Nextorch TA01

DE NEXTORCH TA01 TACTISCHE HANDLAMP, VAN PROFESSIONALS VOOR PROFESSIONALS.
By: Henk Kraaijvanger.

Jaren geleden kocht ik op een van de eerste DKE messenshows bij de Mikx b.v. messen en Gear stand een Chinese kunststof TA6A Nextorch Xenon zaklamp voor in de gezinsauto. Ik weet nog dat de voormalige CEO van Mikx b.v. bij de uitleg van die aankoop heel erg enthousiast over het merk Nextorch was. Dat Chinese “lichtding” was toen sterk afgeprijsd, waar elke gewone Nederlander best wel gevoelig voor is en deze goede lichtgewicht kunststof zaklamp gebruik ik nog steeds als back-up in mijn gezinsauto. Ooit heb ik met deze zaklamp op een vakantiepark er eens wat “weglopende “half sterke ratjes” ‘s avonds in de buurt mijn tienerdochter “in het zonnetje” mee gezet, die daarna wegrenden. Scheelde mij ook weer wat ontvelde knokkels. Dus de Nextorch zaklamp “Saved that day”. Jammer genoeg is het onder andere door de sterke concurrentie en het wisselen van importeurs wat stil rond Nextorch geweest, maar daar is nu verandering in gekomen.

NEXTORCH INDUSTRIES CO.,LTD.
Dit moederbedrijf werd in 1997 in China opgericht en maakte diverse gebruiksvoorwerpen eerst voor de interne en later voor de externe marktIn 1995 werd door CEO Robin Liang de lampendivisie van Nextorch opgestart en dat leidde ondanks de hevige concurrentie tot een van de meest toonaangevende Chinese zaklampenfirma’s.  Zelfs de Chinese Nationale Volkspolitie gebruikt de Nextorch tactische handlampen, wat wel wat zegt over het vertrouwen in de kwaliteit.  In het zelfde moederbedrijf bevinden zich naast Nextorch zaklampen ook NexTool (EDC innovatieve Tooltjes); TeKut en Knife DAO (messen); GLO-TOOB (lampjes met lichtstaafjes)  en Kitchen Dao (keuken-Gear). Dus voor “elk wat wils”!

DE MISSIE STATEMENT VAN DE NEXTORCH DRAAGBARE LAMPEN.
NEXTORCH is een wereldwijd leidend Chinees merk van professionele draagbare verlichtingsproducten en wijdt zich aan de taak om experts in wetshandhaving, de militaire beveiliging, de jacht en de bewakers te voorzien van professionelere draagbare verlichtingsproducten van hoge kwaliteit. In China is NEXTORCH aangewezen om als een onderzoeks- en ontwikkelingseenheid voor het ontwerpen en produceren van zaklampen voor de Chinese politie te fungeren en het is ook gekwalificeerd om een van de regelmakers te zijn die de helderheid van tactische zaklantaarns bepalen. NEXTORCH is daarnaast een van de leden van PLATO (Portable Lights American Trade Organization) die over de stemrechten daarvoor beschikt. Bovendien is NEXTORCH betrokken bij het maken en optimaliseren van ANSI-normen voor het helpen ontwikkelen van de zaklampindustrie. De Nextorch draaglampen worden verkocht in meer dan honderd landen, wat wel een en ander zegt over hun drive, hun ontwerpen, hun kwaliteitsbewustzijn en de service. 

Natuurlijk is “meten = weten, derhalve ondergaan hun draaglampen diverse beslissende testen in het eigen Nextorch laboratorium. Maar er worden ook eigen geregisseerde buitentesten gehouden en ook testen sommige bushcraft reviewers hun producten.

 fabriek

                          HET NEXTORCH LABORATRUM.                          

 

 

 distributieplan

VAN ONTWERP NAAR PRODUCTIE EN DE GLOBALE DISTRIBUTIE.                                       

                         

DE AL VERDIENDE OORKONDES & PRIJZEN. 

 - De lampenserie My Torch won de gepatenteerde product innovatieprijs. 

- De Saint Torch 3, ontworpen voor zoekacties won de Zilveren Award van de Asian Outdoor Industry Awards en ook de meest innovatieve prijs in Spanje, namelijk de Expo Cecofersa.

