PELI 7100 TACTISCHE ZAKLAMP

DE NIEUWE PELICAN HIGH POWER LAMPEN VERANDEREN HET DUISTER IN HET LICHT.
Door: Henk Kraaijvanger.

 

DE START VAN PELICAN (PELI) & DE LANGE PELI HISTORIE: 
In 1976 werd het Amerikaanse bedrijf Pelican opgericht door Dave Parker en zijn vrouw Arline in hun garage te Torrance, Californië. Als enthousiaste Scuba-duiker vanaf zijn elfde jaar erkende Dave de behoefte aan robuuste zaklampen en opbergkoffers die niet zouden lekken of falen. En hij begon zijn zoektocht naar een beter product dan van alle andere concurrenten die op de markt aanwezig waren. Na jaren van hard werken en opoffering werd Pelican Products werkelijkheid met zijn eerste productoctrooi, de Pelican Float ™ redding haspel, die ook bij de US Navy en hun SEALS in gebruik kwam. De legendarische SabreLite ™- stroboscooplamp en Protector-hoes zouden al snel volgen.

                        Pelican Float

                                                  DE PELICAN FLOAT.

BEDRIJFSOVERNAME IN 2004:

De productlijn en het bedrijf van Pelican groeiden in de loop van de jaren gestaag en in 2004 werd het bedrijf overgenomen door Behrman Capital, een participatiemaatschappij. Kort daarna beleefde het bedrijf een ongelooflijke groeitrend onder een nieuwe CEO, Lyndon Faulkner, die in 2006 benoemd werd. Met een rijke en diverse achtergrond, kwam Faulkner van Microsoft Corporation naar Pelican Products.  Bij Microsoft Corporation diende hij als Noord-Amerikaanse Operations Manager bij het helpen van lancering van producten die de branche veranderen, zoals de XBOX®, Windows XP en Microsoft Office 2000. Daarnaast bouwde hij de Pionier Technicolor® / Nimbus voor compact discs in een IPO toen zij met compact discs (CD's) en digitale videodisks (dvd's) aan “de digitale media wereld” introduceerden. Maar dat alles zou wel enige opschudding veroorzaken zowel in de organisatie als ook bij de kopers.

MONDIAAL OPEREREN EN OVERNAMES: In 2008 na een paar jaar van opschudding binnen de organisatie was dat genoemde jaar een speerjaar waarin Pelican Products een agressieve groeistrategie uitvoerde, die werd gemarkeerd door internationale expansie en overnames. Dit resulteerde in nieuwe verkoopkantoren en productiefaciliteiten over de hele wereld, evenals de oprichting van Pelican Australia en de lancering van de Advanced Area Lighting Group. Met de aankoop van de dichtstbijzijnde koffer/case-concurrent, Hardigg Industries, had Pelican eind 2008 de grootste acquisitie ooit gemaakt. Dit verdubbelde bijna de omvang van hun operaties, waardoor het de grootste fabrikant van apparatuur beschermingsbehuizingen ter wereld is. Vanaf 2011 tot heden ging/gaat de internationale expansie van Pelican verder met de opening van verkoopkantoren in Zuid-Korea, Israël, India, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika en Mexico. Eind 2012 introduceerde Pelican, als onderdeel van zijn strategisch groeiplan, een breed scala aan consumentenproducten, doordrenkt met hetzelfde DNA van als hun commerciële producten. Aanbevolen producten zijn geavanceerde LED-verlichtings-tools, draagbare apparaat-covers voor de Apple iPhone 5 / 5s, iPad Air en iPad mini en Samsung Galaxy S4. Aanvullende producten zijn Pelican Elite Coolers en beide Pelican ™ Urban- en Pelican ™ Elite-rugzakken (de eerste Pelican ™ -koffers die u kunt dragen). Deze zijn speciaal ontworpen om de veiligheid van avontuurlijke zoekers onderweg te beschermen. In 2014 introduceerde het bedrijf Pelican ™ Voyager-hoesjes voor de Apple iPhone 5 / 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5 Active, Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge om te worden verkocht in AT & T-winkels in de VS. In weer een andere stap om zijn producten en diensten te diversifiëren, introduceerde het bedrijf ook een reeks van temperatuur gecontroleerde transportcases. Ze verwierven ook de toonaangevende fabrikanten van temperatuur gecontroleerde zeecontainers, Minnesota Thermal Science (Verenigde Staten in 2013) en Cool Logistics (Verenigd Koninkrijk in 2014) en integreerden ze om Pelican BioThermal ™ te creëren - de grootste fabrikant van gevaporiseerde koffers ter wereld. Meest recent heeft het bedrijf drie afzonderlijke divisies (Commercial / Government, Consumer en Bio Thermal) opgericht om de diverse markten waar Pelican verkoopt beter te bedienen.                                                                                                  

