CIVIVI P87

HET NIEUWE COMPACTE CIVIVI P87 VOUWMES, VEEL KWALITEIT VOOR HET GEVRAAGDE GELD. 
By: Henk “The Knife” Kraaijvanger.

EEN MAN EEN MAN, EEN WOORD EEN WOORD: Tja, woordvoerders van sommige Westerse messenmerken verbraken hun gegeven woord aan mij en daarmee ook direct het vertrouwen in een goed samenwerkingsverband met uw veldtester. Ik ben namelijk van het type “een man een man, een woord een woord”, zo niet daar is de deur. Daar waar die deur dicht gegaan is, gaat een andere deur automatisch open, zoals hieronder verder te lezen is.

PROUDLY MADE IN CHINA.
Dat er erg goede messen uit China komen is allang bekend, veel kwaliteit voor het gevraagde geld dus. Voorheen werden de Chinese messen onder befaamde Westerse merken op de lucratieve messenmarkt gebracht, maar na een aantal jaren komen de goede Chinese messen nu onder hun eigen merknaam op de messenmarkt en daar is niets mis mee.  Over hun eigen rug heen, anderen “Dikke Dollars” te laten verdienen niet echt Smart. Ze hebben daar in China niet voor niets het buskruit uitgevonden! Er zijn echt veel Chinese messenmerken, de een met een nog aansprekende naam dan de andere.

VEEL MERKEN. 
Er zijn echt veel goede merken en typen om uit te kiezen, maar meestal” beperk ik me” tot de kwalitatief en bekendste. Voorafgaande aan een review lees ik me erg goed in en de rest maken de veldtesten wel uit. Daarna maak ik pas de review ervan.

CIVIVI P87

CIVIVI.
Een van die favoriete en nu toonaangevende Chinese merken is CIVIVI, die voor de “normale man/vrouw” ook die met een budget, zeer goede messen tegen een betaalbare prijs levert. CIVIVI is een dochteronderneming van WE-Knives, die gespecialiseerd is in High-End messen, die uit zeer hoogwaardige materialen met een hoge afwerkingsniveau vervaardigd worden, waardoor ze ook wat duurder zijn.” Voor niets gaat net als hier ook daar alleen de zon namelijk op”.

SINDS 2000, DE START VAN HET WE KNIVES “MOEDERBEDRIJF”.
WE Knife Co., Ltd. (WE), opgericht in 2000 om OEM-productiediensten te leveren aan enkele van de Westerse topnamen in de messenindustrie, is uitgegroeid tot een van de grootste Chinese fabrikanten van kwaliteitsmessen en snijgereedschappen. Gebruikmakend van hun OEM-kennis en ervaring met hun geschiedenis en reputatie voor het leveren van producten van hoge kwaliteit, werden het merk en de productlijn van WE Knife aanvankelijk gelanceerd in 2016.  En werd sindsdien gevolgd door een continue en gestage stroom van frisse en innovatieve ontwerpen. Of het nu wordt gegenereerd door hun interne R&D-team of een samenwerking met een Westerse industrie icoon, elk WE Knife ontwerp is gemaakt met eersteklas materialen, de nieuwste productietechnologie en nauwgezette en compromisloze kwaliteitscontrole. WE Knife is nu een van de grootste ontwerpers en fabrikanten van messen en snijgereedschappen in Yangjiang, het belangrijkste productiecentrum van China.

De filosofie van WE over hun productkwaliteit en ontwerp innovatie heeft altijd als de drijvende kracht voor zijn groei gezorgd. Het R&D-team van WE tezamen met het CIVIVI  team van getalenteerde ontwerpers, brengen voortdurend spannende nieuwe producten op de markt en streven daarbij altijd naar perfectie. Hun motto is samengevat in twee eenvoudige woorden: “Made Better”. Er zijn talloze messen om uit te kiezen, maar een WE-(of CIVIVI) mes zal  je altijd onderscheiden, simpelweg omdat een WE-mes “MADE BETTER” is. Dankzij hun faam over het leveren van een gestage stroom succesvolle producten, heeft WE Knife Co. Ltd. WE Knife Co Ltd. Heeft sinds zijn ontstaan zijn reputatie meer dan verdiend. Dit wegens het altijd  kunnen leveren innovatieve ontwerpen, die met een constante hoge kwaliteit zijn vervaardigd. Hierdoor heeft WE Knives zich gevestigd als de grootste Chinese fabrikant van kwaliteitsbestek/messen.   

