Combatkit Knife Sheath

COMBATKIT GEAR, DESIGNED BY SOLDIERS - FOR SOLDIERS.  By Henk Kraaijvanger.

Als u de fraaie webpagina’s van “Neerlands” Groene webwinkel goed bekeken heeft, bent u veel specifieke uitrustingsstukken/gear van COMBATKIT tegengekomen. Ja echt waar, designed by soldiers - for soldiers!  They have the brains. COMBATKIT, huuuuuuuuuu?       Ja, COMBATKIT dus!

De gear van Combatkit zijn namelijk goed doordachte, goed vervaardigde en in de praktijk beproefde extra militaire uitrustingstukken/gear, wat je taak onder moeilijke omstandigheden wat kan verlichten. En je betaalt daarvoor niet gelijk de premium prijs. Dan heb je daar al geen omkijken meer naar. Het is ook niet voor niets dat Combatkit mijn HKD foedraal mocht produceren!

Echt ze maken daar bij Combatkit in Kroatië nagenoeg “van alles” van goede kwaliteit, dus echt geen “troep” b.v. uit “een Verweggiestan” (vul zelf maar in).                                                                                           

Welke Combatkit uitrustingstukken heb ik daarvan o.a. tijdens mijn diensttijd gebruikt?

-          De Buttstock Magazine Pouch voor de Diemaco C8.

-          De Combatkit lamp/multitool tas.

-          Het Combatkit lampfoedraal voor mijn groene SureFire G2 Nitrolon zaklamp.

-          De Knife Sheath 7 inch ( geschikt tot een lemmetlengte van 18 cm en breedte van 3,5 cm).

-          De Knife Sheath 5,5 inch ( geschikt tot een lemmetlengte van 14 cm).

En uiteraard mijn eigen designed HKD flexibel mesfoedraal, die ik gedurende lange tijd beproefd heb. Lucky me!

Onlangs heb ik met veel plezier de Mora Pathfinder gereviewd met zijn zwarte M.O.L.L.E schede. Deze schede was niet slecht, maar voor militair gebruik is een stevige camouflage uitvoering daarvan een betere keuze.

Mora Pathfinder & Combatkit 7 inch Sheath

HET “HUWELIJK” VAN DE MORA PATHFINDER MET DE COMBATKIT KNIFE SHEATH 7 INCH.

Ik gebruikte daarvoor dus mijn “oude” Combatkit Knife Sheath 7 inch in Disrupted Pattern Material IRR[i] voor deze Mora Pathfinder, waarin het lemmet met zowel de snede naar links als ook naar rechts wijzend perfect in de beschermende kunststof binnenschede past. Ook is de handgreep met de verplaatsbare zekeringsriem (met klittenband) perfect vast te zetten, zowel in hoge als ook lage positie. De nieuwste versie echter heeft in plaats van klittenband een drukknop, waardoor hij geheel geluidloos te openen is.                                                                                                                                                   

Voor plaatsing aan je OPS-vest  bezit de achterzijde vijf  horizontale PALS en een stevige verticaal riempje met drukknop. Maar hij kan ook aan een brede koppel of smalle broekriem. Dus Noord kan prima samengaan met Zuid, niets geen discriminatie of erger! 

Als extra bezit deze schede ook nog een aan de voorzijde opgestikt tasje met drain (max ca. 4,5 cm bij 13 cm) voor diverse hulpmiddelen, een multitool of een survivalkitje.

Combatkit ft. Mora

RESUME.

Het foedraal beschermt de drager perfect tegen het scherpe lemmet. Het foedraal is flexibel te dragen / inzetbaar en mijn inzien een must voor echte professionals. Dit zonder de bodem van je portemonnee te zien!

Met dank aan Willem van Putten van Country Store voor de ondersteuning van deze review.

 

Messenexpert Henk Kraaijvanger was KMA OPC/ instructeur en onderofficier toegevoegd bij het Bureau Force Protection, nu is hij b.d. / retired
Tevens was hij vanaf 1996 messenredacteur bij de wapenmagazines SHOOT, AK-56 en free lance messentesten/schrijver voor SAM tot 1999.

Tot slot is hij de ontwerper van het HKD foedraal en de huidige voorzitter/lid van de DKE jury.

Importeurs, heeft u ook een mes of een ander scherp voorwerp dat u getest of besproken wilt zien? Bent u wellicht zelf (beginnend) messenmaker?

Mail ons op info@bushcraft.nl en wij laten u weten waar u uw mes of bijl heen kunt sturen.

 


[i] Infra Red Reflective = infra rood werend 

 

 

 

 

Zij aanzicht

 

Achterzijde