HET TEGENWOORDIGE PELICAN: In zijn veertigste jaar van het creëren van de zwaarste en betrouwbaarste producten op de markt, regeert Pelican Products, Inc. als de wereldleider in het ontwerpen en produceren van zowel hoogwaardige beschermende behuizingoplossingen als geavanceerde draagbare verlichtingssystemen. Hun producten zijn afhankelijk van professionals in de meest veeleisende markten, waaronder brandveiligheid, wetshandhaving, biowetenschappen, defensie / leger, lucht- en ruimtevaart, entertainment, industrie en consumenten. Pelican-producten zijn ontworpen en gebouwd om een leven lang mee te gaan. Het 200.000 vierkante meter grote hoofdkantoor van het bedrijf, gelegen in Torrance, Californië (net ten zuiden van Los Angeles), fungeert als thuiskantoor voor bijna 1.300 werknemers wereldwijd. Naast het opereren in 21 landen met 28 vestigingen wereldwijd, onderhoudt Pelican ook zes productielocaties in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië. Tegenwoordig wordt er in beperkte mate ook in China geproduceerd.

Die zes productielocaties zijn: Torrance in Californië (Corporate); South Deerfield in Massachusetts; Crottendorf in Duitsland;  Leighton Buzzard in het Verenigd Koninkrijk; Melbourne in Australië; Plymouth in Minnesota en tegenwoordig ook in China.

DE EUROPESE PELI VESTIGING:
In januari 1997 werd in Barcelona het Europese hoofdkantoor voor Pelican Products, Inc. het huidige Peli Products S.L.U. geopend. Het heeft een hoogwaardige haven en is zeer toegankelijk via verschillende rederijen. Deze stad en regio heeft ook een reputatie van hard werkende en ijverige burgers en een groeiend imago als een van de belangrijkste steden van Europa. Mensen uit zowel de private als de publieke sector waren zeer behulpzaam bij alle aspecten van de planning en ontwikkeling van hun startoperatie. Dit gaf hen het gevoel dat het Peli bedrijf hier echt was gewenst. Ten slotte voelden ze dat Barcelona een kwaliteit van leven bood, die vele jaren voordelig voor hun medewerkers zou blijken. Peli Products S.L.U. is ontwikkeld om de activiteiten van Pelican op het Europese continent te helpen verbeteren. Ze wilden namelijk hun bestaande klanten onmiddellijk toegang bieden tot voorraad en klantenservice en de activiteiten op nieuwe gebieden te verbeteren. Het was hun hoop dat ze door een locatie in Barcelona, beter te kunnen begrijpen wat de unieke behoeften van de klanten en de Europese markt zijn. Sinds de opening is de faciliteit in Barcelona een groot succes en biedt het diensten aan klanten in elk van de vijfentwintig landen van de Europese Unie en meer dan vijfentwintig landen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

BEDRIJFSKAPITAAL / WAAROM ZE BIJ PELICAN WERKEN.
Bij Pelican geloven ze dat hun medewerkers de kern van het bedrijf vormen (zij wel). Ze doen er alles aan om een uitgebreid beloningspakket aan te bieden waarmee hun medewerkers persoonlijk succes en welzijn kunnen bereiken. De gezondheid en het welzijn van werknemers is een primaire waarde bij Pelican. Daardoor krijgt  iedere werknemer een specifiek commitment /binding met Peli wat in zijn DNA zit.

DE HUIDIGE PELI PRODUCTEN OMVAT: 
De Peli collectie omvat robuuste en veilige ATEX industrielampen; professionele outdoor en tactische lampen; duik Gear, flexibele remote lichtsystemen; waterdichte koffers; lucht transportabele koffers; hoge opbergkoffers met losse deksels; tablet en telefoon covers; koel boxen; diverse materialen voor ruimtevaart en defensie; kunststof militair meubilair, PC rack montagekoffers enzovoort, enzovoort.