- De Light Star, een regelbare LED-koplamp met hoge prestaties, won de zilveren onderscheiding van de Outdoor Industry Awards.

- De B10, het eerste rechthoekige spot-fietslicht won in 2014 de China Outdoor Industry Annual Awards.   

- De TA10, een tactische zaklamp en compatibel met AA / CR123A / 14500/16340-batterijen, won de gouden award van de Asia Outdoor Industry Award. 

- De UL360, een draagbare campinglamp won in 2016 de ISPO Award.

- De My Star hoofdlamp en P5X- serie Dual-light-zaklantaarn hebben in 2016 de Red Dot Design Award gewonnen, wat de hoogste ontwerpprijs in Duitsland is.

- De TA30, het 1100 lumen tactisch licht, won in 2017 de Red Dot Design Award. Deze krachtige draaglamp is in de toekomst ook zeker een review waard.

op de fiets 

DE NEXTORCH PRODUCTLIJNEN VAN DRAAGBARE LAMPEN. 
1. De T-series (Tactical flashlights / tactische handlampen);
2. De P-series (Law Enforcement flashlights / handlampen voor de Wetshandhaving);
3. De H-series (Outdoor flaslights / hand en hoofdlampen voor buitensport en werk);
4. De S-series (Mini flashlights / mini- handlampjes);
5. MyTorch-series (Smart light / Slim licht handlampen).

 

DE NEXTORCH TACTISCHE HANDLAMP TA01.
Daar ik nog geen review gemaakt had van Nextorch draaglampen en ik nu ook speciaal een “Fool-Proof & Anti-stress tactische handlamp” wilde reviewen, hier is hij dan. Tactisch zwart, gekartelde  zelfverdedigingsring /Crowned  Bezel, geen meerdere inschakelbare lichtsterktes, dus simpel en doeltreffend in gebruik, want er zijn militair spreekwoorden “Keep It Super Simpel Stupid” of “Keep It super Simpel”). Met andere woorden de Nextorch TA01 is super eenvoudig aan en uit te schakelen, (niet meer en niet minder) en dat natuurlijk ook onder stres verhogende voorvallen/calamiteiten, zodat u niet per ongeluk onbedoeld licht ontsteekt. Of dat u eerst via diverse lichtstanden moeten switchen om eindelijk de goede lichtstand te krijgen en er dan pijnlijk achter komen dat het niet meer hoeft. “De show is namelijk over”.

TIP: lees vooraf de compact ingepakte gebruiksaanwijzing om opstart/verdere bedien problemen te voorkomen.

Natuurlijk testte Nextorch deze TA1 ook in hun “buitenlaboratorium”. Zie ook hun eigen video: https://www.youtube.com/watch?v=ykoGtB1SSYU.

WAARSCHUWINGEN / LET OP:
-  Kijk niet in de directe lichtbundel. 
-  Schijn nooit als geintje in iemand anders ogen waardoor de ogen beschadigd kunnen raken.

- Schijn in een echte noodweersituatie de aanvallende crimineel/Raper/Mugger recht in de ogen om hem/haar te desoriënteren. En afhankelijk van deze gevaarlijke situatie, vecht of vlucht / Flight of Fight en dit mogelijk met behulp van het  hard slaan met de tactische lampkopring / Crowned Bezel op zijn/haar kwetsbare hoofddelen. Die tactische lampkopring zal na een vechtklap / hit ook wel wat pijnlijke DNA van de aanvaller/aanvalster verzameld hebben voor een mogelijk arrestatie als hij/zij in de politiecomputer voorkomt. Beroep U op het politiebureau altijd direct op een Noodweer situatie en uw recht op zelfverdediging!   

 lichtbundel

                                    DE LICHTBUNDEL VAN DE NEXTORCH TA 01.

Richt daarbij het heldere midden van het spotlicht op het hoofd en de handen van de aanvaller en door de grote lichtbundel ziet u ook of zijn/haar omgeving voor extra gevaar zorgt.

Demonteer de tactische zaklamp nooit zelf, stuur bij echte problemen op naar de Nextorch verdeler.