WE knives hoofdkantoor 

                                                    HET WE KNIVES MOEDERBEDRIJF.

                               

2018, DE START VAN CIVIVI:
Inspelend op de behoeften van de messenmarkt heeft WE Knives in 2018 het merk CIVIVI geïntroduceerd om zich specifiek te richten op het aanbieden van functionele messen tegen een zeer betaalbare prijs. Je kunt je zuurverdiende Euro slechts maar een keer uitgeven. Vergeet niet dat we al twaalf jaar de “Economie en Grondrechten sloper” in de vorm van M. Rutte in het Rutte 4 (lees Kaag 1 ) Kabinet hebben zitten. Ik zelf vind de WE zakmessen zeer doordacht, ze zijn gemaakt uit premium materialen, zijn goed geconstrueerd en daardoor vrij prijzig voor de gemiddelde gebruiker. Door WE’s kernwaarden van een innovatief ontwerp en kwaliteits-fabricage samen te voegen met gunstiger handgreep en lemmetmaterialen, komen ze bij CIVIVI met een win/win situatie, veel mes voor het gevraagde geld dus. CIVIVI-producten bieden hun gebruikers veel waarde en prestaties voor get gevraagde geld en dat zonder compromissen te sluiten.

CIVIVI-messen zien er goed uit, voelen goed in de hand aan, werken/snijden goed en krijgen de klus geklaard en dat allemaal zonder je portemonnee te moeten plunderen (ja, ja, Nederlanders denken aan /moeten al jaren hun portemonnee denken). Net als hun High-End WE messenbroeders, zijn ook zij, de CIVIVI messen “MADE BETTER TO BE BETTER”. En ik de knuisten van een veltester met jarenlange ervaring met messen is een CIVIVI een onverslaanbaar TEAM. Maar dat alles hebben we bij andere CIVIVI modellen tijdens de EDC en veldtesten bij www.bushcraft.nl al bewezen en zullen dat voor de nieuwe modellen nog wel eens zien. Maar wel tijdens de harde en echte eerlijke gebruikstesten.

 

DE NIEUWE CIVIVI P87 FOLDER.                                                                                                            

DE DESIGNER KAILA CUMINGS. De P87 folder is gemaakt door de Amerikaanse avonturierster, autodidactische vrouwelijke messensmid en designer Kaila Cumings uit New Hampshire. Ze werd vooral bekend door het minimalistische survivalprogramma “Naked & Afraid “. Zij heeft ook een vaststaand mes gemaakt met hetzelfde P87 nummer en maakt uiteraard ook andere mes typen.   

 Kaila Cumings                                                         

                                                                       KAILA CUMINGS.

Elk fraai zak of vaststaand mes verdient in mijn ogen een speciale naam, in dit geval noem ik “de klein maar erg fijne” CIVIVI P87 Folder liefkozend “LITTLE PITBULL”. Die naam sprong me namelijk onmiddellijk in het hoofd.

Andere zijde 

DE BESCHRIJVING VAN DE CIVIVI P87 FOLDER/VOUWMES.                                             

DE HANDGREEP: De samengestelde compacte handgreep is opgebouwd uit twee zwart roestvaststalen montageplaten/ Liners met opgeschroefde greepplaten uit Micarta. De handgreep heeft twee vingeruitsparingen voor je wijs en middelvinger en een gebogen deel voor de andere. Op deze handgreep zit ook de omzetbare zwarte roestvaste “Deep Carry” kledingklip geschroefd. Micarta is overigens een zeer robuust greep materiaal, het is een composietmateriaal van linnen en sterk kunsthars en dit Micarta materiaal wordt door langdurig gebruik of tijdens nat gebruik vanzelf slipvaster.