De inhoud Peli

 TO THE POINT, DE NIEUWE PELI 7100 TACTISCHE ZAKLAMP. 

Voor het totaaloverzicht aan de “normale” collectie lampen zie a.u.b. http://www.peli.com/eu/nl/products/tactical-dive-flashlights-headlamps/.

De nieuwe via een USB aansluiting oplaadbare stevige aluminium Peli 7100 tactische zaklamp is met zijn slechts 13 cm lengte klein van afmetingen en met zijn 695 Lumen groot van daden. Hij zal het daardoor goed doen bij diverse defensie eenheden, de politie, in de industrie en in de outdoor.                    

Deze tactische zaklamp heeft een lichtsterkte van bijna 700 LUMEN en bezit voor de energie afgifte één oplaadbare AA Lithium Ion batterij, die in een noodgeval als de batterij leeg is ook vervangen kan worden door een normale (niet oplaadbare) AA batterij. Hoe peppie is dat? Je kunt kiezen uit 5 verschillende lichtprogramma's om de lichtmodi naar wens aan te kunnen passen. De fraaie 7100 biedt in totaal 4 lichtmodi namelijk een hoge, een stroboscoop, een middel en lage lichtmodi De “Full-time” LED batterijniveau/laadindicatie zorgt ervoor dat u altijd weet wat uw batterijstatus is. De mogelijkheid om één AA-wegwerpbatterij te gebruiken als stroom niet beschikbaar is, betekent dat u nooit zonder licht bent wanneer dit het meest nodig is. De verwijderbare zwart stalen pocketclip en de IPX8 waterdichte status bieden een overvloedige gebruikswaarde voor de Peli 7100.

DE SPECIFICATIES VAN DE PELI 7100 TACTISCHE ZAKLAMP.

MATERIAAL LAMPLICHAAM/BODY:

Vliegtuig aluminium, type II hard geanodiseerd.

BIJZONDERHEDEN:

Zelf programmeerbaar via de drukknopschakelaar in een van de vijf beschikbare lichtprogramma’s .

KLEUR LICHAAM ZAKLAMP:

Zwart.

MATERIAAL BEZEL / AANTAL STRIKE-PUNTEN

Vliegtuig aluminium / 6 stuks.

AANTAL LUMEN:

695 in HOOG.

BATTERIJ/ACCU INBEGREPEN

Ja.

MATERIAAL O-RING:

NBR.

MATERIAAL LENS:

AR gecoat glas.

MATERIAAL KLEDINGKLIP:

Gezwart koolstofstaal.

LAMPTYPE:

LED PCB – 2350R LED V2/1 6MM

MATERIAAL CONTACTVEERHOUDER:

Roestvrij staal / fosforbrons / messing- nikkelen plaat.

LENGTE ZAKLAMP:

13 cm.

GEWICHT MET BATTERIJ:

125 gram.

GEWICHT ZONDER ACCU/BATTERIJ:

102 gram.

BATTERIJGROOTTE:

1 stuk  AA type 14500.

SOORT OPLAADBAAR ACCU/ BATTERIJ:

Lithium-ion.

OPLAADBAAR VIA:

De meegeleverde USB kabel en via de USB poort.

OPLAADTIJD:

1 uur 30 minuten.

BATTERIJNIVEAU INDICATOR:

RGB LED.

SPANNING:

3,7 volt.

SCHAKELSYSTEEM:

Drukknop

WATERDICHTHEID ZAKLAMP:

IPX8 = 1meter.

IMPACT RESISTANT:

Geen fabrieksopgave.

PRODUCTIELAND:

China.

OPTIONELE ASSESSOIRES:

Bevestiging voor een helm.

ADVIESPRIJS:

Euro 116,45

PELI VERDELER VOOR NEDERLAND:          (Peli lampen en Peli koffers).

Lambert & Company  uit  Berkel en Rodenrijs.

https://www.lambert-co.com/

 

LEVERINGSOMVANG PELI 7100 TACTISCHE ZAKLAMP:

-          Peli 7100 tactische zaklamp.