- Gebruik de tactische zaklamp op de juiste manier en misbruik hem niet als bijvoorbeeld een “hamer”.

- Verwijder in principe nooit de accu of batterijen bij een natte lamp of in een natte omgeving.

- Spoel na gebruik in zout water of corrosieve chemische vloeistoffen de zaklamp met stromend zoet water af en maak deze daarna schoon en goed droog.

- Vet de waterdichte O-ring van de eind kap met Nextorch siliconenvet of een ander goed merk siliconenvet in als de sluitkap wat moeizaam begint te gaan.   

- De stalen kledingclip is alleen/het beste te verwijderen en te plaatsen met verwijderde eind kap. 

- Haal bij langdurige opslag van de zaklamp de oplaadbare batterij/accu of de twee CR123A batterijen uit de zaklamp.                                                                                                                                      

Veel succes met dit tactische precisie lichtinstrument, het is mijns inziens een goede keuze voor een stress vrije eenvoudig te bedienen tactische zaklamp!

nachtpatrouille

HET OPLADEN VAN DE 18650 ACCU MET BEHULP VAN HET USB KABELTJE:

-          Controleer of de tactische zaklamp schoon en droog is.

-          Verwijder de eind kap door hem linksom (tegen de wijzers van de klok) los te draaien.

-          Verwijder de 18650 oplaadbare batterij/accu.

-          Plaats het kleine smalle eind van het USB kabeltje in de oplaadopening in het groene vlakje van de 18650 oplaadbare batterij/accu (aan de + zijde).

-          Plaats daarna het andere brede eind van het USB kabeltje in de powerbank, mobiele telefoon of computer.

-          Als het oplaadproces/het opladen bezig is, ziet u een rood licht op het wit van de plus pool van de oplaadbare batterij/accu.                                                            

DE SPECIFICATIES VAN DE NEXTORCH TA01.

AANTAL EN SOORT LICHTSTANDEN:

Twee, momentum licht en constant aan licht.

SOORT LICHTKLEUR:

Neutraal wit licht voor betere herkenning van details.

MAXIMALE LICHTSTERKTE:

500 Lumen.

 

SOORT LICHTBUNDELS:

Helderder spotlicht met brede licht bundel eromheen. Zo heb je en een spotlicht target herkenning en een omgeving licht scan.

BRANDTIJD MET VOLLE LADING:

4 uren.

MAXIMALE AFSTAND LICHTBUNDEL:

185 meter.

SCHOK & VALBESTENDIGHEID:

2 meter.

WATERDICHTHEID:

IPX-8 , tot 2 meter onder water.

LEEG GEWICHT:

89 gram zonder batterij.

GEWICHT MET STOOMVOORZIENING:

136 gram met oplaadbare 18650.batterij/ accu.

AFMETINGEN ZAKLAMP:

Lengte: 13,5 cm.

Dikte lamp kop: 30 mm.

Dikte lichaam / body: 23 mm.

MERK EN TYPE LICHTBRON:

CREE XP-G3 S4 neutraal wit licht.

MATERIAAL LAMP LICHAAM / BODY:

Zeer sterk 6061 - T6 vliegtuig aluminium met Mil Spec. type 3 anodisering.

 

MATERIAAL LAMP KOP:

Van 6031 - T6 vliegtuig aluminium, is ook Mil Spec. type 3 geanodiseerd. De lamp kop is tevens van een gekartelde ring voorzien.

MATERIAAL LENS:

Slagvast kunststof.

 

BIJZONDERHEID KLEDINGCLIP:

Zwart staal, demontabel en gemonteerd niet draaibaar, zeer stabiel bevestigd doordat hij gedeeltelijk onder de eind kap zit en daardoor geborgd wordt.

POWER DOOR AANTAL / SOORT BENODIGDE ACCU’S OF BATTERIJEN:

- 1 oplaadbare 18650 batterij/ accu, of

- 2 niet oplaadbare CR 123A batterijen.

SCHAKELAAR BEDIENFUNCTIE MOMENTUM LICHT:

- Momentum licht d.m.v. een druk op de rubberen  drukknop van de tactische schakelaar op de eind kap achteraan.