HET LEMMET: Het licht gebogen lemmet met omgekeerde Tantopunt is gemaakt van Nitro-V roestvaststaal, een lemmet staalsoort die qua prestaties overeenkomt/of hoger scoort dan economische AEB-L (en ook 14C28N) roestvaststaal. Het gebruikte Nito-V lemmetstaal bezit dus ook een zeer goede standtijd, hoge hardheid  en hoge roestvastheid. Het zeer scherpe lemmet heeft een korte vingeruitsparing om het vouwmes korter vast te kunnen pakken en het lemmet is dankzij het keramische kogellager systeem met behulp van de flipper en/of met de dubbele duimknoppen eenhandig zeer snel en soepel  te openen.

DE SAMENSTELLING VAN NITRO-V LEMMETSTAAL VAN NEW JERSEY STEEL BARON (NJSB).
Nitro-V is een martensitisch roestvast staal met een op chroom gebaseerde samenstelling. Nitro -V is eigenlijk AEB-L (+) in hart en nieren. NJSB voegde stikstof en vanadium toe om de snedeprestaties te verbeteren en om een hoge hardheid en extreme corrosieweerstand te bereiken. Dat lijkt me zo op het eerste gezicht erg goed gelukt ook.

IJzer: 84,9662%.

Koolstof: 0,68%.

Chroom:  12,98%.

Vanadium: 0,079%

Stikstof:  0,1098%

Mangaan: 0,78%.

Silicium: 0,384%

Fosfor:  0,019%

Zwavel: 0,002%

 

JUISTE WARMTEBEHANDELING: Maar ook het best gelegeerde lemmetstaal van de Wereld is niets waard zonder de juiste warmtebehandeling voor dat type lemmetstaal. Op de juiste temperatuur & wijze harden en ontlaten is noodzakelijk om de best benodigde eigenschappen uit het lemmetstaal te halen. Net als bijvoorbeeld thuis tijdens het bakken van een taart. Een taartdeeg uit goede ingrediënten kan bij een te koude of te warme oven toch een slecht gemaakte of ingezakte taart opleveren. Met de warmtebehandeling van een lemmet is dat echt niet anders.

DE VERGRENDELING: Aan het eind van de lemmetrotatie/lemmetopening stopt de inpandige stoppin het lemmet, waarna het inpandige Liner-lock vergrendelsysteem het geopende lemmet snel, solide en spelingsvrij vergrendelt. Om het gesloten lemmet in te kunnen klappen, dient u met de duim op het geribbelde ontgrendelstuk van het Liner-Lock vergrendelsysteem te duwen, waarna u het lemmet veilig kunt inklappen.

Het gemonteerde fixeerkogeltje /de Detent Ball van het Liner-lock vergrendelsysteem fixeert om ongelukken te voorkomen het volledig gesloten zeer scherpe lemmet tegen onbedoeld opengaan. Voorkomt naast een kapotte broekzak ook tegen bloederige ongelukken, veiligheid voor alles dus. Ook daar kan ik als ervaringsdeskundige over meepraten.

Ingeklapt 

DE SPECIFICATIES VAN DE CIVIVI P87 FOLDER/VOUWMES.

GEBRUIKSDOEL:

EDC, Outdoor, In survivalkit stoppen, verzamelen.

MODELNUMMER:

C21043-3.

DOOR MIJ GEGEVEN BIJNAAM:

LITTLE PITTBULL.

DESIGNER:

Kaila Cumings.

SOORT:

Vouwmes.

GROOTTE VOUWMES:

Compact.

LEMMET MATERIAAL:

Nitro-V roestvaststaal.

LEMMET HARDHEID:

58-60 HRC.

LEMMET SLIJPWIJZE EN SLIJPING:

Vlak en conventioneel met secundaire V-snede.

VORM LEMMET:

Licht gebogen.

VORM LEMMETPUNT:

Omgekeerde Tanto / Reverse Tanto.