-          Inpandige AA type 14500 Lithium-ion accu/batterij.

-          USB kabeltje (1 meter lengte).

-          Gebruiksinstructies (lees vooraf het gebruik van de zaklamp deze gebruiksaanwijzing en de veiligheidsbepalingen goed door). Deze is jammer genoeg niet in het Nederlands en niet volledig.

DE BIJZONDERHEDEN VAN DE PELI 7100 TACTISCHE ZAKLAMP:
Deze Peli 7100 tactische lamp is door de gebruiker zelf via de drukknopschakelaar achter in eind kap op een van de vijf beschikbare “lichtprogramma’s te programmeren. Af fabriek is Programma 1 als standaard ingesteld.

HET PROGRAMMEREN/ INSTELLEN LICHTPROGRAMMA:                                                                                                

 

 

KORT INDRUKKEN DRUKKNOP:

AANTAL FLITSEN TER BEVESTIGING:

LICHTPROGRAMMA 1 (STANDAARD):

Hoog > Flitsen > Middel > Laag.

8x

           *

LICHTPROGRAMMA 2.

Alleen Hoog.

10x

**

LICHTPROGRAMMA 3.

Hoog > Middel > Laag.

12x

***

LICHTPROGRAMMA 4.

Laag > Middel > Hoog.

14 x

****

LICHTPROGRAMMA 5:

Hoog > Laag.

16 x

*****

Om een van de vijf lichtprogramma te kunnen programmeren, moet je de lichtknop-schakelaar het juiste aantal keren half indrukken (niet volledig en laten klikken dus) en na de laatste keer indrukken van de lichtknopschakelaar deze volledig indrukken en weer loslaten totdat na een moment pauze, de lamp ter bevestiging van het nieuw ingestelde lichtprogramma het genoemde aantal keren flitst. Het aantal flitsen “vertelt u dus in welke lichtprogramma u de lamp heeft ingesteld. Zoals een en ander in bovenstaande tabel beschreven.

DE VERKORTE NL GEBRUIKSAANWIJZING PELI 7100 TACTISCHE ZAKLAMP.

HET IN- EN UITSCHAKELEN VAN DE ZAKLAMP & DE JUISTE LICHTMODUS KIEZEN BINNEN HET GEKOZEN LICHTPROGRAMMA:
Om binnen het ingestelde/gekozen lichtprogramma de juiste lichtmodus/lichtsterkte te krijgen dient u snel (binnen 0,5 seconden) de drukknopschakelaar half in te drukken en bij de juiste gevonden lichtmodus / lichtsterkte drukt u daarna deze drukknopschakelaar volledig in (hoor/voelbare klik). U heeft nu de gewenste lichtsterkte!  

Af fabriek is deze standaard lichtmodus 1 op: Hoog > Flitsen > Middel > Laag ingesteld.

Lichtstand 1 Hoog

Om de lamp na gebruik weer uit te schakelen moet je de drukknopschakelaar weer opnieuw indrukken en loslaten, waarna de zaklamp dan uitschakelt.

HET OPLADEN VAN DE ACCU/BATTERIJ:
Draai de roteerbare manchet die de USB opening ter bescherming van vocht en vuil afsluit voor het vrijgeven van de USM aansluiting linksom (counter-clockwise / tegen de wijzers van de klok in). Contoleer of de USB poort van de zaklampvrij van vuil en vocht en controleer ook de “stekkers” van de USB kabel. Bevestig daarna eerst de USB kabel in de USB port van de zaklamp en daarna pas in de oplaadbron (computer//powerpack) en dergelijke. De zaklamp zal binnen de aangegeven oplaadtijd volledig opladen.

Opmerking 1: het kleine ronde LED batterijstatus  lichtje zijdelinks op de lamp kop / nabij de roteerbare manchet geeft de laadtoestand daarbij aan: Rood blinkend LED lichtje = opladen is correct bezig. Groen permanent LED lichtje = accu/batterij is volledig opgeladen.

Als u een groen permanent LED lichtje ziet is de zaklamp volledig opgeladen. Verwijder dan eerst de USB kabel van de oplaadbron, daarna uit de zaklamp en sluit de roteerbare manchet door deze rechtsom (clockwise / met de wijzers van de klok mee) om zo de USB opening weer vocht en vuil bestendig af te sluiten.

