Gerber Bear Grylls Card Tool

DE GERBER BEAR GRYLLS CARD TOOL.  By: Henk Kraaijvanger

 

Deze handige Bear Grylls Card Tool is een echt bruikbaar “hebbedingetje” en is ontworpen om zowel in de stad als in de buitenlucht of vakantie gebruikt te worden. Bij een vliegreis deze Card Tool nooit in uw handbagage meenemen, want dan bent u hem echt kwijt!

Het kunststof ABS huis van de Card Tool bestaat uit nylon, dat met 30% fiberglas versterkt is en tevens een slipvaste TPE laag heeft. Op dit kunststof huis is de stalen achterkant door middel van Phillips kruiskopschroefjes geschroefd.   

 

Gerber Bear Grylls Card Tool                                                   

Uiteraard is ook het handige Bear Grylls survivalboekje in de blister bijgevoegd.

Dit gecombineerde huis herbergt de volgende gereedschappen & functies:

 • Een 1 Lumen LED zaklampje (brandt alleen als er op de ovale drukknop met functieteken gedrukt wordt (moment drukknop). De drukknop bevindt zich in de demontabele stalen achterkant (2 Cr13 RVS). Deze LED lamp is water- resistant.

 

 • Een klein mesje met 3,8 cm lang conventioneel geslepen schaapvoetvormig lemmet uit 4Cr13 RVS (met grijze coating), waarmee je kleine snijklusjes goed (+++) kunt uitvoeren (zie foto bij het houtsnijden).  Op de lemmetrug is een speciaal vlakje (met functieteken) voor gebruik van de kleine vuurstaal geslepen, die goed (+++) bruikbaar is (zie foto).

 

Card Tool Knife

Voor het gebruik van dit kleine mesje heeft de D-handgreep een vingeruitsparing, wat rillen en een nagelsleuf voor gemakkelijk verwijderen van het mes uit zijn bergplaats. Ook zit er in de in de handgreep een uitsparing die iets groter is dan die voor een O2 zuurstoffles, maar in een noodgeval wel zou passen. Nood breekt wet.

Mogelijk is dit een extra functie erbij voor Gerber.

 

 • Een in de stalen achterkant geïntegreerde flessenopener, die met geplaatst mes ook echt op mijn flesje Jupiler werkte. Kan ook op een ander merk/soort zijn dienst doen.
Bottle opener

 

 • Op de stalen achterkant staat naast een bruikbare 8 cm lange maatverdeling in cm en inch ook het Gerber logo/merk en de functietekens van het kleine vuurstaal, de kleine kruiskopschroevendraaier en de kleine sleufschroevendraaier gegraveerd.

 

 • In het huis bevinden zich de verder bergplaatsen van de navolgende gereedschappen:

  - het kleine Ferrocerium vuurstaal die goed (+++) werkt. Het “richten en treffen” van de vonkjes op het dotje katoen met vaseline is even wat gewennig.
  - de kleine Phillips kruiskopschroevendraaier, die goed (+++) bruikbaar  is en waarmee je ook de achterkant kunt losdraaien.
  - de kleine sleufschroevendraaier die ook goed (+++) bruikbaar is.
Strike one

 

We've got fire

U ziet dat dit gemakkelijk op te bergen All-In pakketje u veel plezier kan bezorgen.

De maten ervan zijn: lengte 8,7 cm, breedte 5,8 cm en dikte 6 mm bij een draaggewicht ervan is 78 gram.

Check de website van de Groene Winkel Country Store uit Epe voor de adviesprijs, die heeft werkelijk alles van Gerber/Bear Grylls (ook boeken) of ga naar uw favoriete dealer.

P.S. De Survival Card van Bear Grylls is niet meer leverbaar. Een uitstekend alternatief is de Mini Survival Tool van BCB of deze nog wat goedkopere.

 

Messenexpert Henk Kraaijvanger was KMA OPC/ instructeur en onderofficier toegevoegd bij het Bureau Force Protection, nu is hij b.d. / retired
Tevens was hij vanaf 1996 messenredacteur bij de wapenmagazines SHOOT, AK-56 en free lance messentesten/schrijver voor SAM tot 1999.

Tot slot is hij de ontwerper van het HKD foedraal en de huidige voorzitter/lid van de DKE jury.

Importeurs, heeft u ook een mes of een ander scherp voorwerp dat u getest of besproken wilt zien? Bent u wellicht zelf (beginnend) messenmaker?

Mail ons op info@bushcraft.nl en wij laten u weten waar u uw mes of bijl heen kunt sturen.