Rovince Ergoline All Season Broek Review

Rovince Ergoline All Season Broek Review

De geteste broek dateert van 2011.  Een en ander zou dus gewijzigd kunnen zijn.

De broek is gemaakt van 220 grams doek met een samenstelling van 50% katoen en 50% polyester en is behandeld met de tekenwerende finish Zeck-Protect. Daarna heeft de broek nog een Teflon behandeling gekregen.

De Ergoline broek is voorzien van 2 steekzakken, 1 achterzak die sluit met een knoop, 2 dijbeenzakken met op de linker nog een kleinere zak. Met links daarvan een meszak en daarop ook weer een klein zakje. In de rechter steekzak is een stukje band bevestigd met daaraan een kleine karabijnhaak. Handig om er de autosleutels aan te bevestigen.

De insteek van de zakken is belegd met imitatiesuède. Hiervan is ook de tailleband voorzien. Dit helpt te voorkomen dat het shirt uit de broek kruipt. De tailleband is op enkele plaatsen voorzien van ingezet elastisch materiaal zodat de tailleband mooi aansluit zonder te knellen. De 6 riemlussen laten een riem toe van 4cm breed.

De voorsluiting bestaat uit een kleine broekhaak en een knoop. Deze zitten te dicht bij elkaar om affectief te zijn. De tailleband zou aan de achterkant best 2 cm hoger mogen zijn.

De 2 dijbeenzakken zitten iets te hoog waardoor de spullen die je er in hebt gestopt tijdens het zitten tegen de dingen in je broekzakken duwen. Op de linker dijbeenzak is een foeilelijk knalgeel logo geborduurd in de vorm van een gestileerde zwijnenkop.

De meszak is voorzien van een klep. Dit is bijzonder praktisch. Wie wel eens over sloten heeft moeten springen met een mes of priest in de meszak van zijn jachtbroek weet hoe snel je die kunt verliezen. Niet bij deze broek, dus.

Rovince Ergoline All Season Trouser

De Ergoline broek draagt behoorlijk warm. Het zou waarschijnlijk beter zijn geweest de anti-baklaag, pardon Teflon, achterwege te laten, of een kwaliteit te kiezen met 65% katoen. Bij warm weer gedraagt deze broek zich als een broeikas. En het kan dan wel een “all-season” broek zijn, maar wanneer heb je last van teken? Niet in de winter. Deze warmte is echt een probleem. Al bij 20° krijg ik enorme spijt dat ik deze broek heb aangetrokken. Daardoor heb ik hem sinds 2011 misschien 5x gedragen, meer niet. Terwijl de tekenwerende werking echt OK is.

Mijn oplossing tegen teken is een paar enkelelastiekjes. Die kosten geen drol. Broekspijpen er om heenslaan en klaar is kees. Na het lopen door hoog gras of struiken klop ik mijn benen even af. 

Toch gebeten door een teek en uw dokter vertrouwt de boel wel maar u niet? Ik heb zelf prima ervaringen met een bioresonantie therapeut. Mijn Borreliose is al jaren weg.

Bent u leverancier of fabrikant op het gebied van bushcraft, survival of prepping? Wilt u hier een review zien van uw product? Neem contact met ons op via info@bushcraft.nl