Opmerking 2: het kleine ronde LED batterijstatus lichtje zijdelinks op de lamp kop / nabij de roteerbare manchet geeft tevens aan dat de tactische lamp ingeschakeld is.

Opmerking 3: Bij een ingeschakelde zaklamp zal het kleine ronde LED batterijstatus lichtje zijdelinks op de lamp kop / nabij de roteerbare manchet de nog aanwezige energie capaciteit van de accu/batterij aangeven:

Groen = 100 > 75 %,
Geel = 75 > 50 %,
Rood (permanent) = 50 > 25 %,
Rood knipperend = < (minder ) dan 25%.

Opmerking 4: Volgens de gebruiksinstructie laadt de zaklamp met een geplaatste niet oplaadbare AA (normale alkaline batterij) niet op.

Opmerking 5: Afhankelijk van de ingeschakelde mode en (lage)buitentemperatuur kan het verbruik in het rode gebied raken, wanneer dit wordt aangeven kan het opraken van energie wat versneld worden.

Opmerking 6: Let op de zaklamp kan bij langdurig gebruik vooral in een hoge lichtmodus wel wat warm worden.

DE BATTERIJ PLAATSEN (AF FABRIEK ZAT DE BATTERIJ AL GEPLAATST).
Schroef de eind kap linksom los en plaats indien dat nog niet gebeurd is, het juiste type en volle AA batterij met de plus (+) als eerste richting de lamp kop en met de platte minzijde naar de eind kap, controleer of de O-ring geplaatst is en schroef daarna de eind kap weer rechtsom vinger vast. Test daarna de functie van de LED lamp. Koop ook altijd de door Peli aanbevolen oplaadbare AA accu’s/batterijen. 

Past Perfect                           

NIEUWE ROMANCE PELI 7100 & TT MP-7 FOEDRAAL:
Na de scheiding van het Duitse foedraal de “TASMANIAN TIGER UNIVERSAL-MAGAZINTASCHE ZUR AUFNAHME EINES MP7-MAGAZIN FUR 20 / 30 SCHUSS” en het grote wat tegenvallende Franse zakmes, vond dit robuuste Duitse foedraal een nieuwe solide partner in de vorm van de Peli 7100 Tactische zaklamp. Met andere woorden, de Peli 7100 draag ik Outdoors in dit Cordura nylon foedraal. En het is echte functionele liefde, want ze lijken voor elkaar gemaakt. En natuurlijk is het TT foedraal M.O.L.L.E. compatibel en daardoor zeer geschikt voor ruig tactisch & militair gebruik. Gelukkig is de flap van het TT foedraal dankzij de Velcro verbinding in hoogte te verstellen, zodat er ook nog andere Peli’s in lijken te passen. Zie voor hun andere foedralen / pouches a.u.b. hier.

MP7 foedraal Tasmanian Tiger                                                                                                                                             

DE VELD EN BUITENTESTEN.
Af fabriek stond het lichtprogramma op 1 (standaard), maar ik heb eerst de andere lichtprogramma’s uitgeprobeerd (na enig wennen en oefenen) en uiteindelijk de stand op mijn voorkeurs lichtprogramma 3 gezet (High > Medium > Low). Dit wegens de mij storende en desoriënterende stroboscoop. Maar na natuurlijk eerst wel de Stroboscoop uitvoerig uitgeprobeerd te hebben.

Laagste lichtstand

 

LICHT-PROGRAMMA:

LICHTMODUS/MODI:

BIJZONDERHEDEN:

 

 

 

 

THUISTEST:

EEN (STANDAARD).

HOOG.

EIGEN WATERDICHTHEIDSTEST:  30 minuten OK / Passed (zie foto).

 

 

 

 

DAG 1.

In de natuur.

EEN (STANDAARD).

HOOG.

Veel licht, OK.

    “          “

STROBOSCOOP.

Desoriënterend licht, OK.

    “          “

MIDDEL.

Voor gevoel niet veel beduidend minder dan bij Hoog.

   “          “

LAAG.

Genoeg om te lezen, OK.

 

 

 

 

DAG 2.

In een steeg.

DRIE.

HOOG. Langdurig.

