybrid Extreme Heren Outdoorbroek. Anders hadden we deze nieuwe Pinewood review ook niet kunnen maken. Vroeger zou je gezegd hebben” Give that man a sigar”, maar anno 2021 is dat zooooooooo fout!

www.bushcraft.nl