KNAFS Burrito Grande vouwmessen showtas

DE KNAFS BURRITO GRANDE VOUWMESSEN OPSLAG EN MESSENSHOWTAS/ROL.

By: Henk “The Knife” Kraaijvanger.

Mooie en goede vouwmessen verdienen gewoon een goede opslagplek in een mooie verzameltas of rol, die je vol trots kunt meenemen naar een beursbezoek, een bezoek aan je messenvrienden of gewoon op vakantie in eigen land, dit om elke dag van EDC vouwmes te kunnen wisselen.  Of gewoon ook leuk voor thuis! Nu, met de fraaie KNAFS Burrito Grande opslag en showtas/rol doe je dat veilig en goed en daarmee mag je ook nog gezien worden.

HET ONTSTAAN VAN DE FIRMA KNAFS. Hier is hun eigen verhaal: “Wij zijn Ben en Athena Petersen en in 2018 begonnen we samen te werken. Er waren veel gesprekken over "wat als?" en waarom niet?" Ben had namelijk 8 jaar in de messenindustrie bij Blade HQ en CRKT gewerkt.

EN ERE WIE ERE TOEKOMT: Maar Ben is ook de Designer van o.a. het compacte WE Knife Banter 2004B Black vouwmes, het Ben Petersen design compact EDC-mes. Natuurlijk moest het op de “ American Way ook bigger” dus werd de grotere versie ervan ontworpen.

WE knife

                                         WE-Knife Banter 2004B Black zakmes.

 

HIERONDER BEN AAN HET WOORD: Ik hield van mijn werktijd bij een detailhandelaar van messen en bij een messenfabrikant, maar ik had altijd willekeurige ideeën over producten die ik kon maken die buiten de reikwijdte van het werk met mijn werkgevers vielen. En de ideeën zouden niet rusten, dus zijn we gaan samen ontwerpen en maken. Ben tekende een messenposter met alles wat hij ooit over zakmessen had geleerd erop. We haalden geld uit spaarpot, stopten het in een bedrijfsvergunning en kochten een brandblusser voor in de garage (die moest ik hebben om een bedrijf te beginnen, amigo!). De eerste reeks posters arriveerde en we rolden alle 1000 zelf op, dit nadat de kinderen naar bed waren gegaan. Het risico was stimulerend en ook eng. Er gaat niets boven je afvragen of die posterbuizen in je garage zullen vergaan of dat ze zullen verkopen. Maar jullie hebben het allemaal gekocht. Lieve genade, je hebt het gekocht! Bedankt! Niets motiveerde meer dan te zien dat anderen geïnteresseerd waren in onze ideeën. Er begonnen meer ideeën op te duiken en we begonnen dieper te graven om Knafs te ontwikkelen. Na verloop van tijd realiseerden we ons langzaamaan dat het tijd was voor Ben om fulltime uit de messenindustrie te stappen als we daarnaast onze eigen ideeën over de messenindustrie wilden nastreven.

En begonnen dus een messen gerelateerde bijzaak. Deze kleine bijzaak genaamd KNAFS is ONZE gekke manier om risico's te nemen, fouten te maken en rommelig te worden op onze eigen voorwaarden. Het maakt ons moe om ze het in te passen in hun drukke leven als ouders en als mensen met heel veel verantwoordelijkheden. We blijven dit kleine bedrijf beschouwen als een 'iteratieve raketlancering'. De raket was eigenlijk nooit klaar om het lanceerplatform te verlaten, maar we hebben hem toch gestart/gestuurd. Terwijl we verder gaan, willen we het wel verbeteren, laten groeien en uitzoeken hoe we “het ding in een baan om de aarde” kunnen houden. Dit is onze raket en we bepalen het succes of de mislukking ervan. En we zijn blij dat je hier ook bent voor de Knafs producten en de rit. Dit zal nog leuk worden”. Nu zijn we een fulltimebedrijf met 9 medewerkers, 150+ producten, een grotere garage en grotere dromen.

 

DE KNAFS COLLECTIE OMVAT:

  • Messenopslag tassen/rollen.
  • Vouwmessen.
  • Onderhoudsmiddelen en gereedschappen.
  • Reclameartikelen zoals patches, messen informatiematten, T-shirts en petten.

 

 ben en athene

                                                             Ben en Athena.

 

DE KNAFS BURRITO GRANDE MESSENTAS/ROL.  
De Burrito Grande is de grotere broer van de originele Knafs Tool Burrito.

knafs tas 

                                                    DE KNAFS BURRITO GRANDE.

 

Ontworpen om je geliefde messencollectie te verpakken in een beschermende heet gewaxte canvas tortillarol. De Burrito Grande messen opslagtas/rol biedt plaats aan 17 vouwmessen in de hoofdvakken. Maar dat is niet alles, deze messentas/rol kan zelfs 8 pennen of EDC-schroevendraaiers plus 4 andere items in de nylon band aan de onderkant opbergen. Deze Burrito Grande EDC-messen en gereedschapsrol is niet alleen een geweldige optie voor het opbergen van messen, maar doet ook dienst als messen onderhoudsmat. Het heeft ook magnetische hoeken om te voorkomen dat je gevallen messenschroeven in het op de grond/in het niets verdwijnen. De Burrito Grandemessenrol/tas is bijna alles wat een messenverzamelaar zich betreffende een messentas/rol maar kan wensen.  De Burrito Grande is ook aanpasbaar aan andere tassen, ze hebben een zeer grote flap met klittenband, dit om te kunnen matchen met elke ander wandhangers met klittenband. Je kunt dus de uitgerolde Burrito Grande als wandhanger naar eigen smaak aanpassen. De Burrito Grande is voorzien van een draagbeugel voor gemakkelijke draagbaarheid, en heeft aluminium sluitingen om je verzameling op veilig te bergen als je onderweg bent. In gesloten toestand kun je hiermee je mooi georganiseerde messencollectie in deze Burrito Grande eenvoudig opbergen in een la van je hotel of gereedschap box van je auto.