Als boven, wordt wat warm, OK

   “          “

MIDDEL.

Als boven, OK.

   ”          “

LOW.

Als boven OK.

 

 

 

 

       DAG 3. Onderweg &            in een steeg.

DRIE            (Met 75 tot 50% energie).

HOOG.

OK.

   “          “

MIDDEL.

OK.

   “          “

LAAG.

OK.

   “          “

Kledingclip.

Mag wat strakker klemmen.

 

 

 

 

DAG 4.

Langdurige klusjes.

DRIE.                    

(Met minder dan 50% energie)

MIDDEL.

Sprong op rood en daarna wat versneld op rood knippend.

Ook lichtopbrengst liep terug.

Daarom via USM poort de zaklamp opgeladen. OK

 

 

 

 

DAG  5.

DRIE.

Opgeladen.

HOOG.

EIGEN VAL/DROPTEST:  vanaf ca. 1 meter hoogte  op de kamervloer en buiten op het grasveld. Geen storingen /  OK.

 

 

 

 

DAG 6.

In de natuur.

TWEE.

ALLEEN HOOG.

Prima lichtbundel. OK.

 

 

 

 

DAG 7.

DRIE.

HOOG.

OK.

“          “

MIDDEL.

OK.

“          “

LAAG.

OK.

 

 

 

 

DAG 8.

EEN.

STROBOSCOOP.

 OK.

         

 

 

 

DAG 9.            

VIJF.

HOOG & LAAG.

Beiden OK.

 

 

 

 

DAG 10.             In de sneeuw & kou.

VIER.

LAAG & MIDDEL & HOOG

OK.

DAG 11.        Als koplamp op de fiets gemonteerd.

DRIE.

HOOG-MIDDEL- LAAG.

OK , de lamp schijnt beter dan originele koplamp van de fiets.

Water test
 
OPMERKING DAG 11.  

Speciaal voor gebruik van de Peli 7100 tactische lamp als noodkoplamp op de fiets, heb ik een homemade adapter gemaakt. En deze adapter en lamp natuurlijk op een donkere koude avond per fiets uitgetest. De Peli 7100 tactische lamp had ik daarop met vijf korte elastiekjes vastgezet. En in de praktijk bleef het geheel rammelvrij en erg goed vast zitten. In nood is dit een prima noodkoplamp, die zijn geld wel terugbetaalt. Want een bekeuring door onze Hermandad voor het rijden zonder licht is peperduur en waarschuwen doen ze bij de Hermandad tegenwoordig niet meer. Nee, bonnen uitschrijven want de Staatkas moet gevuld worden. Let op: in stand hoog moet je oppassen de tegenliggers niet te verblinden.

Op de fiets

 DE PERSOONLIJKE BEOORDELING VAN DE PELI 7100 TACTISCHE ZAKLAMP.

(* = matig; ** = redelijk; **half = redelijk tot goed;  *** = goed; ***half = goed tot zeer goed; **** = zeer goed ; **** half = uitmuntend; ***** = excellent.

MATERIAAL LAMP:

Zeer goed / ****.

COMPACTHEID/ AFMETINGEN:

Zeer goed / ****.

FUNCTIONALITEIT:

Zeer goed /****.

DRAAGGEWICHT:

Goed / ***.

LICHTSTERKTE:

Zeer goed / ****.

PRODUCTIE KWALITEIT:

Zeer goed/ ****.

WATERDICHTHEID:

Zeer goed / ****.

IMPACT RESISTANT (EIGEN VALTEST):

Zeer goed/****.

BESCHIKBARE FUNCTIES:

Zeer goed / ****.

BEDIENGEMAK SCHAKELAAR EN DOORLOPEN LICHT PROGRAMMA’S :

Goed tot zeer goed/ ***half.

ALS KUBUTAN INZETBAAR:

Zeer goed / ****.

ZUINIG VERBRUIK:

Zeer goed / ****.

GEMAK OPLADEN:

Zeer goed / ****.

KLEMWERKING KLEDINGKLIP:

Goed tot zeer goed / ***half

PRIJS / KWALITEIT:

Goed tot zeer goed/ *** half.

MEEGELEVERDE ACCESOIRES:

Goed / ***.