SCHAKELAAR BEDIENFUNCTIE LANGDURIG LICHT:

- Langdurig licht d.m.v. een rechts omgaande draai aan de geribbelde ringschakelaar van de eind kap achteraan.

 

TOEBEHOREN:

Oplaadbare batterij/accu; gebruiksaanwijzing; polsriem; USB oplaadkabeltje; O-ring setje en een CR 123 A batterijen pack omhulsel.

ONTWERP EN PRODUCTIELAND:

China.

ADVIESPRIJS:

Geen opgave.

OPTIONELE HULPMIDDELEN:

Tactische zaklampring TR-1;

V6 flexibele kunststof holster.

 

Ik heb deze TA01 tactische zaklamp wekenlang met veel voldoening gebruikt, zie onder. Het belangrijkste van dit licht instrument vindt ik de NO NONSENSE simpele anti-stress bediening aan de achterzijde, dit in combinatie van het vermogen van 500 Lumen en de gekartelde zelfverdedigingsring / Crowned Bezel!  Dit alles is wat mij betreft is genoeg om de TA01 als nuttig Tactisch zelfverdediging lamp te bestempelen.

doet het nog steeds in het water 

DE GEBRUIKTESTEN.

 

ACTIVITEIT:

BEVINDINGEN:

 

 

 

 

DAG 1.

 

 

 

 

Hond in het pikkedonker uitlaten.

Momentum lichtknop moest je  best stevig indrukken en daarbij voelde ik ook iets van beweging in het schakelsysteem.                       Gebruik duurlicht schakelaar (verdraaien met de duim) is nog wat onwennig.                                                                    De twee standen schakelaar werkte verder zeer goed.                                                                            De tactische zaklamp scheen met een brede bundel met ook een smaller spotlicht al ook een verre bundel.  De kledingclip klemt goed.

 

DAG 2.

 

Hond in een lange donkere bosweg uitlaten.

De kledingclip klemt goed en draagt eigenlijk ook goed in een dunne broekzak.                                                    De lichtbundel met spotlicht en brede bundel werkt OK.

 

DAG 3.

De droptesten op de bos/weidebodem en de waterdichtheidstest in zoet water.

De droptest van circa 2 meter hoogte: zeer goed doorstaan.

De waterdichtheidstest: ook zeer goed doorstaan.

 

DAG 4.

Tijdens hevige regenval, hagel, onweer en harde wind/windstoten dat tijdens duisternis.

Controle buiten het huis. Dan is deze zaklamp van een onschatbare waarde en ook nog waterdicht ook.

DAG 5.

Hond in een lange donkere bosweg uitlaten.

All OK, zie ook boven.

 

DAG 6.

 

Schijnen en als primaire beveiligingstool in het bos.

Deze lamp geeft voldoende licht voor gebruik bijvoorbeeld op patrouilles en rondes, maar gelukkig niet zo ver als hun top Saint stroperslicht met alle gevolgen van dien.

DAG 7.

Opladen via USB poort.

OK, wel moet je daarvoor de oplaadbare batterij/accu uit de lamp halen.

 

DAG 8.

Gebruik tijdens het uitlaten van de hond op eenzame weg.

 

All OK.

DAG 9.

Gebruikt bij het bijschijnen tijdens reparatieklusjes.

OK, geen krassen dankzij harde krasvrije anodiseerde laag van het lamplichaam.

 

DAG 10.

Gebruik tijdens rondgang buurt op zoek naar “Graffiti prutsers”.

Schijnt OK en geeft een goede back-up bij een “WSHTF scenario”.

DAG 11.

Bijschijnen om in een donkere ruimte grote en hinderlijke spinnen te vangen.

 

All Ok.

DAG 12.

Controle verdachte hangplek bij een bunker achteraf op stille weg.

Goede lichtbundel en vertrouwen in kartelrand en mezelf.

DAG 13.

Als vervangende koplamp op mijn stadsfiets met homemade lampadapter.

Goede lichtbundel, schijnt verder en beter dan de fiets koplamp zelf. All OK.

 

circa 30 meter afstand 

DE PERSOONLIJKE BEOORDELING VAN DE NEXTORCH TA01:

(* = matig; ** = redelijk; **half = redelijk tot goed;  *** = goed; ***half = goed tot zeer goed; **** = zeer goed ; **** half = uitmuntend; ***** = excellent.

