Maglite 3-D Cell

MAGLITE TWO, DE LED 3-CEL D HANDLAMP.
By Henk Kraaijvanger                                                 

In mijn review over de oude Maglite Halogeen 3 D is te lezen over mijn jarenlange gebruik en vertrouwen in deze lamp en Maglite producten. Het is niet dat ik de andere bekende lamp namen niet ken of niet waardeer, maar dankzij de “After Sales Service” van Maglite en de beschikbaarheid van de relevante reserve onderdelen, heb ik daar veel vertrouwen in. Gelieve nog erbij te vermelden dat de firma Mikx daarbij groot in service is.

CIRCLE OF LIFE.

Net als uw reviewer, die Defensie met het verplichte zogenaamde” Functioneel Leeftijd Ontslag (FLO) moest verlaten, heeft ook de oude Maglite het veld moeten ruimen. Edoch, de Legerleiding /Overheid heeft alleen verzuimd het daarbij optredende AOW-Gat te dichten.

 

BESCHRIJVING MAGLITE® LED 3-Cel D HANDLAMP.

Het was ook de tijd om de nieuwe Maglite LED handlamp uit te proberen en te reviewen. De Maglite LED 3-Cell D met de nieuwe MAG-LED® Technologie heeft een body en kop van hoogwaardig vliegtuig aluminium.  En dankzij zijn eenvoudige bediening (Foolproof)  (aan/uit) en focusbare LED lichtkegel, is deze handlamp ook onder stress omstandigheden goed bruikbaar.

Natuurlijk zijn er net zo krachtige, of zelfs krachtiger maar kortere, EDC zaklampen verkrijgbaar, edoch deze Maglite LED 3-Cell D is spatwaterdicht en schokbestendig en daarmee uitermate geschikt voor dubbele taken zoals bij noodweer. Bij sommige merklampen heb je voor de bediening echt een technische achtergrond nodig.                                                                                                

Nagenoeg onverwoestbaar zijn de Maglite handlampen in het verleden gebleken en ik verwacht eigenlijk van deze “nieuwe” geen veranderingen.  Deze grote handlampen worden in de volksmond nog steeds zaklampen genoemd, maar broeken met zulke grote zakken geschikt voor deze Maglite lampen zijn veelal moeilijk te vinden (m.u.v. Fjallraven), derhalve is er een riemadapter leverbaar. De Maglite 3-cell D is overigens ook in een 2-cell D uitvoering verkrijgbaar.  

Maglite 3-D Cell

SPECIFICATIES (GEMETEN) MAGLITE® LED 3-CEL D HANDLAMP.

Diameter bodybuis: 39,38 mm.

Diameter kop: 56,8 mm.

Lichtopbrengst: 131 Lumens.

Kleur LED licht: helder wit.

Materiaal en finish handlamp: aluminium,  hard geanodiseerd (zwart, ook binnenzijde).

Lengte zaklamp: 31,8 cm

Gewicht met batterijen (3x D Cell): 866 gram.  

Brandduur op 1 set alkaline batterijen: tussen 25 - 36 uur, afhankelijk van de kwaliteit van de batterijen.

Maximale lengte lichtbundel: 363 meter.

Schokbestendig (valbestendig) : 1 meter

Waterdichtheid: spat/regenwaterdicht.

 

Maglite Led

 

DE PRESTATIES VOLGENS ANSI/NEMA FL-1 STANDAARD.

 Specificaties

 

BESCHIKBARE TOEBEHOREN. 

- Kegelvormig opzetstuk ten behoeve voor de waarschuwing tijdens duisternis: in rood, wit en geel.

Riemadapter voor het dragen van de Maglite aan de riem.

Bevestigingsklemmen voor bevestiging in het voertuig of in het bureau.

- Kunststof anti-rol opzetstuk lampkop.

RESUME.

De Maglite  LED 3-Cell D handlamp komt zowel in het veld als ook tijdens kluswerkzaamheden en thuis goed van pas. Hij ligt “ouderwets” goed in de hand en staat zijn mannetje. Zijn belangrijkste eigenschappen zijn: robuustheid, betrouwbaarheid, spatwaterdichtheid, eenvoudig gebruiksgemak (foolproof) en kan in een noodweersituatie als noodreddingtool gebruikt worden. Ook is er zoals al gezegd, de beschikbaarheid van de relevante reserve onderdelen, waardoor dit een duurzaam product is. Met een Maglite in je hand, schijn je door het ganse land.

Messenexpert Henk Kraaijvanger was KMA OPC/ instructeur en onderofficier toegevoegd bij het Bureau Force Protection, nu is hij b.d. / retired
Tevens was hij vanaf 1996 messenredacteur bij de wapenmagazines SHOOT, AK-56 en free lance messentesten/schrijver voor SAM tot 1999.

Tot slot is hij de ontwerper van het HKD foedraal en de huidige voorzitter/lid van de DKE jury.

Importeurs, heeft u ook een mes of een ander scherp voorwerp dat u getest of besproken wilt zien? Bent u wellicht zelf (beginnend) messenmaker?

Mail ons op info@bushcraft.nl en wij laten u weten waar u uw mes of bijl heen kunt sturen.