 

TOTALE PERSOONLIJKE TESTOORDEEL VAN DE PELI 7100 TACTISCHE ZAKLAMP: ZEER GOED / VERY GOOD / ****.

 

RESUMÉ: 
De compacte, elegante maar robuuste Peli 7100  kan ondanks zijn beperkte grootte en met slechts een batterij flink wat “reddend licht” produceren. Hij kan gemakkelijk via zijn USB poort opgeladen worden, en in het veld “lust” hij ook een gewone AA batterij. Hoe OK en peppie is dat?  Daarbij kan deze stevige lamp ook zeer goed in de broekzak of dameshandtas gedragen worden zonder dat de gekartelde Striking Bezel en de licht gekartelde eind kap je broekzak of voering van je damestasje doorscheurt. De Peli 7100 is dus ook zeer geschikt als de “Fast-Strike zelfverdedigingsmiddel” tegen die toch veelal loslopende “beesten” van  rapers en muggers”. Refuse to be a victom, so let them pay. De vijf lichtprogramma’s van de zaklamp zijn door de gebruiker zelf via de drukknop- schakelaar in te stellen, maar dat behoeft naar mijn mening wel enige tijd van gewenning en oefening. Ik vind zelf lichtprogramma 3 de fijnste voor mijn gebruik. Deze zaklamp met naar “eigen keuze” in te stellen lichtprogramma maakt deze tactische zaklamp wel veelzijdiger en individueler te gebruiken. Mede dankzij zijn tactische snelle aan/uit drukknopschakelaar aan de eind kap is er ook in een noodgeval razendsnel reddend hoog vermogend licht. En die lichtsterkte kan via die drukknopschakelaar ook snel veranderd worden.

 

ALWAYS REMEMBER:
This PELI light Is Your Number One Non-Lethal Security Tool! 
And it is totaly Legal to carry too.

MEMORIES OF “IT HAPPENED TO ME”:
Ik had destijds op een donkere avond/nacht tijdens een observatie in een buitenlands havengebied & uitgaansgebied dat zelf verdedigen bijna daadwerkelijk tegen “twee manlijke ratten” moeten uitvoeren, dit om mijn rug, lijf en leden en de auto vrij en in eigen bezit te kunnen houden. Er zat slechts “een split-second” tijd tussen de “Fighting- fase” (het daadwerkelijk uitvoeren, dus erop rammen met de lamp kop tegen hun hoofden) en terug naar “Standby-fase”. Mijn oude tactische lamp had gelukkig wel wat kartels en lag ook goed in mijn knuisten en ik denk dat dit tuig de plotsklaps opgekomen: “Fighting mode” aanvoelden en derhalve langzaam afdropen! Ik was blijkbaar toch niet het zwakke potentiële slachtoffer. Daarna om toch in de buurt te blijven, maar geen “Sitting Duck” te zijn, toch maar buiten met de rug tegen de auto blijven staan en constant 360 graden rondom blijven waarnemen.

TIPS VOOR HET PELI R&D DEPARTEMENT:   

1. Make the Peli 7100 also in a women friendly colour such as pink and gold!

2. Make the Peli 7100 also in a Tactical Dark Earth or Ranger Green colour for those who serve.

3. Supply a MOLLE pouch for it.

4. Make a plastic bike adapter for the Pela 7100.

DANKBETUIGING:
Met dank aan de Marketing Coördinator van PELI PRODUCTS, S.L.U. te Barcelona  mevrouw Maria Sistachs voor de ondersteuning en het geleverde PELI testmodel model 7100. Thank you for the great service! 

Messenexpert Henk Kraaijvanger was KMA OPC/ instructeur en onderofficier toegevoegd bij het Bureau Force Protection, nu is hij b.d. / retired
Tevens was hij vanaf 1996 messenredacteur bij de wapenmagazines SHOOT, AK-56 en free lance messentesten/schrijver voor SAM tot 1999.

Tot slot is hij de ontwerper van het HKD foedraal en de huidige voorzitter/lid van de DKE jury.

Importeurs, heeft u ook een mes of een ander scherp voorwerp dat u getest of besproken wilt zien? Bent u wellicht zelf (beginnend) messenmaker?

Mail ons op info@bushcraft.nl en wij laten u weten waar u uw mes of bijl heen kunt sturen.

Val test doorstaan