DE SPECIFICATIES VAN DE KNAFS BURRITO GRANDE.

MATERIAAL: Katoen gewaxt canvas en dubbel gestikte singelranden voor maximale duurzaamheid.

KLEUR: Houtskoolkleur met leisteenaccenten

GESCHIKT VOOR: voor maximaal 17 kleine, middelgrote en WE & KNAFS Big Banter messen. Natuurlijk kunnen ook andere merken van genoemde grootte in de messenvakken.

UITVOERINGS EXTRA’S:

-  Klittenband boven paneel, dit voor het verzamelen/plaatsen van patches
-  Hoekmagneten voorkomen dat tijdens de messen demontage de kleine schroeven van een vouwmes op de grond vallen en ze houden tevens de flappen van de Burrito Grande gesloten.
- Hoek doorvoeroog voor je koord als je je verzameling vouwmessen aan de muur wilt ophangen.
- Interne stevigheid ingebed, de achterkant is bewust stijver zodat de Burrito Grande mooi aan de muur hangt en ook de messen veilig blijven zitten tijdens het hangen.
- Elastische gereedschapsgordels houden de tactische pennen of Torx-gereedschappen vast als “een pitbull kampioen”. Kleine en grote elastieken op de onderste vakken voegen aan veelzijdigheid toe.
-  Open zwart metalen haaksluitingen voor meer veiligheid & duurzaamheid.
-  Bovenste handgreep en vergrendelingen voor eenvoudige opslag en draagbaarheid
- Te gebruiken als lade organiseer of decoratieve verzameling muurhanger.

MAATVOERING: 

Gesloten: 34 x 16 cm (13,25 x 6,5 inch).
Geopend: 34 x 75 cm (13,25 x 29,5 inch).

ONTWERPLAND: Ontworpen in Utah, VS

PRODUCTIELAND: Gemaakt in Binh Duong, Vietnam.

OPMERKING: Niet geschikt voor reuzen vouwmessen en vaststaande messen.

 

DE EERSTE INDRUK VAN DE KNAFS BURRITO GRANDE: De Knafs Burrito Grande is een zeer goed doordachte, functionele en erg goed gemaakte messentas/rol uit een mooi natuurlijk materiaal, namelijk canvas. Voor de duurzaamheid en de waterafstotende functie is het canvasmateriaal ook nog gewaxt. Je kunt deze Knafs Burrito Grande zowel gevouwen/opgerold, maar ook als wandhangsysteem gebruiken. I love it!

DE DUURZAAMHEID EN FUNCTIONALITEIT.
De Knafs Burrito Grande is een zeer functionele, doordachte messentas/rol, die naast erg fraai, ook erg gemakkelijk in het gebruik is. Er gaan 17 kleine en middelgrote vouwmessen en/of 8 pennen of gereedschappen plus 4 andere items in.

vol is vol                         

                                          DE BURRITO GRANDE BIJNA GEHEEL GEVULD.

  metalen sluiting                   

                       DE METALEN SLUITING EN HET OPHANGOOG OP DE RECHTERHOEK.

 

 

DE BEOORDELING VAN DE KNAFS BURRITO GRANDE:

 

 

Zeer goed/ ****/ Very Good.

 

 

  knafs logo

RESUME: Ik blijf dicht bij mijn eerste indruk van de Knafs Burrito Grande. De Knafs Burrito Grande is een zeer goed doordachte, functionele en erg goed gemaakte messentas/rol uit een mooi natuurlijk materiaal, namelijk gewaxt canvas.                                                             

Opmerking: Gewaxt canvas is een mooi materiaal en wordt door zijn natuurlijk authentieke uitstaling nu ook al voor messenschedes gebruikt, zoals bij de nieuwe Gerber Downwind jachtmessen.

Gewaxt canvas is weer eens wat anders dan het veel gebruikte Cordura nylon voor de foedralen. De Knafs Burrito Grande is erg mooi om te zien, erg traditioneel gemaakt, voorkomt beschadigingen en verlies aan uw vouwmessen, pennen en gereedschappen en is erg functioneel in het gebruik.

De Knafs Burrito Grande is tevens gemakkelijk in en uit te “rollen/ op te vouwen”, waarbij de vouwmessen goed in hun vakjes en de pennen onder het elastiek blijven zitten.

DANKBETUIGING. Met dank aan Ben en Athene Petersen voor hun vertrouwen in uw veldtester door deze functionele en fraaie messentas/rol beschikbaar te stellen voor deze nieuwe Knafs review. Zonder dat had deze review niet verschenen en zie ook hun website op: https://www.knafs.com/collections/pocket-knife-storage-case.

                                                                         

                                           Thank You Ben and Athena!

www.bushcraft.nl