KLEUR LEMMETCOATING:

Zwart steengewassen/ Black Stonewashed.

MATERIAAL EN KLEUR SCHROEFJES:

Roestvaststaal gezwart.

LEMMET LENGTE:

73,6 mm.

LEMMET BREEDTE:

Maximaal 22 mm.

LEMMET DIKTE.

3 mm.

VERGRENDELSYSTEEM:

Liner-Lock vergrendelsysteem.

MATERIAAL EN KLEUR MONTAGEPLATEN / LINERS:

Roestvaststaal gezwart.

MATERIAAL RUGSTUK / BACKSPACER:

Zwarte G10 composiet.

LEMMETLAGERING D.M.V:

Keramisch kogellager systeem.

MATERIAAL / KLEUR GREEPPLATEN:

Micarta / Groen.

BRUIKBARE GREEP LENGTE:

7,8 cm.

GREEP BREEDTE:

18 mm.

GREEP DIKTE ZONDER KLEDINGKLIP:

12,3 mm.

GREEP DIKTE MET KLEDINGKLIP:

18 mm.

MATERIAAL / KLEUR KLEDINGKLIP:

Roestvaststaal gezwart.

BIJZONDERHEID KLEDINGKLIP:

Diepe draagwijze / Deep Carry.

DRAAGWIJZE AAN KLEDINGKLIP:

Lemmetpunt omhoog/ Tip-Up en rechts of  links.

LENGTE UITGEKLAPT:

16,51 cm.

LENGTE INGEKLAPT:

9,15 cm.

DRAAGGEWICHT:

66,4 gram.

GARANTIE TERMIJN:

Levenslang op materiaal en fabricagefouten.

ADVIESPRIJS:

USD 84.70.

 

DE VOORWAARDEN VOORAFDAANDE AAN DE VELDTESTEN:  Bij het falen en/of het afbreken van een lemmetdeel, vergrendeldeel en/of steunend handgreep deel, wordt de veldtest voor de veiligheid onmiddellijk gestopt en wordt het testexemplaar door mij/ons daardoor automatisch als onvoldoende beoordeeld!

Maximaal te behalen sterren is 5 uit 5 ***** (sterren). (* = matig; ** = redelijk; **half = redelijk tot goed;  *** = goed; ***half = goed tot zeer goed; **** = zeer goed ; **** half = uitmuntend goed; ***** = excellent goed.

DE ONAFHANKELIJKHEIDS VERKLARING: Op mijn verzoek en zonder daaraan gestelde voorwaarden of stalorders heeft CIVIVI China via de Nederlandse CIVIVI agent HET CIVIVI P87 VOUWMES aan mij opgestuurd. Dit voor het maken van deze nieuwe CIVIVI review over dit nieuwe P87 vouwmes voor u. De bevindingen en mijn statements zijn geheel mijn eigen en deze zijn zonder tussenkomst van de genoemde firma, direct naar de webmaster opgestuurd. Ik bevond me bij dit aparte vouwmes wel in “The Honeymoon Time”.

 

DE EDC EN VELDTESTEN.

 • DE ONDERARMHAREN SCHERPTE / SCHEERTEST: Uitmuntend goed/****half.
Onderarm scheertest
 
 • DE KARTONSNIJTEST: Zeer goed / ****.
 
kartonsnijtest
 
 • DE TOUWENSNIJTEST: Gemiddeld, Zeer goed / ****.
 

 touwsnijtest

 • AARDAPPELS SCHILLEN:  Zeer goed / ****.
 • GROENTE SNIJDEN: Zeer goed / ****.
 • APPELS SCHILLEN: Uitmuntend goed / ****half.
 • TOMATEN SNIJDEN: Zeer goed / ****.