 

SCORE LAMPLICHAAM / BODY:

Zeer goed / ****.

SCORE LENS:

Zeer goed / ****.

SCORE TACTISCHE RAND LAMP KOP:

Goed tot zeer goed / ***half.

SCORE BEDIENBAARHEID SCHAKELAAR:

Zeer goed / ****.

AFWERKING:

Zeer goed / ****.

COMPACTHEID/ AFMETINGEN:

Zeer goed / ****.

FUNCTIONALITEIT:

Zeer goed / ****.

DRAAGGEWICHT:

Goed tot zeer goed /***half.

LICHTSTERKTE:

Goed tot zeer goed /***half.

PRODUCTIE KWALITEIT:

Zeer goed /****.

WATERDICHTHEID:

Zeer goed / ****.

IMPACT RESISTANT (EIGEN VALTEST):

Zeer goed /****.

KWALITEIT HARDE ANODISERINGSLAAG :

Excellent goed / *****.

SLIPVASTHEID LAMPLICHAAM/BODY:

Goed tot zeer goed /***half.

ALS KUBUTAN INZETBAAR:

Zeer goed / ****.

ZUINIGHEID VERBRUIK:

Goed tot zeer goed /***half.

GEMAK OPLADEN:

Goed tot zeer goed /***half.

KLEMWERKING KLEDINGCLIP DIKKE STOF:

Zeer goed / ****.

KLEMWERKING KLEDINGCLIP DUNNE STOF:

Goed tot zeer goed /***half.

STEVIGHEID KLEDINGCLIP:

Goed tot zeer goed /***half.

BEVESTIGING KLEDING CLIP

Zeer goed / ****.

MEEGELEVERDE ACCESOIRES:

Goed/***.

 

GEMIDDELDE PERSOONLIJKE SCORE NEXTORCH TA01: Zeer goed / Very Good / **** / 4 out 5 STARS.

 

RESUME: De Nextorch TA01 is echt een eenvoudig en stressvrij te bedienen “no nonsens” tactische zaklamp. Het geheel is solide geconstrueerd, goed afgewerkt en van een effectieve gekartelde zelfverdediging kop ring voorzien. Ik vind de harde geanodiseerde laag van het lamplichaam de meest kras vaste soort, dat ik in mijn “testhanden” heb gehad. Die Nextorch TA01 is dus ook zeer geschikt als de “Fast-Strike zelfverdedigingsmiddel” tegen die toch veelal loslopende criminelen en/of op verlof zijnde spijbelende “anti-zedenbeesten van rapers en muggers”. De gekartelde rand van de lamp kop kan daarbij levensreddend zijn, maar is na gebruik van zo’n reddend optreden (op bijvoorbeeld een ruit) door de gebruiker na een mogelijke beschadiging niet te verwisselen. Mede dankzij zijn tactische snelle momentum aan/uit drukknopschakelaar aan de eind kap, is er in een noodgeval razendsnel krachtig reddend momentum licht beschikbaar. En indien echt nodig, kan dat momentum licht na enige gewenning via met de geribbelde ring/draaiknopschakelaar van de eind kap ook snel in permanent licht veranderd worden. Wel had er een functioneel en “snel te gebruiken/speed foedraal” bij deze zeer functionele tactische lamp bijgevoegd dienen te worden.

 

TIPS: 

-          Lever er een functioneel foedraal bij. 

-          Maak ook een dun plastic omhulsel / hulsje voor de oplaadbare batterij / accu, waardoor deze tijdens het gebruik iets minder “voelbaar beweegt”.

 

DANKBETUIGING: Met dank aan Lily van Nextorch China voor de extra informatie en het regelen van een testmodel via Nextorch Duitsland/Germany.  Ook Nextorch Duitsland / Germany vielen Dank.

 

Opmerking: In de toekomst wil ik wel eens het ultieme preppers en bushcraft zaklamp namelijk de Nextorch TA 10 testen & reviewen, dit doordat deze TA10 of TA15 met verschillende batterijen erg goed werkt. Hoe peppie en slim is dat systeem?

www.bushcraft.nl