 

 • DE HOUTSNIJTEST OP DUNNERE TAKKEN: Zeer goed / ****.
 
fijn snijden
 
 • STOKKEN AANPUNTEN: Zeer goed / ****.
 
aanpunten stok
 
 • TONDEL MAKEN: Zeer goed / ****.
 • LICHT BATONNEREN: Zeer goed / ****.
 

 licht batonneren


 • DRAAGCOMFORT IN DE BROEKZAK: Uitmuntend goed/****half.
 • SOEPELHEID EN SNELHEID LEMMETOPENING: Uitmuntend goed / ****half.
 • CORROSIETESTEN: Zeer goed /****.

 

PERSOONLIJKE EINDBEOORDELING CIVIVI P87 FOLDER/VOUWMES.

 

VOOR HET GEBRUIK:

 

 

 

 

DESIGN:

Uitmuntend goed / ****half.

PRODUCTIEKWALITEIT GEHELE MES:

Zeer goed / ****.

FIT & FINISH:

Zeer goed / ****.

DE SCHERPTE LEMMET AF FABRIEK:

Uitmuntend goed / ****half.

ROBUUSTHEID LEMMET:

Zeer goed / ****.

LEMMET CENTRERING:

Zeer goed / ****.

LEMMETSPELING VOOR AANVANG TESTEN:

Nagenoeg niet, dus Uitmuntend goed / ****half.

 

 

 

TIJDENS HET GEBRUIK:

 

 

 

 

DE STERKTE VAN DE VERGRENDELING/ SPINE WHACK VERGRENDELTEST:

Zeer goed / ****.

SNELHEID LEMMET OPENEN:

Uitmuntend goed / ****half.

COMFORT HANDGREEP:

Zeer goed / ****.

HET BEDIENGEMAK VOUWMES:

Zeer goed / ****.

DRAAGCOMFORT VOUWMES AAN KLEDINGKLIP:

Uitmuntend goed / ****half.

DE KARTON SNIJTEST:

Zeer goed / ****.

DE TOUWSNIJTEST:

Zeer goed / ****.

SNIJTEST KEUKEN EDC GROENTES & AARDAPPELEN.

Zeer goed / ****.

SCHILLEN APPELS:

Uitmuntend goed/ ****half.

SNIJTEST WORST:

Zeer goed / ****.

SNIJTEST HOUT SNIJDEN IN HET BOS:

Zeer goed / ****.

LICHT BATONNEREN:

Zeer goed / ****.

TONDEL MAKEN:

Zeer goed / ****.

 

 

 

NA HET GEBRUIK:

 

 

 

 

LEMMETSPELING NA DE TESTEN:

Hetzelfde gebleven =  Uitmuntend goed / ****half.

SLIJTAGE LEMMET COATING:

Nog niet, dus Zeer goed / ****.

ROESTVASTHEID:

Zeer goed / ****.

DE STANDTIJD = TIJDSDUUR SCHERP BLIJVEN VAN HET LEMMET:

Zeer goed / ****.

PRIJS & KWALITEITSVERHOUDING:

Zeer goed / ****.

EEN AANBEVELING WAARD:

Ja.

 

 

 

PERSOONLIJKE EINDBEOORDELING:

 

 

Zeer goed / Very Good / ****.

 

   Het totaal pakket                                                 

 

RESUME: Ik heb het al veel vaker gezegd, ik vind de CIVIVI messen in het algemeen zeer goed gestyld, geproduceerd  is uit zeer goede budgetvriendelijke materialen “voor het beschikbare en gevraagde geld” en zeer compleet en scherp afgeleverd voor dat gevraagde geld. Hoe peppie is dat? Dat geldt ook voor deze fraaie compacte zwarte CIVIVI  P87 FOLDER/VOUWMES, dus als je in een budget zit, is deze compacte P87 Folder/vouwmes een echte aanrader voor het EDC gebruik.

DANKBETUIGING: Met dank aan Tina en Candy  van WE Knives voor de goede communicatie en toezending voor het testmodel. En ook dank aan Knives & Tools Online voor het doorsturen van het fraaie CIVIVI test mes. Zonder dit hadden we deze CIVIVI review niet kunnen maken. Zie ook de fraaie CIVIVI producten op hun website: https://www.civivi.com/.

www.bushcraft.nl